reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szkoła rodzenia

reklama
U nas już nie ma czegoś takiego jak skierowania od ginekologa, nawet nam położna mówiła ze to kiedys było
nie teraz spoko Misia ;)

U mnie nawet na izbe przyjec sie nie idzie. Tylko od razu na oddzial polozniczy :-)
Wiec skierowanko to przezytek. Potrzebne jest tylko, jesli idzie sie bez akcji porodowej, albo ogolnie nic sie nie dzieje.

A my wczoraj zaczęliśmy szkołę rodzenia! W poniedziałki wykłady, a we wtorki i czwartki ćwiczenia z rehabilitantką. Dziś miła pani pokazywała nam jedno z ćwiczeń na obrócenie się maluszka nogami do góry :)
Trzeba się położyć na plecach, nogi ugięte w kolanach, ręce wzdłuż ciała. I głowę obracamy w prawą stronę, podczas gdy ugięte nogi przechylamy w lewo. I odwrotnie - głowa w lewo, to ugięte nóżki w prawo. I tak kilka razy. Maluchy ułożone w poprzek podobno tego nie lubią i mobilizuje je to do zajęcia pozycji strategicznej :)
Pani obiecała nam jeszcze inne ćwiczenia na przekręcanie maluchów, ale to w przyszłości.

Remeny - super ćwiczonko. Mi się pewnie przyda, chociaż malo co dzień inaczej leży. Wczoraj w poprzek, dzisiaj znowu jakby glowa w dół (bo nogami mnie po prawym zeberku traktuje ;)). Mała wiercipięta. ;)

remeny super, że opisałaś to ćwiczenie będę musiała wypróbować, jak będziesz miała następne to koniecznie pisz bo mój maluch wygodnie rozłożył się w poprzek i boję się, że nie zechce się obrócić :)

ja jak pojechałam do szpitala na porór w lipcu 2004 to pierwsze co to sytali sie o skierowanie
mimo ze juz miałam rozwarcie

reklama
Dziewczyny kolejna nowość?? Przynajmniej dla mnie. Dziecko nie powinno spać na płaskim - tylko na małej twardej poduszeczce lub są takie specjalne kliny na materac. Podobno logopedzi teraz takie spanie polecają. NIe wiem czy słyszałyście :) jak tak to sorki za zaśmiecanie hehe. Taki klin można kupić w hurtowni z art.dziecięcymi. Nasza położna poleca także chusty do noszenia dzieci no!! To tyle z nowości. A wczoraj uczyliśmy się masażu maluszka :)

Do góry