reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

Dziewczyny odświeżam temat delikatnie... czy możecie mi polecić dobrego ginekologa do prowadzenia pierwszej ciąży na NFZ? Myślałam o Szpitalu Uniwersyteckim na Kopernika ewentualnie Narutowicz ale nie znam tam lekarzy. Możecie kogoś polecić?
Idź do dr Berezy. On pracuje na Kopernika, może t też przyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Zapytaj. Człowiek niesamowity, godny polecenia, stara się nawet jeśli kogoś nie zna. Walczył o moją córeczkę, a jest skrajnym wcześniakiem.

reklama
ewentualnie Narutowicz ale nie znam tam lekarzy. Możecie kogoś polecić?

Do Narutowicza możesz iść rodzić "z ulicy", że tak to ujmę ;) Ja tam rodziłam trzy razy nie znając tam nikogo i w ogóle nie prowadząc ciąży (jedynie na tydzień przed pierwszym porodem poszłam na jedno ktg, bo tak na szkole rodzenia nam poradzili - żeby przyjść chociaż raz po to żeby mieć założoną kartę i już być w systemie ale i bez tego żadnych problemów nie robią i nie traktują wcale gorzej).

Dziewczyny co w obecnej sytuacji poradzicie? Gdzie się zgłaszacie na IP w razie potrzeby? Czy jakieś opinie na temat szpitala Rydygiera?

Przeszłam tam niedawno zabieg i mam bardzo pozytywne odczucia.
Jakiego /jakich lekarzy polecasz do prowadzenia ciąży?
akurat prowadzę ciąże u lekarki z Żeromskiego, bo tam chciałam rodzić na początku. Koleżanki bardzo polecają p. Jaworskiego, jego ojciec jest ordynatorem na Ujastku, on tez tam pracuje i dodatkowo na Kopernika. Zastanawiam się nas przepisaniem się do niego.

akurat prowadzę ciąże u lekarki z Żeromskiego, bo tam chciałam rodzić na początku. Koleżanki bardzo polecają p. Jaworskiego, jego ojciec jest ordynatorem na Ujastku, on tez tam pracuje i dodatkowo na Kopernika. Zastanawiam się nas przepisaniem się do niego.

Czytalam bardzo dobre opinie na jego temat na znanymlekarzu.pl faktycznie wyróżnia się, bardzo dziękuję za informację

Przeszłam tam niedawno zabieg i mam bardzo pozytywne odczucia.
Jakiego /jakich lekarzy polecasz do prowadzenia ciąży?
Miałam dwa zabiegi ja ujastku i z opieki byłam zawsze zadowolona. W szpitalu dr Totko jest świetna ale byłam raz u niej na wizycie prywatnej i jest straszna. Niebo a ziemia.
Ale nie wiem czy zdecydowałabym się na poród w ujastku. Mam źle skojarzenia z tym szpitalem w sensie emocjonalne (dwa łyżeczkowania z powodu poronień). Na takie zabiegi wiem że w Krakowie to jedyny szpital który polecam. Ja nie byłabym wstanie oczyścić się sama ani z uwagi na predyspozycje ani psychicznie nie chciałabym tego przeżywać dłużej niż to konieczne zabieg i bycie w szpitalu to 4-6h. A no w Żeromskim za każdym razem mówili że minimum 3 dni leżenia bo u nich zabieg to ostateczność. Żeromski i Kopernik stawia na poród naturalny. W ujastku masz jakby to powiedzieć prawo wyboru. Na ujastku sale porodowe są pojedyncze itd. ale jak masz np cesarkę planowana to czekasz tak jak ja na sali oczekujących tam jest 3-5 łóżek. O rydygierze nie wiem nic.

reklama
z właśnych doświadczeń polecam rodzic w szpitalu rydygiera, a co do lekarza to moją ciąże prowadziła doktor lisiewicz z krakowskiej kliniki vesuna i byłam z niej bardzo zadowolona, z resztą dalej do niej chodzę tylko na zwykle, ginekologiczne wizyty kontrolne.

Do góry