reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Co do Ozziego to u mnie bez rewelacji - mała niby na niego zerka, ale to banan przypadł jej do serca bardziej i się nim bawi:) no nic może się Misia polubi i z pomarańczą...choć teraz na topie mamy wszystkie szeleszczące i piszczące książeczki!

Ja sobie takie upatrzylam.Ta sama firma z ktorej kupilismy krzeselko do karmienia-wiec mysle,ze bede rownie zadowolona jak z niego:-)
MAMTU REISEBETT LUNA BLUE,2 EBENEN,SPIELBÜGEL,WICKELAGE bei eBay.de: Betten (endet 01.07.10 22:06:48 MESZ)

my mamy bardzo podobne tez 2 wysokosci materaca, przewijak, karuzela ale dodatkowo mamy jeszcze organizer do przyborow do przewijania, kieszen na pieluchy albo ubranka i zamek na jednym boku jak mala bedzie juz wieksza zeby sobie mogla wchodzic i wychodzic....zaraz poszukam linka do naszego wyrka.
Sprawdza sie suuuuuper jak bylismy w polandzie to mala w nim spala. Jest fajne szerokie stabilne i naprawde jestem z niego baaaaardzo zadowolona. Grubo zastanawialam sie nad wymiana drewnianego na to ale narazie nadal spimy w drewnianym.

ech szukam i szukam i znalesc nie moge:(

mam:
http://allegro.pl/item1007680466_1007680466.html

Ostatnia edycja:
Ja także skusiłam się na Ozziego na Dzień Dziecka. Ale moja córcia chyba się go boi póki co, bo jak za blisko jej pokażę, to robi niewyraźną minkę. Ale jego bucik już próbowała wpakować do buzi. Myślę, że poczekam trochę i za jakiś czas jej dam znowu, może się bardziej spodoba. :)

Lepiej sprawuje się mata edukacyjna Rainforest, co od cioci dostała. Jak dotąd przypadł jej do gustu tukan, pewnie dlatego, że jego dziób się da wsadzić do buzi. :)

I ja także zastanawiam się nad kupnem turystycznego łóżeczka, ale to pewnie w przyszłym miesiącu jakoś najszybciej. Póki co przyglądam się tym, które wyszukujecie. Ale nie powiem, przydatna rzecz, na pewno sprawdzi się w ogródku i na wyjazdy do teściów, bo jednak w gondoli może się młodej już nudzić na dłuższą metę - poza tym łatwiej będzie to transportować niż nasz wielki wózek. :p Mam nadzieję tylko, że jak już kupimy, to młoda nie będzie fochów robić i będzie chciała grzecznie w tym leżeć.

Ostatnio mam jakieś portale pootwierane co do przypomnania sobie śmiesznych rymowanek z dawnych lat. Tak mi się to spodobało, że znalazłam fajne miejsce gdzie mozna je wszystkie sobie przypomnieć a niektóre młode mamusie może pierwszy raz słyszą. Polecam
Rymowanki dziecięce – Wikicytaty

Takie coś to kto pamięta?
Chcesz cukierka, idź do Gierka, Gierek ma, to ci da.:eek::-D:-D To moje dzieciństwo :-D

Opowiem ci bajkę jak kto palił fajkę, Pani Zoo, Pani Sia... sia... i wiele innych.... - Tymek pęka ze śmiechu! Polecam!

A my dzis w koncu kupilismy zabawki do kapieli. Mina mlodej bezcenna. I jeszcze zaczelam spiewac piosenke o zabce - mala zachwycona.

Kaja, ja "Gierka" tez pamietam. :-D Ale taka wersje: Chcesz cukierka, idź do Gierka, Gierek jeździ na rowerku i rozdaje po cukierku.

Ostatnia edycja:
reklama
Abbar77 Ja też mam to krzesełko ( są tylko zielone?) , tyle ze w Polszy na Allegro kosztuje 169zł, i mam też ten kojec. Kupiłam do ogrodu ewentualnie stoi w kuchni. POLECAM!

Do góry