reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale, kliniki,lekarze, połozne KRAKÓW

Z tym opłaceniem położnej to chodziło mi o to ,że słyszałam ze można zapłacić i nawet jeśli jej nie ma na dyżurze to przyjeżdża i siedzi z toba cały czas,nieważne czy trwa to kilka czy kilkanaście godzin.Ja też będe miała dziewczynkę;)Bardzo dziękuje za te informacje,jestem przerażona tym wszystkim i dlatego tak wypytuje

reklama
No problem, wiem to się dzielę :tak:
Ty i tak masz dobrze, bo nie wiesz co Cię czeka ;-) ja już wiem i mówię, że jak się zacznie to nigdzie nie jadę ;-):-D

Dużo dobrego słyszałam o Szpitalu na Ujastku - wiele moich znajomych tam rodziło. Ordynator jest podobno świetnym specjalistą. Ja rodzić będę w Żeromskim - miałam tam już zabieg na ginekol. i roniłam tam raz. Świetny personel - zwłaszcza pielęgniarki!!! Pozatym lekarze - (nie wszyscy jednak) - są godni pochwały m.in.: P. Dr Gach - Orynator, P. Dr Olszańska, P. Dr. Zygiel, P. Dr Kmieć i in. Na prawdę mam dobrą opinię o tym szpitalu. Wiem, że są i sceptyczne uwagi na temat Żeromskiego,ale przecież tak też bywa.

Cześć Dziewczyny,
ja rodzilam w marcu 2009 w Żeromskim. Jestem bardzo zadowolona. Przy porodzie byla bardzo mila polozna i dwie mlode pielęgniarki, ktore dbaly o czystość i po porodzie pomogly sie doprowadzic do porządku. Nikomu nic nie dawałam, leżałam na sali z 4 innymi dziewczynami ponieważ mój maluszek był w inkubatorze, a takie dzieci z matkami są na drugim piętrze. Jeśli maluszek nie musi być w inkubatorze, zostawiają i matkę i dziecko na I piętrze i tam są sale 2 osobowe z prysznicem(po porodzie naturalnym) opieka naprawdę fachowa i w dzień i w nocy można się zwrocić z pytaniem, prośbą, Zresztą same pielęgniarki chodzą i pytają. jeśli dziecko wymaga dokarmienia w pierwszej czy drugiej dobie - pokarm jest podawany sterylnym malutkim kubeczkiem, nie smoczkiem, co nie powoduje rozleniwainia dziecka do ssania piersi. Szpital preferuje tylko naturalne karmienie i naturalne metody rodzenia.
Jeśli chodzi o rzeczy dla maluszka- dowolnie jak kto chce- ja korzystałam z ubranek szpitalnych, ale byly dziewczyny, ktore miały swoje ubranka-poprostu jak dziecko jest zabierane do kąpieli trzeba dać swoje ubranka - wtedy pielęgniarki ubiorą w te , ktore się dało, a jeśli się ich nie ma dają szpitalne.
Do szpitala trzeba zabrać swoje podpaski, majtki poporodowe - bawelniane (wyglądają jakby byly uszyte z bandaża- ja miałam 4 pary - one nie są jednorazowe- mozna je przeprać pod prysznicem- szybko schną. uważajcie są też flizelinowe majtki- ich nie polecam - nie przepuszczją powietrza.
Dobrze jest zabrać ze sobą np wyciąg z arniki- w przypadku nacięcia krocza, oklad przynosi ulgę i rana szybciej się goi.
Niewiem jak jest w innych szpitalach, jestem zadowlona z tego:-)

i u mnie przy porodzie była cudowna kobieta- p.Danuta Potaczek

ja polecam siateczkowe majtki (nadają sie do prania) są super wygodne i przewiewne

Fajnie, że przez kilka lat nic się nie zmieniło :tak:

Kasia, ja też rodziłam z p. Potaczek - anioł :-)
I też te majteczki polecam, są przewiewne.

witam!!! jestem w 8 miesiacu ciazy i mam problem z zdecyzja gdzie mam urodzic Jasia:-( slyszalam ze mozna "wybrac" sobie szpital w ktorym chce sie rodzic, ale te wszystkie formalnosci bo przeciez napewno sa...:-( przyprawiaja mnie o dreszcze... chcialabym taki szpital zeby miec synka po porodzie caly czas ze soba i na sali nie chce byc sama lecz z jakas druga mama poniewaz samej to tak ciezko. to moja pierwsza ciaza i bardzo sie stresuje. moj lekaz prowadzacy nie jest poloznikiem i szczerze powiem nie jestem do niego do konca przekonana. a moj poprzedni dr. Kostrz z ul. Dlugiej jest swietnym lekarzem tyle ze strasznie obleganym przez inne pacjentki i nic o nim wiecej niewiem...moze ktoras z was wie o kim mowie i powie mi cos wiecej... chciala bym taki szpital w ktorym by bylo czysto i przyjemnie i przedewszystkim polozne mile, lazienka na sali i mozliwy porod rodzinny... prosze doradzcie mi!!!

chyba jednak zdecyduje sie na Zeromskiego:-) ale teraz te zalatwiania. czy trzeba jechac i wczesniej sie rejestrowac?

Karra, a na kiedy się zarejestrujesz? ;-) Przecież nie wiesz kiedy urodzisz :tak:

Zadzwoń na porodówkę, nr znajdziesz w necie i zapytaj co potrzeba do porodu, jakich badań (ja też muszę zadzwonić), a w 9-tym miesiącu polecam zadzwonić do Poradni Ginekologii i zapisać się na ktg.

Btw, myślę, że dobra decyzja, ja 3 lata temu byłam bardzo zadowolona. Mam nadzieję, że teraz też będę :tak:

reklama
Witam , czy mógłby mi ktoś polecić położną z Rydygiera? Czy są tam miłe i pomocne położne? Proszę o opinie

Do góry