reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ja właśnie nie chce za bardzo teraz ciuszków od rodziny :no:
brać to wezmę tylko to co siorka jeszcze ma bo jak po mojej jej dawałam to miała segregować i brzydkie wywalać a ładne zostawić no i ona ma synka wiec albo po mojej mi się dostanie albo po jej synku ............ale nie chce znowu setki ciuchów od kuzynek ciotek i ich sąsiadek i już się boje że mi wszystko zaczną zwozić :szok:

reklama
ja właśnie nie chce za bardzo teraz ciuszków od rodziny :no:
brać to wezmę tylko to co siorka jeszcze ma bo jak po mojej jej dawałam to miała segregować i brzydkie wywalać a ładne zostawić no i ona ma synka wiec albo po mojej mi się dostanie albo po jej synku ............ale nie chce znowu setki ciuchów od kuzynek ciotek i ich sąsiadek i już się boje że mi wszystko zaczną zwozić :szok:
Ja też od nikogo nie chcę i nawet jak mi proponuje koleżanka, to mówię, że mam wszystko...

Wam to chociaż chcą dać a u mnie (też bo i nie ma tak dzieci co byłoby coś dla moich ale jednak by się znalazły)nic ani troche się nie spytaja co ja i tak musze sama czy w pierwszej ciąży czy teraz:sorry2:a miło jest chociaż jak sie usłyszy słowa że ktoś by chciał ci dać:sorry2:u mnie jedyne co odkupić od koleżanki(gdybym miała córcie a ona ma synka to nie lepiej się zamienić tzn.ja moje a ona mi)niestety ja to musze wszędzie kase wtedy coś mam:sorry2:

Patrysia też prawda ze jest tak że nie ma od kogo się dostać :tak:

tylko u mnie ja wiem ze ciuszki od siostry mogę oddać i powiedzieć ze mi się nie podobają ;-)bo końcu każdemu się co inne podoba ;)

a jak mi reszta nawiezie ciuchy to nie że te ładne tylko wyniszczone a te lepsze trzymają dla powiedzmy siostry czy brata wiec wolę odmówić i w lumpeksie sobie kupić bo ładniejsze u nas dostanę w lumpeksie niż od nich :sorry2:

Patrysia też prawda ze jest tak że nie ma od kogo się dostać :tak:

tylko u mnie ja wiem ze ciuszki od siostry mogę oddać i powiedzieć ze mi się nie podobają ;-)bo końcu każdemu się co inne podoba ;)

a jak mi reszta nawiezie ciuchy to nie że te ładne tylko wyniszczone a te lepsze trzymają dla powiedzmy siostry czy brata wiec wolę odmówić i w lumpeksie sobie kupić bo ładniejsze u nas dostanę w lumpeksie niż od nich :sorry2:
Dokładnie, jakieś sprane i zmechacone to dziękuję...

Gosia_k23 Nawet bym powiedziała, że te żółte śliczniejsze od różowych :-D.
Ja dostane po bliźniakach (chłopcu i dziewczynce), także co się urodzi to będzie pasować :-). A jak by co to kuzynka sama mówiła, że mogę spokojnie oddać dalej :-D.
Ja aktualnie się zastanawiam, nad butelkami, smoczkami, laktatorem i podgrzewaczem. Sterylizatora to na pewno nie biorę, no chyba że kupiłabym za grosze. Myślałam teraz o avencie, ale zaczynam się skłaniać ku tommee tippee, mają butelki bez biosfenolu typu A. No i sprzyjają przestawianiu się z piersi na butelki i na odwrót ;-). Co prawda u nas potem pewnie ciężko dostać smoczki do butelek, ale zawsze mogę mieć w domu w zapasie dwa smoczki.

Co myślicie nad kupnem używanego laktatora? Bo mam mieszane uczucia.

Co myślicie nad kupnem używanego laktatora? Bo mam mieszane uczucia.

super masz z tymi ciuszkami :tak:
ja jeszcze nie wiem od kogo co dostanę.. jedna koleżanka ma córeczki bliźniaczki, więc jeśli będzie dziewczynka to będzie "ubrana".. gorzej jak chłopiec...

A czemu masz mieszane uczucia co do laktatora? Ja będę miała właśnie od koleżanki, używany kilka razy, elektryczny :) nie wiem tylko jeszcze jaka firma ;-)

s
A czemu masz mieszane uczucia co do laktatora? Ja będę miała właśnie od koleżanki, używany kilka razy, elektryczny :) nie wiem tylko jeszcze jaka firma ;-)

Nigdy nie widziałam tego na żywo i nie wiem jaka jest tego konstrukcja. Zdjęcia nie są zbyt precyzyjne i się zastanawiam czy to nie będzie po prostu nie higieniczne??? Tak jak z kupowaniem używanych butelek.

reklama
hmm no fakt, z bliska też go nie widziałam... Ale znam opinie że lepiej wypożyczyć B. DOBRY elektroniczny laktator, niż kupować słaby.... Więc widocznie nie jest tak źle ;-)

Do góry