reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

kurzofretka, gratuluję córeczki :-) i cieszę się z Twojej opinii, bo też planuję poród w tym szpitalu. Możesz jeszcze napisać jak wyglądają pierwsze chwile po porodzie - czy dali ci się nacieszyć córą, czy od razu dostałaś ją do karmienia?

reklama
hmm,ja jestem nowa na forum i mam jeszcze czas- termin na lipiec 2010, i myślałam o Ujastku-mój gin z nimi współpracuje, ale czytam,czytam i mam mętlik:eek:

Ja również zdecydowałam się na Ujastek.... będę rodzić już niedługo, termin mam za dwa tygodnie :) Mój lekarz prowadzący ma tam dyżury, wcześniej byłam na dniach otwartych tam oraz w Siemiradzkim. Wśród znajomych krążą różne opinie co do tego drugiego szpitala. Na Ujastek nikt nie narzekał . Jedni znajomi rodzili w Ujastku tydzień temu i są wręcz zachwyceni, polecają gorąco..... myślę, że każdy poród jest wielką indywidualnością i każda osoba ma swoje oczekiwania i wyobrażenia.
Pozdrawiam wszystkie mamy i mamy oczekujące ;)

kurzofretka, gratuluję córeczki :-) i cieszę się z Twojej opinii, bo też planuję poród w tym szpitalu. Możesz jeszcze napisać jak wyglądają pierwsze chwile po porodzie - czy dali ci się nacieszyć córą, czy od razu dostałaś ją do karmienia?
Po porodzie natychmiast dostałam malucha na brzuch - jeszcze trochę bulgotała:) Na moim brzuchu ją wycierano z mazi płodowej, trochę ją sobie poprzytulałam i zabrano ją na 10 minut do ważenia i badań, przy czym asystował tatuś. Ja w tym czasie urodziłam łożysko. Po badaniu dzidziusia przyniesiono do mnie i zostawiono nas w trójkę na sali porodowej, byśmy się nacieszyli sobą, a mała, żeby sobie possała. Potem przewieziono nas do pokoju i od tej pory Halszka była ze mną 24h na dobę:-D

Po porodzie natychmiast dostałam malucha na brzuch - jeszcze trochę bulgotała:) Na moim brzuchu ją wycierano z mazi płodowej, trochę ją sobie poprzytulałam i zabrano ją na 10 minut do ważenia i badań, przy czym asystował tatuś. Ja w tym czasie urodziłam łożysko. Po badaniu dzidziusia przyniesiono do mnie i zostawiono nas w trójkę na sali porodowej, byśmy się nacieszyli sobą, a mała, żeby sobie possała. Potem przewieziono nas do pokoju i od tej pory Halszka była ze mną 24h na dobę:-D
Dzięki za odpowiedź. Podoba mi się :tak::-D

Ja już jestem zdecydowana że będę rodziła na Ujastku. A miałam jeszcze do wyboru szpital na Kopernika. Przewidziany termin porodu mam na 8.03, ale liczę w skrycie że może uda mi się urodzić jeszcze w tym miesiącu. Wiem że to głupie co napiszę ale nie nawiedzę miesiąca Marca, i to jest jeden z powodów dlaczego nie chciałabym urodzić w marcu.

Ja z Kopernika zrezygnowałam, gdyż jest tam teraz remont, jest jedna sala do porodu rodzinnego, i sale po porodowe są przepełnione. Dowiedziałam się o tym dzwoniąc dzisiaj do tego szpitala na porodówkę. Ja nie chcę leżeć z wieloma kobietami na jednej sali i gonić do łazienki na korytarz. Po za tym mąż chce być przy mnie 24h a na Kopernika się tak nie da.
Będąc na Ujastku co do tego nie ma żadnego problemu i powiem wam że nawet wolę zapłacić aby mieć godne warunki. Na Ujastku są 3 sale do porodu rodzinnego a sale poporodowe są 2-3 osobowe max + łazienka w pokoju.

Jeszcze jedno ZOO na Kopernika i na Ujastku są bezpłatne.

Pozdrawiam wszystkie mamusie te przyszłe i obecne.:-)

Witam wszystkie dziewczyny oczekujące dzieciątka i które nie mogą zdecydować się gdzie rodzić:-).Ja miesiąc temu rodziłam w Żeromskim i jestem bardzo zadowolona to najlepszy szpital,lekarze i położne,a te które ja miałam były świetne,szczególnie Pani Agatka.Rodziłam 17 godz.,miałam kroplówki z oxytocyną i zastrzyki na przyspieszenie,ale nic nie pomogło,Pani Agatka sama załatwiła mi ZZO nawet nie musiałam jej nic mówić,dostałam 2 takie znieczulenia,no ale niestety i tak skończyło się to cesarką brak postępu porodu,ale położna była świetna poprostu anioł także każdej życzę żeby na taką trafiła oczywiście nic nie płaciłam,także żadnego lekarza nie miałam w tym szpitalu.polecam wam ren szpital opieka rewelacja,a też bardzo się bałam i wcześniej myślałam o Ujastek,ale zrezygnowałam ponieważ ważne dla mnie było zdrowie moje i dziecka a nie wygoda.Jak macie jaies pytania to chetnie odpowiem:-).

reklama
Witaj Małgorzatkoo, chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia. Termin porodu mam na 1 sierpnia, ale już teraz szukam informacji na temat szpitala, w którym będę rodziła. Mój lekarz poleca Żeromskiego, choć sam tam nie praktykuje. Czytałam dużo o tym szpitalu, ale nie ma jak informacje z pierwszej ręki, tym bardziej, ze jest to mój pierwszy poród.
Proszę napisz, czy wybierałaś tam położna? Czy chodziłaś do tego szpitala do szkoły rodzenia? Jak wygląda kwestia porodu rodzinnego? No i jak warunki na salach poporodowych, bo to mnie przeraża, gdy czytam opinie na ten temat. Na pewno bardziej zależy mi na samym porodzie, ale późniejszy pobyt też jest ważny.

Do góry