reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
800 zł za wózek po dwójce dzieci-litosci:shocked2:
za 800 zł można nowy kupic,moze gorszej firmy ale jednak nówka:tak:
Ja też na początku myślałam o używanym, z takich co to kosztuję od 2 tys. w górę, i wtedy byłby za połowę używany - tylko że po jednym dziecku i w idealnym stanie. Ale przemyślałam sprawę i wolę za te pieniądze mieć nówkę, bo się przyda dla kolejnego dziecka jakby co.. a 800 zł po dwójce dzieci to dużo - tyle to po jednym kosztuje, nawet za 500 zł to bym sie zastanawiała czy wziąc czy nowy, a co dopiero za 800:rofl2:

właśnie mi mąż kupił jako niespodziankę dla maluszka pod kolor wózka :tak:

724587250_3

Ostatnia edycja:
Postanowilismy że z kupnem wózka wstrzymamy sie aż do stycznia, i po porodzie kupimy jakiś, wczesniej sie porozglądamy i wybierzemy...no chyba że natrafi się jakaś okazja:tak:
Dzisiaj przyszły mi ubranka i pieluszki zamówione u Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro , no i jestem pod wrażeniem, wszytsko najlepszej jakości, i chciałam się zapytać doświadczonych mamuś jak to jest z tym praniem, proszek wiadomo-trzeba kupic specjalny, ale jak prać? recznie czy w pralce?

Dziewczyny ja wam coś powiem bo moim zdaniem się mylicie:tak:ta dziewczyna kupiła wózek za 2 tys.tak wiec:
1.nie można porównywać wózka który kosztuje 2 tyś.a 800 zł.
2.patrzeć trzeba na to że ona dała dużą kwote za ten wózek.
3.patrzałam ile kobitki chcą za taki wózek po jednym dziecku i jest to cena 1500zł.
4.ja odrazu mówie że używanego wózka bym nie kupiła ale jak ktoś się na to bierze to musi brac pod uwage cene jaką ona go kupiła a nie bo nowy moge dostać za ta cene tak oczywiście ale nie taki nie ta firma i normalne że odlicza się jakąś kwote od ceny której kupiła wózek a nie porównując z cenami jak kosztują nowe wózki ale te gorsze.
Moim zdaniem jesteście niesprawiedliwe bo niestety wózki które są w cenie 2 tyś. nie będzie sprzedany po 1 dziecku za 800 zł.tylko 1500 zł.(patrzałam na internecie i także ja bym tak sprzedawała)a po 2 dzieci to 800 zł.jest normalna cena bo patrząc jeszcze raz mówie że wózek taki nowy kosztuje 2 tys.

No a tak wogóle to mój fotelik ma dzisiaj byc:-Dniemoge się doczekac:-p

ANULKA ja z początku prałam ręcznie ale potem w pralce z tym że nastawiałam na program"pranie ręczne bądz delikatne ":tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Postanowilismy że z kupnem wózka wstrzymamy sie aż do stycznia, i po porodzie kupimy jakiś, wczesniej sie porozglądamy i wybierzemy...no chyba że natrafi się jakaś okazja:tak:
Dzisiaj przyszły mi ubranka i pieluszki zamówione u Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro , no i jestem pod wrażeniem, wszytsko najlepszej jakości, i chciałam się zapytać doświadczonych mamuś jak to jest z tym praniem, proszek wiadomo-trzeba kupic specjalny, ale jak prać? recznie czy w pralce?
Ja na początek do prania proponuję tylko płatki mydlane:tak:, pranie oczywiście w pralce;-)

reklama
Dziewczyny ja wam coś powiem bo moim zdaniem się mylicie:tak:ta dziewczyna kupiła wózek za 2 tys.tak wiec:
1.nie można porównywać wózka który kosztuje 2 tyś.a 800 zł.
2.patrzeć trzeba na to że ona dała dużą kwote za ten wózek.
3.patrzałam ile kobitki chcą za taki wózek po jednym dziecku i jest to cena 1500zł.
4.ja odrazu mówie że używanego wózka bym nie kupiła ale jak ktoś się na to bierze to musi brac pod uwage cene jaką ona go kupiła a nie bo nowy moge dostać za ta cene tak oczywiście ale nie taki nie ta firma i normalne że odlicza się jakąś kwote od ceny której kupiła wózek a nie porównując z cenami jak kosztują nowe wózki ale te gorsze.
Moim zdaniem jesteście niesprawiedliwe bo niestety wózki które są w cenie 2 tyś. nie będzie sprzedany po 1 dziecku za 800 zł.tylko 1500 zł.(patrzałam na internecie i także ja bym tak sprzedawała)a po 2 dzieci to 800 zł.jest normalna cena bo patrząc jeszcze raz mówie że wózek taki nowy kosztuje 2 tys.
To chyba zależy od firmy wózka - bo ja jak już mówiłam bardzo się oglądałam za używaną Emmaljungą i siedzę na allegro od dwóch miechów i przeglądam wszystkie emmeljungi co wstawiają- nówka od 2 do 3 tys. kosztuje i owszem za używaną po jednym dziecku to jest równo połowa ceny(1000-1500), ale do tego masz jeszcze fotelik! A te,które kosztują powyżej połowy ceny początkowej są albo w idealnym stanie (pól roku używane, albo niecały rok, na gwarancji, nie po dwójce dzieci), albo ludzie nie mogą ich sprzedać - jest kilka takich wózków na allegro i co patrzę to je wystawiają i nikt ich nie chce, bo po prostu za drogie sa jak na używane - ale Emmeljungę po jednym dziecku możesz juz kupić za 600-800 zł. bez fotelika, więc po dwójce dzieciach sama przyznasz, że wózek może być rozklekotany z lekka i z całą pewnościa nie jest wtedy lepszy niż nowy z niższej półki czyli za tysiaka:sorry: Nie wiem może bebecar jeszcze inaczej się cenia niż emmaljunga i może masz rację, że się cenią bardziej za używane?!! Gondolka to pewnie jeszcze ok. ale stelaż i spacerówka to może być już średnio na jeża... Najlepiej w takich wypadkach samemu sprawdzić czy się jest do takiego zakupu przekonanym, żeby potem nie żałować wydanych 800 zł. My sobie możemy tylko pogdybać, a to wszystko zależy od stanu tego wózeczka, tak myślę:-):-):-)

Czy Jelp to dobry proszek do prania ubranek dziecięcych? A i czy jak w pralce pierzecie to jakiś płyn do płukania dajecie?

Do góry