reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Co do wózków, to wszystko zależy od danej sytuacji. Ja kupiłam używany chicco trio enjoy za 650 zł. Z tym, że używany był w zasadzie tylko przez pół roku, bardziej na spacery czy wyprawy do sklepu. Używana była tylko gondolka i fotelik. Spacerówka nie była w ogóle składana. Mnie się akurat opłacało dać połowę ceny ze sklepu za ten wóżek. Zwłaszcza, że łatwo zauważyć, że taki maluch, co leży i głównie śpi mało niszczy, w porównaniu do takiego większego brzdąca który i jest bardziej ruchliwy i cięższy ;-)

B]ANULKA[/B] ja z początku prałam ręcznie ale potem w pralce z tym że nastawiałam na program"pranie ręczne bądz delikatne ":tak:

Co do prania. To po rozmowach z koleżankami. To stwierdziłam, że skoro będę prać na programie normalnym „bawełna” i w odpowiedniej temperaturze (czy kolorowe czy białe), z tym, że będę włączać dodatkowe płukanie, aby dobrze wypłukać proszek. W końcu ciuszki dla dzieci są głównie z bawełny ;-)
W mojej pralce program „pranie ręczne” chyba by się mało zdał. Bo pierze w temperaturze do 40ºC. To jest dosyć niska temperatura. Te proszki dla dzieci są fajne, bo nie uczulają, ale mają jedną wadę. Słabo piorą (w końcu mają mało detergentów ;-) ). No i program pranie ręczne jest połowę krótszy od normalnego i w zasadzie bardziej „płucze” niż „pierze”. Suma sumarum w tym programie, nie dosyć że mogą pojawić się nie doprane plany to jeszcze temperatura, która słabo zabija zarazki ;-).
Z tym, że ja mam nową pralkę i jeszcze jej dobrze nie znam ;-) :-D Musiałabym jeszcze sprawdzić inne programy. Program do delikatnych materiałów też mam. Ale tego jeszcze nie znam.

Czy Jelp to dobry proszek do prania ubranek dziecięcych? A i czy jak w pralce pierzecie to jakiś płyn do płukania dajecie?
Z opinii znajomych lepsza lovela. Jelp nie polecają.

reklama
A czy używałyście płynu do płukania??
Jak myślicie, moge już teraz wyprać te ubranka czy dopiero w grudniu??
jak z pieluchami tetrowymi,prac normalnie czy co do nich sa jakies szczególne zalecenia?

Jelp jest dobry, porownywalny z Lovela,ktora jest o niebo tansza,za roznice mozesz sobie kupic plyn do plukania z Loveli i jeszcze na loda zostanie;-)
Odnośnie cen - ale to bardziej do dziewczyn z PL, mam własnie nową gazetkę Leclerca i jest Jelp w promocji za 27,99(2,4kg), a Lovela o takiej samej gramaturze paczki jest za 35,99 w Rossmanie, więc w zasadzie w tym wypadku Jelp jest tańszy niż Lovela i chyba wyślę dziś mojego M żeby kupił:rofl2:
Dlatego pytam o Jelpa czy sie nada - dzięki za wszystkie opinie:-)

Odnośnie cen - ale to bardziej do dziewczyn z PL, mam własnie nową gazetkę Leclerca i jest Jelp w promocji za 27,99(2,4kg), a Lovela o takiej samej gramaturze paczki jest za 35,99 w Rossmanie, więc w zasadzie w tym wypadku Jelp jest tańszy niż Lovela i chyba wyślę dziś mojego M żeby kupił:rofl2:
Dlatego pytam o Jelpa czy sie nada - dzięki za wszystkie opinie:-)
moja koleżanka ma lub miała jelpa za 35zł - 5,4kg do białego ale miała z miesiąc temu i na razie od niej nie brałam w sumie chyba warto ?

Dziewczynki jak któraś ma blisko Auchan to niech sobie podskoczy . Są bardzo tanie śpiochy, kaftaniki i bodziaki itp.:tak: Ja oczywiście miałam nic nie kupować a już jest wielki worek:-D

reklama
Czy Jelp to dobry proszek do prania ubranek dziecięcych? A i czy jak w pralce pierzecie to jakiś płyn do płukania dajecie?

ja używałam go przy synku a dokładnie JELP 2w1 co nieużywałam płynu bo właśnie ten proszek go ma w sobie a te JELPY które nie sa 2w1 one nie mają w sobie płynu co wtedy można użyć :tak:bardzo polecam prał mi wszystko super kolorki zachował i nawet co dobre w tym jest proszku że pra łam białe z kolorowymi a nic nie farbowało nawet jak miałam mocną czerwień śpioszki i biel bodziaki super elegancko:tak:a prałam razem bo ja w większości miała kolorowe ciuszki a że prałam w pralce to wiadomo za mało białych bym miała a ze trzeba było wyprać(ręcznie nie polecam za bardzo bo niestety kupki itp ciężkoooo sprac);-)i wiem teraz że będe go także używć no i co dobre nie uczula bynajmiej mojemu synkowi się spisał a przypominam ze miał AZS i dodatkowo on już jest hipoalergiczny;-)

Foltelik już mam w domciu jestem bardzo zadowolona :-)

Do góry