reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szpital Miejski 2 w Bydgoszczy

Cześć dziewczęnta:-D
Ja rodziłam 2 miesiące temu w 2 w Bydgoszczy i czułam się jak w szpitalu prywatnym połozna przy mnie biegała mogłam pochodzić,poskakać na piłce,dostałam znieczulenie za darmo poprostu poród po ludzku.Nie miałam nic opłacone ani nic po znajomości.Jeśli chodzi o poród 5 gwiazdek,natomiast sala na której leżałam zimno okna okryte kocami i jeden grzejnik podłoczony do prądu na całą sale.
W Bizielu rodziłam 4 lata temu i ogólnie MASAKRA poród i sala.Potem leżałam 2 tygonie z maluszkiem bo zarazili go bakteriami coli:wściekła/y:.Z całego serca nie polecam!!!:no:

reklama
Witam!!!

Zgadzam się co do tego że w salach zimno i koce na oknach ale w zamian rewelacyjna opieka...ale wiecie co,teraz to remontują i normalnie robią luksus :tak::tak::tak:,rewelacja,mam nadzieję że się wyrobią do lipca...bo mam termin...trzymam za nich kciuki :-) ...

pozdrawiam :-)

dzięki Dziewczyny !!!!
ja już jestem spokojniejsza, duzo spokojniejsza, choć dopiero jestem na początku mojej ciąży to kwestia porodu spędzała mi sen z powiek, a teraz już mi lepiej;-)

Hej Dziewczyny! Ja też dałam się przekonać do Dwójki, choć jest przed remontem,nie ma tam luksusów,pewnie najważniejsza jest opieka i podejście.Co z tego że Biziel jest odremontowany,jak trzeba mieć znajomości i nie dają znieczulenia,poporodowa opieka też wiele do życzenia pozostawia.. Fakt jest taki że coraz więcej kobiet wali do Biziela,coż ich wybór..ja wole 2kę. Tam z resztą sama się urodziłam podobnie jak połowa Bydki..
Kobitki napiszcie jeszcze coś wiecej o Dwójce...

6 marca urodziłam zdrową cudną córeczkę Juliankę, w dwójce oczywiście :-)
muszę stwierdzić, że tym razem dieta była lepsza niż 3 lata temu, opieka po porodzie dobra, wyszłam do domu po 24h, tak jak poprzednio - generalnie nie mam zastrzeżeń

też mam wiele dobrego do poiedzenia na temat tego szpitala :tak: poród rodzinny to koszt tylko fartucha dla męża, choć sala do porodów rodzinnych jest tylko jedna i trzeba liczyc się z tym, że poród będzie się odbywał (jak u mnie) w takiej małej salce tylko z KTG, łózkiem i krzesłem. Opieka moim zdaniem świetna, położne proponują poród aktywny, pielęgniarki noworodkowe też bardzo miłe. Bardzo podobała mi się też praca pani neonatolog - zaangażowana, doświadczona, uprzejma. Jedyne co by się przydało to remont sal poporodowych, no i jedzenie nienajlepsze.

a my nawet fartucha nie kupowaliśmy - bo mój poród był ekspresowy ;-) ale mąż był przy mnie cały czas, przecinał pępowinę i pod tym względem też było super

Po waszych wypowiedziach wybioer sie do 2 pomimo ze bylam zdecydowana na Biziela to wole dobra opieke niz ladna sale :) bradzo pomogl mi ten temat w wyborze szpitala :)) pozdrawiam :))

reklama
mam pytanie od rodzacych juz kobiałek w 2 co trzeba wziasc dla dziecka ze soba??? Mam na mysli reczniczek rozek kocy??? BO ciuszki to wiem i kosmetyki ale nie wiem jak z reczniczkiem i reszta???

Do góry