reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Czechow - super pomysł z puzlami, bo moj Mały też wędruje po całej podłodze. Jeśli możesz to plis o linka.

Dziewczyny muszę kupić spacerówkę. Widziałam już taką która mi się podobała w tesco (400 zł) i znalazłam ją na allegro za 279 zł. Może któraś już taką miała?
Wózek Dzieciecy Spacerowy POLA mega wyprzedaz ! (1091916147) - Aukcje internetowe Allegro

Generalnie to mało która spacerówka mi się podoba, a ta jest nawet ok, bo można ją rozłożyć do pozycji leżącej i wydaje się dość porządna.

reklama
Czechow - pytam bo masz doświadczenie dlaczego parasolkę? I czy są takie rozkładane do leżenia?
Ja muszę kupić drugi wózek, bo nie będę jeździła do niani z moim wózkiem codziennie, a moje dziecko jest takie malutkie, że parasolka wydaje mi się jakoś nie za bardzo, teraz nie wiem.

Czechow - pytam bo masz doświadczenie dlaczego parasolkę? I czy są takie rozkładane do leżenia?
Ja muszę kupić drugi wózek, bo nie będę jeździła do niani z moim wózkiem codziennie, a moje dziecko jest takie malutkie, że parasolka wydaje mi się jakoś nie za bardzo, teraz nie wiem.

Bo parasolka jest mniejsza, lżejsza, łatwiej nią manewrować. Są różne (wiadomo :-) ) ale ta którą ja kupuje rozkłada się do pozycji leżącej - waży coś koło 5 kg (mieszkam na 3 bez windy więc to duża korzyść) - ten który kupujesz jest spory - co prawda nie sprawdziłam ile waży i do czego jest potrzebny ale ja mam już wózek na jesień zimę (ten od gondoli) teraz potrzebuje taki cobym się zmieściła do samochodu ze wszystkim jak będę wyjeżdżać na wakacje.

Super te puzzle. Właśnie zamówiłam małemu zwierzęta i pojazdy.
A propos spacerówek, proszę o dobre rady- macie jakieś dobre, sprawdzone. Myślałam o parasolce. Chcę, żeby była rozkładana do pozycji leżącej i była też na jesień i zimę. Babcia sponsoruje, więc mogę trochę poszaleć:-p;-)
Dużo jest wózków do wagi dziecka 15 kg. Jak myślicie, kiedy dziecko waży te 15 kg- jak ma rok, półtora czy dwa? nie mam pojęcia.:confused: Są też wózki do 25 kg? Który lepiij? Wystarczy do 15 kg?
Mały ma już 7400. Licząc średnio kilogram na miesiąc to wózek będzie na 8 m-cy, troche mało... A jak długo dziecko jeździ w spacerówce? (do jakiego wieku?)

Ostatnia edycja:
Andzia dzieciaki po podwojeniu wagi urodzeniowej zwalniają z tyciem. Moja teraz do 0,5kg na miesiąc tyje, a wcześniej to ponad kg na miesiąc było;) no i cięzko powiedzieć ile jakie będzie ważyć w danym miesiącu, bo roznice między cieciaczkami są duże - jedne tyją dużo i klopsy są, a drugie długo do takiej samej wagi dochodza - moja koleżanka ma dwoje dzieci - córka miala na roczek 12kg (ona kochac jeść), a synek za 1,5 miesiąca ma roczek i waży niecałe 9;)
a jaki lepiej to się nie wypowiem, bo nie mam starszaka to nie wiem...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulinka w wieku 2 lat waży 14 kg, ale ona samego poczatku wazyła duzo... jak miała 6 miesiecy miała 9100g:tak: Po roczku bardzo zwolniła, bo przez rok przytyła 1,5kg:tak: wiec ja mysle, ze wózek do 15 kg spokojnie wystarczy...
Moja Paulina np. po roczku nie chciała juz jezdzic w wózku wiec mysle, ze nie warto kupowac wiekszego:tak:

Zgadzam się z Asiowo - mniejszy wózek styknie. Gabi nie chciała jeździć w wózku jak miała niecałe 2 latka - wolała na nogach albo na barana. Nie pamiętam ile ważyła wtedy ale coś koło 12. Co do parasolek i wymagań wobec nich to:
- zmiana położenia oparcia
- hamulce
- pasy
- barierka żeby można było picie postawić
- torba z dołu (zakupy)
- folia przeciwdeszczowa
- daszek
- miękkie kółka
- regulacja rączek (świetne rozwiązanie jeśli rodzice są różnego wzrostu)
- skrętne kółka
- podnóżek
- składany
- rączka do noszenia gdy wózek jest złożony
- lekki

Wiele z tych punktów jest opcjonalnych -to taki wymarzony wózek :-)

A na jesień / zimę są lepsze te normalne wózki (te większe od gondoli)

ja tez wlasnie juz powaznie mysle nad spacerowka bo ten moj jest starsznie ciezki i juz nie daje rady go wnosic,poza tym lada dzien mala juz bedzie sama siedziala. i wymarzylam sobie taki wozeczke do 5kg. mozecie cos polecic? i czemu spacerowki nie nadaja sie na jesien -zime?? (sorki moze to glupie pytanie ale sie nie znam):nerd:

reklama
ja tez wlasnie juz powaznie mysle nad spacerowka bo ten moj jest starsznie ciezki i juz nie daje rady go wnosic,poza tym lada dzien mala juz bedzie sama siedziala. i wymarzylam sobie taki wozeczke do 5kg. mozecie cos polecic? i czemu spacerowki nie nadaja sie na jesien -zime?? (sorki moze to glupie pytanie ale sie nie znam):nerd:

Zależy ile pieniędzy masz do wydania.

Rozgraniczam wózek na jesień / zimę od parasolki - bo ten na jesień / zimę jest duży ma duże koła i lepiej będzie się przedzierać przez np. śnieg a przy dużych kołach wózek / dziecko nie będzie mokre od kałuż np.

Do góry