reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Dziewczyny a jaki materac kupujecie do łóżeczka? Ja słyszę ciągle o gryczano=kokosowym, ale mój M włączył się do akcji hehe w końcu, i on wynajduje jekieś drożyzny ale wszystkie są z pianką kokosem i lateksem. I już sama nie wiem, co lepsze....:confused:
Moim zdaniem strona z kokosem w kokos/gryka jest super, ale ta gryczana to takie kulki, niewygodne moim zdaniem, używam tylko strony kokosowej i jest uper, dziecku dobrze się śpi, bo musi mieć maluch twardo przede wszystkim.

reklama
Dziewczyny a jaki materac kupujecie do łóżeczka? Ja słyszę ciągle o gryczano=kokosowym, ale mój M włączył się do akcji hehe w końcu, i on wynajduje jekieś drożyzny ale wszystkie są z pianką kokosem i lateksem. I już sama nie wiem, co lepsze....:confused:
Ja się skłaniam bardziej ku lateksowo-kokosowemu. Mamy w sypialni taki, bo mąż ma problemy z kręgosłupem i nasza rehabilitantka bardzo nam polecała właśnie lateksowo-kokosowy - jest twardy, ale dopasowuje się do ciała, więc jest wygodnie i bardzo dobrze działa na kręgosłup! Odkąd go mamy, to mąż mówi, żę w życiu tak dobrze nie spał i wstaje bez bólu kręgosłupa. A myślę, że u takiego małego dziecka, kręgosłup jest bardzo ważny, więc materacyk będzie na pewno dla niego zdrowy:-)

Ivi dzięki:)
A tak wogóle to się zastanawim do ilu miesięcy się mniej więcej wozi dzidziusia w gondoli i kiedy sie w spacerówkę przekłada? Bo nie wiem czy z zimowym dzieckiem warto inwestować w to czy może nie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja się skłaniam bardziej ku lateksowo-kokosowemu. Mamy w sypialni taki, bo mąż ma problemy z kręgosłupem i nasza rehabilitantka bardzo nam polecała właśnie lateksowo-kokosowy - jest twardy, ale dopasowuje się do ciała, więc jest wygodnie i bardzo dobrze działa na kręgosłup! Odkąd go mamy, to mąż mówi, żę w życiu tak dobrze nie spał i wstaje bez bólu kręgosłupa. A myślę, że u takiego małego dziecka, kręgosłup jest bardzo ważny, więc materacyk będzie na pewno dla niego zdrowy:-)

Ivi dzięki:)
A tak wogóle to się zastanawim do ilu miesięcy się mniej więcej wozi dzidziusia w gondoli i kiedy sie w spacerówkę przekłada? Bo nie wiem czy z zimowym dzieckiem warto inwestować w to czy może nie?
Jeśli gondola nie ma pasów w środku, a prawie żadna nie ma, to w wieku ok 6 m-cy, gdy dziecko zaczyna się podnosić do siadu, gondola staje się niebezpieczna... wtedy też zaczęłam korzystać ze spacerówki- najlepsza jest taka, którą można na płasko rozłożyć, żeby maluchowi wygodnie się spało.

Myślę że zależy w jakiej porze roku się wozi. Ale tak generalnie, jak dziecko już samo siada to już trochę nie bezpieczne jest wożenie w gondoli.

Tak jak Nikki napisała. Jak dziecko zaczyna się podnosić, gondola jest niebezpieczna. Ja miałam taką wyjmowaną gondolkę i mój synek zwyczajnie z niej wyrósł. Na szczęście spacerówkę można było rozłożyć na płasko.

Oj tak jeśli chodzi o spacerówke to powinna się składać na płasko i wtedy może mały dzidziuś już jeździć w niej i ja tak zrobie czyli jak skończy się zima no tak hmm koniec marca i przechodze na spacerówke a wozio mój już schowam do sprzedaży:tak:chociaż mogłabym jexdzić jeszcze nim bo gondolke wyjme i sobie spacerówke z wózia zrobie co jest super wygodna ale jednak wole przejść na spacerówke tą lżejszą niż się męczyć tym dużym wózkiem:tak:

Oj tak jeśli chodzi o spacerówke to powinna się składać na płasko i wtedy może mały dzidziuś już jeździć w niej i ja tak zrobie czyli jak skończy się zima no tak hmm koniec marca i przechodze na spacerówke a wozio mój już schowam do sprzedaży:tak:chociaż mogłabym jexdzić jeszcze nim bo gondolke wyjme i sobie spacerówke z wózia zrobie co jest super wygodna ale jednak wole przejść na spacerówke tą lżejszą niż się męczyć tym dużym wózkiem:tak:
Dokładnie, jak jest dobra spacerówka, którą na płasko się rozkłada i ciepło na dworze, to wcześniej można gondolę odstawić.

Dziewczyny, a co sądzicie o przewijakach? Warto kupować? Opinii słyszę pełno i różnych, raz że bardzo się przydał, innym razem, że krótko był używany i nie opłaca się kupować. Na razie kupiłam ceratkę z podkładem i nie wiem czy kupować przewijak. Jak sądzicie?

wczoraj byłam u mojej kochanej przyjaciółki na plotkach (kawka i jej szarlotka - zjadłąm 4 kawałki na raz - ona się tylko śmiała że miała to samo) i dostałam od niej spis co i ile trzeba kupić na wyprawkę. ona dostała to od swojego gina. śmiala się że przed zakupem czegokolwiek trzeba się zastanowić dwa razy - choć to trudne - a najlepiej iść z kartką na zakupy, bo potem bedzie tak jak u niej że miała 5 kompl "wyjściowych" z których tylko 2 załaożyła :)

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o przewijakach? Warto kupować? Opinii słyszę pełno i różnych, raz że bardzo się przydał, innym razem, że krótko był używany i nie opłaca się kupować. Na razie kupiłam ceratkę z podkładem i nie wiem czy kupować przewijak. Jak sądzicie?

My kupujemy komode z przewijakiem do demontowania.

Do góry