reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ja kupiłam takie cuś - kojec - w kwadracie - większy niz standardowe łóżeczka turystyczne i kojce wiec mła ma miejsce do szaleństwa :-)
Świetny KOJEC HORN BERBER - kojce kojca kojcy $ (1031478071) - Aukcje internetowe Allegro

wyglada na porzadne, mi sie podoba

Gosia to krzesełko http://allegro.pl/item1046796900_krzeselko_do_karmienia_super_wyposazenie.html własnie dostała Amelka na chrzciny - pomarańczowe ! super jest - porządne, masywne i stabilne tylko......pod warunkiem ze masz dużo miejsca w domku bo kawał podłogi zajmuje :D jeszcze Ameli w tym nie sadzam bo mi ginie po dwóch minutach pod blatem hehehehe ;-)

co do parasolek my mamy i prydaje się przy gondoli - bo Mała nie cierpi jak ją razi słoneczko - odrazu kwiczy - ale mało praktyczna taka parasolka bo mocniej zawieje nie wtę strone co trzeba i parasolka sie obkręca - i nieraz musze jechac a drugą reka trzymac parasolke zeby sie nie przechylała :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Tysiołek
ja kupiłam takie cuś - kojec - w kwadracie - większy niz standardowe łóżeczka turystyczne i kojce wiec mła ma miejsce do szaleństwa :biggrin2:
Świetny KOJEC HORN BERBER - kojce kojca kojcy $ (1031478071) - Aukcje internetowe Allegro

też mam ten kojec, duży więc maluch może fikać ale kupiłam go z myślą o wyjazdach bo co prawda więcej miejsca zajmuje niż łóżeczko turystyczne ale oprócz miejsca do spania mam bezpieczne miejsce do zabawy dla małego a trafia się w różne miejsca i nie zawsze wiadomo czy bedzie tam bezpiecznie. Poza tym nadaje się też dla większego dziecka jak już bedzie po domu buszował a na chwile trzeba go z oka spuścić to siedzi z zabawkami w takim więźniu i wszystko jest pod kontrolą , no i ma te uchwyty ułatwiające wstawanie, ja jestem zadowolona:tak:

Mnie się też ten kojec podoba, ale obicia są z ceratki - koty mi to załatwią już w pierwszy dzień :wściekła/y::zawstydzona/y:.....
Dziś jadę pomacać kojce, ceny z netu znam, może kupimy...

wiw dokładnie ! możen zamknąc smyka w tym więzieniu i zając się np wieszaniem prania bez obaw ze coś zmajstruje :-)
pozatym moja mama bedzie się opiekowała Amelką i jdnocześnie Antkiem - synkiem mojej siorki - kazdy z nich bedzie miał swój kojec i przynajmiej oczu sobie nie wydłubia przypadkiem oczywiście :D

Tysiolek, ja się zgadzam, tylko co do bicia: ja tam też nie raz na dupsko dostałam, ale wolałabym w przyszłości tak postępować żeby nie musiało do tego klapsa dojść. Też krew mnie zalewa jak dzieciak skacze, piszczy, a rodzic uwagi nawet nie zwróci ale co zrobić.

Ostatnia edycja:
Gosia to krzesełko Krzeselko do karmienia, SUPER WYPOSAZENIE (1046796900) - Aukcje internetowe Allegro własnie dostała Amelka na chrzciny - pomarańczowe ! super jest - porządne, masywne i stabilne tylko......pod warunkiem ze masz dużo miejsca w domku bo kawał podłogi zajmuje :D jeszcze Ameli w tym nie sadzam bo mi ginie po dwóch minutach pod blatem hehehehe ;-)
dzięki

wczoraj mój zamówił bo mały dostał pieniązki na takie rzeczy i kojec do od tego samego taki za 109zł Kojec/ Łóżeczko turystyczne NOWE 4 kolory (1065583660) - Aukcje internetowe Allegro bo tylko chcemy coś jak jedziemy do T i na wakacje w domu właśnie mało miejsca ale krzesełko musi być ciekawe czy mój byk w nim tez będzie ginął hehe

jak ktoś będzie chciał napiszę jaki jest ten kojec bo pamiętam że ktos też coś taniego szukał a solidnego

jeszcze muszę poszukać coś do fotelika samochodowego do zabawy bo się buntuje w czasie jazdy i właśnie parasolkę muszę kupić do wózka

reklama
Ja lania nigdy nie dostałam ale "swoje miejsce" znałam. Tez jestem zdania ze to beztroskie wychowanie to grubymi nićmi szyte. Zwłaszcza jak słucham opowiadań moich kuzynek co sie w szkołach dzieje:no: rodzice są 100razy gorsi niz dzieci:sorry2: Tu podam przkład jak mama chłopca została wezwana do szkoły bo dziecko problemy z pisaniem miało no co odpowiedziała "Proszę pani jemu to bedzie tylko do podpisywania czeków potrzebne":confused: ręce opadają. Ale fakt zboczyliśmy z tematu.
Co do reszty to ja myśle że świerzej mamie (pisze z dośwadczenia) łatwo jest coś wcisnąc.np chodzik, leżaczek itp i pewnie gdyby nie to forum duuużooo niepotrzebnych rzeczy bym nabyła:sorry2: a tak zanim co kupie to sie doczytuje czy dobre czy nie i czy warto:tak:
Dzieki wam za to:-)

Co do kojca to tez miałam kupic ale idącza radami między innymi Kai zdecydowałam sie na to http://mothercare.ie/ContentBuilder...7&view=detail&ProductID=PR000008&UniqueID=218 oczywicie bez piłek na razie ale wrzuciłam mu tam kocyk zabawki i tez mam go pod kontrola a jednoczenie na podłodze;)

Ostatnia edycja:
Do góry