reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

reklama
Hej Dziewczyny, czy któraś z Was może polecić dobrego ginekologa z Krakowa, który pomoże w staraniach po ciąży obumarłej? Jest dużo klinik w Krakowie, ale mam obawy że zdzierają kasę, a nie do końca pomagają... Macie kogoś zaufanego?
Ja pierwszą ciążę poroniłam, druga była zagrożona. Przy drugiej zmieniłam lekarza i wszystko skończyło się dobrze, a łatwo nie było. Mnie poprowadził dr Jankowski. Przyjmuje w klinice na Kostrzewskiego. Mega polecam.

Hej Dziewczyny, czy któraś z Was może polecić dobrego ginekologa z Krakowa, który pomoże w staraniach po ciąży obumarłej? Jest dużo klinik w Krakowie, ale mam obawy że zdzierają kasę, a nie do końca pomagają... Macie kogoś zaufanego?
Polecam dr Andrzeja Fugla. Zarowno ja jak i moja bratowa do niego chodzimy. Przyjmuje w luxmed. Ja nie mialam problemu z poronieniem ale moja bratowa tak i jej nastepna ciaze prowadzi super od poczatku. A problemy miala spore.

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja, podobnie jak niektóre z Was, planuję rodzić na Kopernika. 2 lata temu urodziłam tam wcześniaka 33t5d i pomijając fakt świetnej opieki neonatologicznej, jestem bardzo zadowolona z samej porodówki (poród siłami natury), położnych (bardzo troskliwe i konkretne panie, stale przy mnie były, ale to pewnie tez i ze względu na porod przedwczesny

Cześć Jestem świeżo po porodzie na Kopernika.Szpital jak szpital, sam poród nie był łatwy Natmiast zachowanie lakarza i chyba pielegniarek (bo kto to byl to do dzis nie wiem ) juz na izbie przyjęć, pozostawia duuuuuuużżżżżżżżżzo do życzenia i nie chodzi o fachowość czy kompetencje tych nie podważam, a o kulturę osobosistą i zwykła empatię. Poród postepował bardzo szybko, wiadomo ból narastał z każdą minutą, tymczasem lekarz przeprowadzał ze mną wywiad w stylu numer pesel i wykształcenie przy czym przeprowadził badanie i stwierdził: że no tak rodzę. Jakaś kobieta kazała mi się przebrać w koszulę do rodzenia, która została w torbie przy drzwiach wejściowych, nikt miniepomógł po nią pojść dodam z gołym tyłkiem bo po badaniu nie dałam rady już się ubrać. Potem na piechotę poszłam z tą babką do windy, dobrze że mąż był na korytarzu i wziął ode mnie torbę którą chyba wlokłam za sobą zgięta przy każdym skurczu a pani która odwoziła mnie na porodówkę sic! windą na stojąco, nie wyraziła żadnej chęci pomocy. Dobrze, że w tej windzie nie urodziłam. Na porodówce też dali mi jakieś ankiety do wypełnienia ale już nie dałam rady pisać ani mówić i wreszcie pani doktor zaprowadziła mnie do sali porodowej. Tu nie mam zastrzeżeń, instruowała kiedy oddyhać i przeć . Dzidziuś szybko się urodził chyba w jakieś pół godziny od wypełniania ankiety w której nota bene pojęcia nie mam co napisałam....Potem było niestety nie za różowo Położne mało sympatyczne, raczej traktują kobiety jak kolejną cyfre w statystyce. Rodziłam wcześniej na Ujastek i ten szpital polecam. Spotkałam tam pomocne serdeczne osoby z troską i miłym podejściem.

Również polecam Ujastek.

Co do lekarza to chodzę na Nfz do Dr Jacka Drzewieckiego na Pachońskiego i tez z czystym sumieniem mogę polecić.

Dziewczyny, odnawiam wątek. Jestem z Zakopanego i chcę rodzić w Krakowie, gdzie teraz jest najlepiej ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A na jaki poród się nastawiasz? Myślisz zeby poród byl jak najmniej zmedykalizowany ? Chcesz szybko cesarkę jak będzie cię boleć albo będziesz wycieńczona? Napisz jakie masz nastawieni na porod , Bo w różnych szpitalach różnie jest;)

reklama
Tez jestem ciekawa który szpital w KRK aktualnie najlepszy do porodu? Będe rodzić dopiero w lutym, narazie nie mam żadnych problemów czy wskazań do cc wiec raczej porób siłami natury.

Do góry