reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

Co do USG 3D
polecam AM ,ul.Borowska - doskonały specjalista
oraz Medix, ul Grabiszyńska - ten sam lekarz

Szpital im.Falkiewicza ma być tym wybranym do Rodzić po ludzku?

Ja myślę że we Wrocławiu nie ma takiego szpitala.Najbardziej ludzka jest Trzebnica- ale tam z kolei słabe nowordki

reklama
Anusieńka fundacja "Rodzic po ludzku" tylko zbiera info o tych szpitalach...
Każdy szpital jest oceniany, dlatego nie sugerujmy się tym, że skoro jakiś szpital został umieszczony na ich stronie i odpowiednio oceniony to jest juz jakaś super placówka :)

Poza tym błagam nie strasz mnie, że we Wrocławiu żaden szpital nie zasługuje na miano dobrego szpitala. W którym szpitalu rodziłaś jeśli mogę zapytać? Aż tak źle było? Co wiesz o tym w Trzebnicy?

jeszcze nie rodziłam ale jestem związana ze słuzbą zdrowia.
Brochów - w zasadzie jak masz tam lekarza prowadzącego to o.k.- ale trzeba ustalić finansowo
Dyrekcyjna- jest dobra ze względu na neonatologię- chyba najlepszy oddział noworodkowy- ale rudera, duże sale, studenci oglądający porody- dzieci nie są dawane matkom na żądanie- to może być + dla zmęczonej mamy.
Kamieńskiego- były jakieś problemy z wzw itd., więc straciła zaufanie
Trzebnica- bardzo dużo zadowolonych mam , obsługa miła, komfortowo, czysto i przytulnie.
Jeśli problem z noworodkiem muszą przewiźć do wrocka.

A gdzie masz rodzić i kto Cię prowadzi?

ja tam na razie liczę na kamieńskiego :) jestem prowadzona przez lekarkę która tam pracuje, ale nie wiem czy ona przyjmie mój poród bo jedzie na jakiś dłuższy urlop wtedy. Leżałam już tam kiedyś na patologii i nie narzekam. Mimo nieszczęścia jakie mnie spotkało, personel stanął na wysokości zadania i bardzo miło wspominam pobyt w tym szpitalu.

Na dyrekcyjnej mam praktyki studenckie na oddziale położniczym i wiem co tam się dzieje. Wszystkie mamy z którymi mam tam kontakt mówią że są bardzo zadowolone.

Wygląda na to, że co człowiek to inna opinia :)

Cześć dziewczyny :) czytając wasze wiadomości bardzo mnie interesuje czy macie może jakieś wiadomości o klinikach? a może któraś z was tam już rodziła? Mam tam najbliżej i mój lekarz prowadzący też tam pracuje ale ja mam jeszcze pewne obawy przed tym szpiatalem, proszę was o jakieś informacje

misia_q pisze:
ja tam na razie liczę na kamieńskiego :) jestem prowadzona przez lekarkę która tam pracuje, ale nie wiem czy ona przyjmie mój poród bo jedzie na jakiś dłuższy urlop wtedy. Leżałam już tam kiedyś na patologii i nie narzekam. Mimo nieszczęścia jakie mnie spotkało, personel stanął na wysokości zadania i bardzo miło wspominam pobyt w tym szpitalu.

Na dyrekcyjnej mam praktyki studenckie na oddziale położniczym i wiem co tam się dzieje. Wszystkie mamy z którymi mam tam kontakt mówią że są bardzo zadowolone.

Wygląda na to, że co człowiek to inna opinia :)

Studiujesz medycynę?
Tak Dyrekcyjna jest O.k. tylko trzeba poprosiśc żeby w miarę możliwości nie było studentów!!!choć na klinikach jest dla studentów obowiązek oglądania porodów.

czesc dziewczyny! ja rodziłam 2 miesiace temu na brochowie i nie było źle choc nikomu nie zapłaciłam ani grosza, ani położnej a trafiła mi sie bardzo fajna, na prawde super - nazywała sie Osóbka, polecam ;D ;D ;D ani lekarzowi nie płaciłam lekarz nie był zbyt miły, a wręcz momentami nieprzyjemny -starszy Hapon nie pamiętam imienia, ale po reprymendzie od mojego męża bo to był poród rodzinny, zmienił nastawienie i starał sie bardzo i był uprzejmy, jeszcze na poporodwym do mnie zaglądał :)
a jeśli chodzi o poprodowy to lekarze mili, ordynator bardzo miły nawet, a pielegniarki to różnie, jedne super inne mniej :) zalezy od zmiany na jaką sie trafi . wazne żeby prosić o co sie chce i pytac i sie nie bac, a pomoc sie uzyska :)
czystość na oddziale pozostawia wiele do życzenia,ale nie jest to wina personelu tylko innych pacjentek, które często zostawiają toalety czy prysznice w nieciekawym stanie.
ogólnie raczej polecam, taki szpital na ocenę średnią, jak większość u nas w kraju.

anusieńka pisze:
Studiujesz medycynę?
Tak Dyrekcyjna jest O.k. tylko trzeba poprosiśc żeby w miarę możliwości nie było studentów!!!choć na klinikach jest dla studentów obowiązek oglądania porodów.

hehe, poniekąd tak, ale w wydaniu rehabilitacyjnym :) jak będzie dobrze to za jakieś półtora roku będę panią mgr fizjoterapii :D

a co do rodzenia na dyrekcyjnej albo na klinikach to ja podziękuję :) nie chcę sie natknąć na moich kumpli z roku w pozycji "en face" ;)

lalafu pisze:
Witam, dziewczyny znacie jakiegoś dobrego ginekologa we Wrocławiu?? Mam problemy z zajściem w ciążę i kompletnie nie wiem do jakiego ginekologa się udać (z mojego wcześniejszego lekarza jestem niezadowolona). Proszę polećcie mi kogoś - może być prywatny.
godny polecania jest dr Marian Gabryś (prywatnie przyjmuje na Armii Krajowej 12a/4 tel.kom.601733662, tel.3327878, , jest ordynatorem chyba w szpiatlu na chałubińskiego ale nie jestem pewna) i dr Pająk pracuje na Dyrekcyjnej a prywatnie przyjmuje na Energetycznej 8/1 niedaleko Ronda na Powstańców. Także powodzenia

reklama
siwasek pisze:
lalafu pisze:
Witam, dziewczyny znacie jakiegoś dobrego ginekologa we Wrocławiu?? Mam problemy z zajściem w ciążę i kompletnie nie wiem do jakiego ginekologa się udać (z mojego wcześniejszego lekarza jestem niezadowolona). Proszę polećcie mi kogoś - może być prywatny.
godny polecania jest dr Marian Gabryś (prywatnie przyjmuje na  Armii Krajowej 12a/4 tel.kom.601733662, tel.3327878, , jest ordynatorem chyba w szpiatlu na chałubińskiego ale nie jestem pewna) i dr Pająk pracuje na Dyrekcyjnej a prywatnie przyjmuje na Energetycznej 8/1 niedaleko Ronda na Powstańców. Także powodzenia

Polecam dr Floriańskiego z Dyrekcyjnej !!!!!!!!!!

Dr Pająk niekoniecznie ma dobre opinie zwłaszcza na białej liście

Do góry