HejMiałam dwa zabiegi ja ujastku i z opieki byłam zawsze zadowolona. W szpitalu dr Totko jest świetna ale byłam raz u niej na wizycie prywatnej i jest straszna. Niebo a ziemia.
Ale nie wiem czy zdecydowałabym się na poród w ujastku. Mam źle skojarzenia z tym szpitalem w sensie emocjonalne (dwa łyżeczkowania z powodu poronień). Na takie zabiegi wiem że w Krakowie to jedyny szpital który polecam. Ja nie byłabym wstanie oczyścić się sama ani z uwagi na predyspozycje ani psychicznie nie chciałabym tego przeżywać dłużej niż to konieczne zabieg i bycie w szpitalu to 4-6h. A no w Żeromskim za każdym razem mówili że minimum 3 dni leżenia bo u nich zabieg to ostateczność. Żeromski i Kopernik stawia na poród naturalny. W ujastku masz jakby to powiedzieć prawo wyboru. Na ujastku sale porodowe są pojedyncze itd. ale jak masz np cesarkę planowana to czekasz tak jak ja na sali oczekujących tam jest 3-5 łóżek. O rydygierze nie wiem nic.
Możesz wyjaśnić swoje odczucia co do wizyty prywatnie? dlaczego mowisz ze byla"straszna"?