reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpitale i ginekolodzy WROCŁAW

dyda pisze:
basiek3 pisze:
Hello kolezanki.Jestem co prawda z lubina ale z powodow zdrowotnych bede rodzila na dyrekcyjnej we wroclawiu. Rozwiazanie bedzie przez cesarskie ciecie. Powiedzcie uczciwie. Tam jest naprawde tak strasznie jak ludzie opowiadaja czy tylko niepotrzebnie sie nakrecam??? pozdrowionka.
basiek3 jeśli masz już skierowanie na cesarskie cięcie, to wszystko powinno być ok.- nawet szew wygląda bardzo ładnie - baaardzo sie starają. ja co prawda miałam przykre doświadczenie na dyrekcyjnej z długim oczekiwaniem na decyzję o cesarce, ale w twoim przypadku powinno być ok, bo opieka jest tam dobra. nie martw się, głowa do góry!
Dyda: Do tej pory bylam przekonana ze porod odbedzie sie przez cesarskie ciecie teraz jednak wyniki poprawily mi sie na tyle ze prawdopodoby jest porod naturalny. Napewno jednak musze na dyrekcyjnej wiec powiedzcie co tam tzreba miec ze soba a co nie, wolalabym byc przygotowana wczesniej. Szceze mowiac ulzylo mi ze jest szansa zebym rodzila naturalnie bo perspektywa dodatkowych cięć wcale jakos mnie nie cieszyla:) No nic jestem dobrej mysli ale tak jak mowilam, nie jestem z Wroclawia, na dyrekcyjnej bylam tylko raz- 2 tygodnie temu i wlasnie wtedy pan doktor stwierdzil ze skoro mam na tyle dobre wyniki krwi (choruje na maloplytkowosc) to bede rodzic naturalnie. Troche zagmatwalam, wiem:) Z gory dzieki za jakas konkretna odpowiedz bo trudno mi to wszystko pozbierac do kupy w poprzednich postach.Pozdrawiam wszystkie przyszle i Swezo upieczone mamusie

reklama
basiek3 na dyrekcyjnej tak naprawde, to wszystko ci dadzą - tzn. koszulę, szlafroczek(przecudny;). od ciebie zależy czy chcesz mieć własną koszule, niektóre dziewczyny miały, ale też słyszałam że niektórym nie pozwolono - z resztą jak krwawisz, to wygodniej jest zakładać szpitalna. w sumie musisz wziąć tylko jakieś kapcie:) dziecko ubierają w becik, pod spodem ma pieluszkę lub kaftanik szpitalny - nie można mieć swoich ciuszków - tylko pampersy -oczywiście:) no, to tyle... od ciebie zależy czy sobie coś jeszcze do szpitala weźmiesz. acha, no na porodówce, to można mieć tylko wodę, telefon komórkowy - czyli tylko to co niezbędne, ale na krzesełku obok łożka możesz mieć spakowany swój bagaż:) jeśli ty jesteś spoza wrocławia możesz skorzystać z przechowalni na parterze. mam nadzieję że nie za bardzo chaotycznie ci napisałam o tym wszystkim, jeśli, tak, sorry, ale trochę się spieszę:) powodzenia

basiek3 na dyrekcyjnej tak naprawde, to wszystko ci dadzą - tzn. koszulę, szlafroczek(przecudny;). od ciebie zależy czy chcesz mieć własną koszule, niektóre dziewczyny miały, ale też słyszałam że niektórym nie pozwolono - z resztą jak krwawisz, to wygodniej jest zakładać szpitalna. w sumie musisz wziąć tylko jakieś kapcie:) dziecko ubierają w becik, pod spodem ma pieluszkę lub kaftanik szpitalny - nie można mieć swoich ciuszków - tylko pampersy -oczywiście:) no, to tyle... od ciebie zależy czy sobie coś jeszcze do szpitala weźmiesz. acha, no na porodówce, to można mieć tylko wodę, telefon komórkowy - czyli tylko to co niezbędne, ale na krzesełku obok łożka możesz mieć spakowany swój bagaż:) jeśli ty jesteś spoza wrocławia możesz skorzystać z przechowalni na parterze. mam nadzieję że nie za bardzo chaotycznie ci napisałam o tym wszystkim, jeśli, tak, sorry, ale trochę się spieszę:) powodzenia

Witam wszystkie Mamuśki, te przyszłe i obecne!
Jestem mamą dwójki urwisów (prawdziwych) ;D - córka Shadia 3 lata i synuś Alan 1,5 roku!
Przed cudem narodzin moich dzieciaczków miałam trochę problemów z donoszeniem ciąży (2 poronienia), nigdy nie zapomnę tych bezdusznych lekarzy, którzy uprzykrzyli mi te trudne chwile! Pierwszy wysłał mnie do pracy z krwawieniem (po wcześniejszym USG, jego zdaniem wszystko było REWELACYJNIE???), gdzie po 2 godz. poroniłam (od kilkunastu godz. miałam poronienie w toku!!!); natomiast za drugim razem, lekarz przeprowadzający USG (już po przyjęciu do szpitala), zapytał się mnie: czy widzi Pani tu coś?, na co odpowiedziałam: Nie, po pierwsze nie znam się na tym, a po drugie jestem bardzo zdenerwowana!, na co on: i dobrze, bo tu nic nie ma!!! Oczywiście moją reakcją był płacz, szloch (to był 9 tydzień ciąży), a lekarz: i czemu płaczesz? a zresztą płacz, baby tak mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :mad:
Po całym zajściu miałam już wszystkiego dość, ale oczywiście jak to w życiu bywa po 6 miesiącach zaszłam ponownie w ciążę i....... trafiłam do NAJKOCHAŃSZEJ i TROSKLIWEJ DR. KOWALSKIEJ!!! Mimo, że podczas tej ciąży też nie obeszło się bez przykrych niespodzianek (krwawienia, rozwarcia itd.), wiedziałam że wszystko będzie dobrze, bo opiekowała się mną NAJLEPSZA SPECJALISTKA W SWOJEJ DZIEDZINIE!!! Opiekowała się mną podczas całej mojej ciąży jak "jajkiem" i była na każde moje zawołanie telefoniczne. Śmiało mogę powiedzieć, że dzięki niej mam dzisiaj przepiękną córkę!!! Oczywiście drugą ciążę również prowadziła moja kochana Pani dr (ale dla odmiany, druga ciąża - czyt. czwarta, była wzorowa pod każdym względem - zero dolegliwości, bóli itp.)!!!
Więc z całą odpowiedzialnością Polecam wszystkim Mamusią "moją Panią dr"
Ale się rozpisałam:) W razie problemów, służę pomocą każdej Mamuśce!!!
Pozdrawiam Serdecznie!!! :laugh:

dalida i to się nazywa przedmiotowe traktowanie kobiet ciężarnych przez lekarzy, skandal! ja lekarza prowadzącego miałam bardzo miłego, który z cierpliwością odpowiadał na moje czasem głupie pytania - to była moja pierwsza ciąża:)
acha, dalida, śliczne dzieciaczki!

Dzięki DYDA - nie ukrywam, że straciłam przez moment wiarę w dobroć ludzką, ale dzięki dzieciaczkom odzyskałam tę wiarę:)
Twoja Kruszynka jest śliczna i strasznie słodka, pozdrawiam cieplutko!

Witam wszystkie uzytowniczki! Wlasnie dzis sie dowiedzialam, ze bede po raz drugi mama. Jestem przerazona! Poprzednia ciaze prowadzil dr Panszczyk, ale niestety wyprowadzil sie do Lubina( tam zreszta rodzilam). Mieszkam we Wroclawiu i pilnie poszukuje naprawde dobrego lekarza! Bo jak tydzien temu trafilam do swojej przychodni i lekarz powiedzial mi, ze brak miesiaczki to stres, USG zrobil od niechcenia jakies 3 sekundy, i przepisal mi jakies hormony na wywolanie miesiaczki, to juz nie chce tam isc. Zreszta recepta dawno lezy w smieciach. I teraz nie mam sie gdzie zwrocic!
.

nonek ..polecam dr.Artura Kucharskiego w prywatnej przychodni na GROBLI < za poltegorem >albo innego ginekologa z tamtejszej prychodni.Tam pracują prywatnie lekaże ze szpitala Brochowskiego.Bardzo dokładni :)

reklama
Polecam dr Jarosza lub dr Martę Balcerek z Mediconceptu na Krzyckiej,położne super!!

Ja akurat miałam przykre doswiadczenia na Grobli..........u innego gina- , a koleżanka chodziła całą ciazę do ordynatora :mad: i po porodzie nawet do niej nie zajrzał a leżała tydzień z dzieciatkiem........ :mad: :mad:

Do góry