reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja również kupuję kołyskę. Po pierwsze są śliczne i dawno marzyłam o takim mebelku w domu - oczywiście z właścicielem :-) Mają też kółka i mogę włąśnie te pierwsze miesiące mieć malucha w sypialni w nocy a dzień w jego pokoiku. Przy moim rozkładzie w domu będzie to idealnie. Nie chcę łóżeczka na stałe w syapialni. Wiem, że to tylko na 3-4 miesiące ale te miesiące będą dla nas ważne.
Mam już dorosłe siostrzenice - będzie komu ją przekazać :-)

Chcę typową drewnianą, nie mogę się napatrzeć i zdecydować którą, jest ich pełno na allegro i cena naprawdę niska.

reklama
moja dzidzia, też chyba będzie spać od razu w swoim pokoiku. Fakt, może to nie będzie zbyt wygodne dla mnie, ale mamy małe mieszkanko i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie. Narazie mam takie plany, ale zobaczymy co z tego jeszcze wyjdzie:confused:

Ostatnia edycja:
:-Dja też choruje na kolyskę, nie mam foty, ale jest cuudna, na takich wielkich drewnianych kołach i mega duża, ale kosztuje 600zł a łóżeczko to jednak na dłużej wystarczy, no może poszukam jakiegoś kosza mojżeszowego na start, ja powoli urządzam pokoik, układam ciuszki, coraz ich więcej, mam tam kanapę i fotel, i tak sobie myslę, że na poczatku się tam za dzidzią przeniosę, a moj M niech sie jako tako wysypia, w końcu on b,edzie do pracy smigał, a jak bedzie wyspany to mi potem po pracy lepiej sie sprzyda:-D:-D

kupiłam sobie zajefajne spodnie ciążowe z h&m mama za 179zł, i jestem mega szczęśliwa, bo jest tak wygodnie, że w nich bym spać mogla:-D:-D:-D

:-Dja też choruje na kolyskę, nie mam foty, ale jest cuudna, na takich wielkich drewnianych kołach i mega duża, ale kosztuje 600zł a łóżeczko to jednak na dłużej wystarczy, no może poszukam jakiegoś kosza mojżeszowego na start, ja powoli urządzam pokoik, układam ciuszki, coraz ich więcej, mam tam kanapę i fotel, i tak sobie myslę, że na poczatku się tam za dzidzią przeniosę, a moj M niech sie jako tako wysypia, w końcu on b,edzie do pracy smigał, a jak bedzie wyspany to mi potem po pracy lepiej sie sprzyda:-D:-D

kupiłam sobie zajefajne spodnie ciążowe z h&m mama za 179zł, i jestem mega szczęśliwa, bo jest tak wygodnie, że w nich bym spać mogla:-D:-D:-D
Chodzi może o kołyskę Amy? Strasznie mi się podoba.

ja dostałam mase starych gazet typu "mamo to ja" i w co drugiej jest lista rzeczy,które trzeba zabrać do szpitala :-) najlepsze jest to,że gdyby przyszło mi spakować to wszystko, co oni radzą- chyba bym się w walizke ogromną nie zmieściła. O ile sie nie myle to na allegro chyba mozna kupic "wyprawke" do szpitala? Zerknij co w niej jest ;-)

Najlepiej o tym co wziąść dowiedzieć się w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić. U nas dostaje się konkretna listę i np. trzeba mieć konkretny krem dla dziecka, chusteczki, ręczniki papierowe itp. Ubranek nie trzeba mieć, bo dzieci ubierają w szpitalne, dopiero na "wychodnym" ubiera się dziecko w swoje ciuszki.

reklama
Do góry