reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

Dziewczyny a nie wiecie jak w tej chwili wygląda zwykły poród na Kamińskiego? Wiem że blok porodowy był tam remontowany w 2006 roku i kiedyś by mieć swój pokój musiał być z tobą ktoś do porodu, a jak nie to leżałaś na takiej wielkiej sali gdzie łóżka były oddzielone zasłonkami i każdy mógł cię oglądać. Czy wie ktoś jak jest tam teraz??​

W tej chwili na Kamieńskiego są tylko sale do porodów rodzinnych. Ale oczywiście możesz tam być sama, bez towarzysza.​

reklama
Ja miałam cc na kamińskiego i porodówce nie przyjrzałam sie zbyt dokładnie ale sprawiała dobre wrażenie.Wszystko wyremontowane, czyściutkie, osobne pokoje do porodu z łazienkami itd.

Oddział na którym leżałam pożniej no coż...Pokoje 3 osobowe,o średnim standardzie z niewygodnymi wysokimi łożkami.Ale przeciez nie mozna miec zbyt wygorowanych oczekiwań w państwowym szpitalu.Opieka położnych jak dla mnie całkiem ok.Nie jest prawdą że jesteś tam kompletnie olewana.Wystarczy poprosić o pomoc.Jest co prawda kilka pań które sprawiają wrażenie jakby minęły się z powołaniem ale to wyjątki.Mozna na noc zostawić dziecko pod opieka,przywożą do karmienia jeśli matka sobie tego zażyczy.4 dni które spędziłam w tym szpitalu wspominam dobrze i moge go polecić z czystym sumieniem:tak:.

Ktoś pytał wiec pisze: Trzeba mieć ze sobą pieluszki,chusteczki i krem dla dziecka a dla siebie podkłady lub podpaski.Ciuszki są szpitalne ale mozna miec i swoje.Dzieciaczki na poczatku zawijane sa w pieluchy tetrowe.Warto wziąć butelke z korkiem do polewania krocza i coś do jedzenia.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny! mam pytanie. bardzo chce rodzic z mezem. nie wiem jeszcze czy na kaminskiego czy w trzebnicy, ale boje sie, jak to jest z salami do porodow rodzinnych. Czy jesli w tych szpitalach ich zabraknie (jest jedna, wiecej?) to kobieta musi rodzic sama? jestem spanikowana i martwie sie, bo wiem, ze bez meza umre ze strachu. jak to jest?

gatta83 na Kamieńskiego są tylko sale do porodów rodzinnych. Nie wiem jak jest w Trzebnicy. Musisz sobie przejrzeć ten wątek bo już dziewczyny opisywały szpital w Trzebnicy. Coś napewno znajdziesz. Powodzenia i duuuużo spokoju.​

dziekuje Wam dziewczyny! to forum duzo daje;) to juz moje drugie dziecko i pierwsze rodzilam na Kaminskiego, ale nie wiedzialam,ze sa tam wszystkie sale do porodow rodzinnych. obawiam sie, ze jednak i ich moze zabrakna, a wtedy odesla mnie do innego szpitala. Czy ktoras wie, jak to jest w Trzebnicy? i nawet jesli sala jest zbiorcza (o nieeeeeee)to czy maz moze byc przy mnie?

dziewczyny jestem przyparta do muru i zrozpaczona - proszę o pomoc w sprawie L4 - kontakt do sprzyjającego gin z Wrocławia. Mam problemy z pracą...

reklama
Do góry