reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

Dziękuję vill, cenne informacje:)
Ja do tej pory bardzo chciałam rodzić na Brochowie, bo o tym szpitalu słyszałam najwięcej dobrych opinii. O Dyrekcyjnej słyszałam, że jakiś czas temu był zamknięty z powodu deratyzacji.. Nie wiem na ile ta wiadomość była prawdziwa. Proszę dziewczyny, napiszcie czy w tym szpitalu faktycznie coś się działo..

Na Dyrekcyjnej byłam w lecie 2005 roku po poronieniu. Czekałam chwilę zanim się pojawił, ale to mi nie przeszkadzało. Po wejściu do gabinetu lekarz wykonał badanie, powiedział: "no, wszystko dobrze. Może się pani ubrać." i te słowa (mimo że niby normalne i pozytywne) tak mnie wkurzyły.. Przecież nic nie było w porządku. Przecież przed paroma godzinami straciłam dzidzi.. Szukałam, ale nie znalazłam nazwiska:(

Ostatnia edycja:
reklama
Moja koleżanka rodziła na Dyrekcyjnej w tamtym roku mówiła że szpital nie jest za czysty i po podłodze biegały karaluchy.Tyle moge powiedzieć.W listopadzie inna koleżanka rodziła na Brochowie,chwaliła ten szpital ze względu na miłą obsługe i lekarzy.Dzięki niej trafiłam na doktora Żórawskiego,jestem bardzo zadowolona,miły,cierpliwy lekarz.Wszystko wytłumaczy,podpowie,dobrze zajmie sie pacjentem

Ja przeleżałam na dyrekcyjnej 15 t5ygodni i nie widziałam tak karaluchów.
Jeżeli chodzi o lekarzy to są nawet nawet.
Urodziłam dzięki nim śliczne dwie dziewczynki.
Gdyby nie dr Gosztyła i Zimmer który kazał robić kolejne badania nie wiem co by było!!
A dzięki Kłuskowi wiedziałam że muszę mieć wcześniej planowany poród, i teraz jestem szczęśliwą i dumną mamą.
Jest jeszcze jeden ważny aspekt, to znaczy w szpitalu na dyrekcyjnej jest najlepszy sprzęt dla noworodków, i najnowsze usg

Witam
Ja także rodziłam na Brochowie i szczerze mówiąc z porodówki nie mam zbyt dobrych wspomnień. Nie dośc, że panowała tam totalna znieczulica, to na dokładkę za każdym razem kiedy tylko głośniej jęknęłam to z miejsca strofowano mnie, żebym była ciszej bo inne pacjentki się stresują (dobrze, że mnie za to postękiwanie nie zakneblowali :) ). Natomiast jak już po wszystkim przenieśli mnie na oddział to było dużo lepiej. Miałam pojedynczy pokój, a i panie tam pracujące były naprawdę sympatyczne i pomocne.

Ja tez miałam tak samo - jak rodziłam na Brochowie to panowała tam totalna znieczulica wśród lekarzy i połoznych, pediatry niekompetentne i na dodatek zakłamane - co innego wpisywały w dokumentację, a co innego do ksiażeczek zdrowia. Po urodzeniu zostawili mnie z dwójką noworodków samą, a ze przez ich znieczulicę byłam po cesarce i w nieciekawym stanie, więc było przerazajaco a oni wszyscy mieli mnie gdzieś. Sama wymagałam przez nich opieki, a oni jeszcze zostawili mnie samą spuchnietą ledwo żywą z dwójka dzieci!!!!

Wiadomość dla kobitek z Wrocławia: Kamińskiego zamykają na dezynfekcję od 8.06. do 28.06 więc rodzące w czerwcu ( np. ja) które brały ten szpital pod uwagę mają teraz kłopot:baffled:. W następnej kolejności tj. w lipcu zamykają Brochów.

Ja znam swietnego lekarza ale pod wroclawiem powiedzmy w brzegu nazywa sie Ryszard Kelm dr nauk med. Spec. chorób kobiecych kiedys uratowal moja mame i siostrzyczke byla wczesniakiem teraz ma 20 lat gdyby nie on nie bylo by ich obydwu. Teraz ja u niego sie lecze i zawsze bede do niego chodzila.Dla ludzi z okolic brzegu polecam!:tak:

Witam
jeśli moge sie wtracić to na Dyrekcyjniej nie jest moze optycznie super ale ja mialam tam operowana ciaze pozamaciczna i musze powiedziec ,ze na taka sytuacje w jakiej sie znalazłam lekarze sie dobrze mna zajeli
szukam teraz dobrego specjalisty od poronien nawykowych w dolnym ślasku,moze ktoś mi coś podpowie?
pozdrawiam

reklama
Dziewczyny,mam termin na czerwiec,chcialam rodzic na Kaminskiego,jak juz ktoras wspomniala,mozna o tym zapomniec,bo go zamykaja.
Czy macie jakas wiedzę na temat rodzenia w Niemczech?mam taką możliwosc,ale troche sie obawiam.Wiem,ze warunki sa duzo lepsze,ale nie wiem dokladnie czy nie beda mnie potem scigac z NFZ:(

Do góry