reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ja używałam go przy synku a dokładnie JELP 2w1 co nieużywałam płynu bo właśnie ten proszek go ma w sobie a te JELPY które nie sa 2w1 one nie mają w sobie płynu co wtedy można użyć :tak:bardzo polecam prał mi wszystko super kolorki zachował i nawet co dobre w tym jest proszku że pra łam białe z kolorowymi a nic nie farbowało nawet jak miałam mocną czerwień śpioszki i biel bodziaki super elegancko:tak:a prałam razem bo ja w większości miała kolorowe ciuszki a że prałam w pralce to wiadomo za mało białych bym miała a ze trzeba było wyprać(ręcznie nie polecam za bardzo bo niestety kupki itp ciężkoooo sprac);-)i wiem teraz że będe go także używć no i co dobre nie uczula bynajmiej mojemu synkowi się spisał a przypominam ze miał AZS i dodatkowo on już jest hipoalergiczny;-)
No to super - dzięki za opinię - już wysłałam swojego, żeby wracając z pracy kupił mi Jelpa w promocji - ubranek nie mam, ale co tam - będę miała proszek na pocieszenie:rofl2:

reklama
No to super - dzięki za opinię - już wysłałam swojego, żeby wracając z pracy kupił mi Jelpa w promocji - ubranek nie mam, ale co tam - będę miała proszek na pocieszenie:rofl2:
Potwierdzam, zarówno Lovela jak i Jelp piorą super, a płynu do płukania bym nie używała, im mniej detergentów w ciuszkach, tym lepiej, zmiękczyć i wygładzić można prasowaniem.

i tu byś się zdziwiła :-) Ja wszystkie ciuchy dla młodej prałam w loveli a okazało się, że młoda uczulona i wszystko prałam w Jelpie, teraz piorę w Jelpie... ale biorąc pod uwage opinię innych mam uczula on podobno najbardziej..
Widać każdy ma inne doświadczenia ;-) Po za tym, na temat dzidziusia i jego przyszłych upodobań można sobie co najwyżej na razie pogdybać ;-) To, że na naszym rynku jest najlepszy jakiś produkt jeszcze nie znaczy że się "spodoba:" naszemu maluszkowi.

Ale dobrze wiedzieć, że polecać też Jelpa, w końcu jest tańszy. ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, keloł, babcia kupi nam wózek, jupi!!!:-D
no i przymierzamy się do fotelika i mamy zonka, bo nie mamy pojęcia o co chodzi z tym isofixem:confused: mamy w autach te metki isofix więc możliwość przyczepienia ale nie wiem do czego, czy każdy fotelik można tak podłączyć? i jeszcze jest jakaś baza isofix:confused2: ja już nic nie wiem HELP:sorry:

dziewczyny a co z odplamiaczami? można?np jeśli jakiś biały bodziak się zabrudzi tak że po zwykłym praniu to nie zejdzie, to można polać jakimś odplamiaczem i potem wyprać w proszku dla dzieci?

Ja wczoraj dostałam od kolejnych znajomych sporą paczkę rzeczy... i jestem z letka przytkana, bo kurcze niektóre takie szmatki są że mi osobiście byłoby wstyd je komuś dawać :shocked2:Pozostałe są ok, szafa mi pęknie od ilości :-Di nawet śpiworek do spania dla starszego maluszka (ponad 3 miesiące) dostaliśmy:tak::tak: I słodkie ogrodniczki na wiosnę :-D
A do tego pościel, prześcieradełka, poduszka taka specjalna do łóżeczka (nachylenie 30st).. Ale te "bieliźniane" rzeczy to nie wiem, bo chcieliśmy sami kupować kołderki i tym podobne bo jakoś dziwnie tak po innym dziecku ... :sorry:

Ja chciałabym już móc chociaż coś kupić, ale niestety nie wiem czy to chłopczyk czy dziewczynka i nic na razie nie kupuję...:sorry:

Co do odplamiania nie pomogę bo tego nigdy nie robiłam:sorry:a dlatego bo jednak te odplamiacze to są silne detergenty co wolałam nie próbować jak zaareguje skórka mojego synka :sorry:i teraz też nie będe no trudno jak się pobrudzą to wtedy używam takie w domu (bo co zależy jak odplamie a potem na nowo pobrudzą się a za często no wiadomo to nie jest dobre tym bardziej na dzieciecych ciuszkach);-)

reklama
dziewczyny a co z odplamiaczami? można?np jeśli jakiś biały bodziak się zabrudzi tak że po zwykłym praniu to nie zejdzie, to można polać jakimś odplamiaczem i potem wyprać w proszku dla dzieci?

Ja wczoraj dostałam od kolejnych znajomych sporą paczkę rzeczy... i jestem z letka przytkana, bo kurcze niektóre takie szmatki są że mi osobiście byłoby wstyd je komuś dawać :shocked2:Pozostałe są ok, szafa mi pęknie od ilości :-Di nawet śpiworek do spania dla starszego maluszka (ponad 3 miesiące) dostaliśmy:tak::tak: I słodkie ogrodniczki na wiosnę :-D
A do tego pościel, prześcieradełka, poduszka taka specjalna do łóżeczka (nachylenie 30st).. Ale te "bieliźniane" rzeczy to nie wiem, bo chcieliśmy sami kupować kołderki i tym podobne bo jakoś dziwnie tak po innym dziecku ... :sorry:

Mi tez kolezanka pożyczyła ciuszki i ponad połowa z nich nie nadaje się do założenia nawet po domu,, poczułam sie naprawde jak biedaczka której nie stać na ubranka do dziecka:tak:

Do góry