reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja również kupuję kołyskę. Po pierwsze są śliczne i dawno marzyłam o takim mebelku w domu - oczywiście z właścicielem :-) Mają też kółka i mogę włąśnie te pierwsze miesiące mieć malucha w sypialni w nocy a dzień w jego pokoiku. Przy moim rozkładzie w domu będzie to idealnie. Nie chcę łóżeczka na stałe w syapialni. Wiem, że to tylko na 3-4 miesiące ale te miesiące będą dla nas ważne.
Mam już dorosłe siostrzenice - będzie komu ją przekazać :-)

Chcę typową drewnianą, nie mogę się napatrzeć i zdecydować którą, jest ich pełno na allegro i cena naprawdę niska.

reklama
moja dzidzia, też chyba będzie spać od razu w swoim pokoiku. Fakt, może to nie będzie zbyt wygodne dla mnie, ale mamy małe mieszkanko i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie. Narazie mam takie plany, ale zobaczymy co z tego jeszcze wyjdzie:confused:

Ostatnia edycja:
:-Dja też choruje na kolyskę, nie mam foty, ale jest cuudna, na takich wielkich drewnianych kołach i mega duża, ale kosztuje 600zł a łóżeczko to jednak na dłużej wystarczy, no może poszukam jakiegoś kosza mojżeszowego na start, ja powoli urządzam pokoik, układam ciuszki, coraz ich więcej, mam tam kanapę i fotel, i tak sobie myslę, że na poczatku się tam za dzidzią przeniosę, a moj M niech sie jako tako wysypia, w końcu on b,edzie do pracy smigał, a jak bedzie wyspany to mi potem po pracy lepiej sie sprzyda:-D:-D

kupiłam sobie zajefajne spodnie ciążowe z h&m mama za 179zł, i jestem mega szczęśliwa, bo jest tak wygodnie, że w nich bym spać mogla:-D:-D:-D

:-Dja też choruje na kolyskę, nie mam foty, ale jest cuudna, na takich wielkich drewnianych kołach i mega duża, ale kosztuje 600zł a łóżeczko to jednak na dłużej wystarczy, no może poszukam jakiegoś kosza mojżeszowego na start, ja powoli urządzam pokoik, układam ciuszki, coraz ich więcej, mam tam kanapę i fotel, i tak sobie myslę, że na poczatku się tam za dzidzią przeniosę, a moj M niech sie jako tako wysypia, w końcu on b,edzie do pracy smigał, a jak bedzie wyspany to mi potem po pracy lepiej sie sprzyda:-D:-D

kupiłam sobie zajefajne spodnie ciążowe z h&m mama za 179zł, i jestem mega szczęśliwa, bo jest tak wygodnie, że w nich bym spać mogla:-D:-D:-D
Chodzi może o kołyskę Amy? Strasznie mi się podoba.

ja dostałam mase starych gazet typu "mamo to ja" i w co drugiej jest lista rzeczy,które trzeba zabrać do szpitala :-) najlepsze jest to,że gdyby przyszło mi spakować to wszystko, co oni radzą- chyba bym się w walizke ogromną nie zmieściła. O ile sie nie myle to na allegro chyba mozna kupic "wyprawke" do szpitala? Zerknij co w niej jest ;-)

Najlepiej o tym co wziąść dowiedzieć się w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić. U nas dostaje się konkretna listę i np. trzeba mieć konkretny krem dla dziecka, chusteczki, ręczniki papierowe itp. Ubranek nie trzeba mieć, bo dzieci ubierają w szpitalne, dopiero na "wychodnym" ubiera się dziecko w swoje ciuszki.

reklama
Do góry