reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Miejski 2 w Bydgoszczy

a czy w tym szpitalu jest możliwośc poskakania np na piłce przed samym porodem lub czy stosuje się jakieś inne metody pomagające w rozwieraniu szyjki?
Czy połozne podpowiadają przy porodzie jak oddychać :-) bo niby czytałam o tym ale boję się że jak przyjdzie co do czego to nie będę miała pojecia co i jak robić ::szok:

reklama
ja też wybrałam dwójkę - termin mam wyliczeniowy na 30.01 - z usg wychodzi mi 4.02 - ale jest już rozwarcie więc teoretycznie mogę w każdej chwili...a może będzie tak, że się wszystkie razem spotkamy :)

ja po cichu licze na posiedzenie sobie w wodzie - ale wiem , że to jest bardziej teoria niz praktyka...ale pomarzyc dobra rzecz...

sale porodowe sa pojedyncze, ale toaleta przypada jedna na 2 sale. sa dwa wejscia do lazienki z sali 1 i 2. 3 i 4. 5 i 6. na 6 sal sa 3 toalety.
a w salach poporodowych w kazdej jest jedna toaleta, ale sale sa jedno,dwu i trzyosobowe.

zreszta mozna smialo isc i poprosic o zwiedzanie sal. polozna pokaze wszystko. ja bylam w 38 tygodniu. na kazde pytanie Wam odpowiedza:)

Agnieszko mam pytanie w jakiej porze najlepiej pojawić się na "zwiedzanie" żeby nikomu nie przeszkadzać?

ja też wybrałam dwójkę - termin mam wyliczeniowy na 30.01 - z usg wychodzi mi 4.02 - ale jest już rozwarcie więc teoretycznie mogę w każdej chwili...a może będzie tak, że się wszystkie razem spotkamy :)

ja po cichu licze na posiedzenie sobie w wodzie - ale wiem , że to jest bardziej teoria niz praktyka...ale pomarzyc dobra rzecz...

w dwoojce ejst taka opcja, wystarczy ze powiesz lekarzowi albo jakiejs poloznej czy pielegniarce ze chcesz, bo maja tam taka specjalna wanne :D

Agnieszko mam pytanie w jakiej porze najlepiej pojawić się na "zwiedzanie" żeby nikomu nie przeszkadzać?

ja byłam po 19, i wtedy jest spokoj, połozne wszystko wytłumaczyły

Jesli chodzi o ,,pomoc" przy porodzie, to wszystko położna mówiła, sama zaproponowała piłkę i siedzenie pod prysznicem, to łagodzi bóle, mówiła tez jak oddychać...

reklama
samantaa tak tak położne pomagają:) ja trafiłam na przełom zmiany i zarówna jedna babeczka jak i druga były bardzo pomocne. Same proponowały piłkę, prysznic. Mówiły co i jak robić. Przypominały o odpowiednim oddychaniu:)

Do góry