reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja je pootwierałam... :wściekła/y: Dokupię jeszcze newborn przy okazji ale zła jestem bo za tą kasę mogłabym coś innego kupić dla dzidzi... Kolejny raz mam nauczkę jak robię coś z rozpędu i na szybko..

reklama
do szykowania wyprawki to koleżanka mi poleciła, żeby w torbie zapakować w osobnym woreczku 1 komplet ubranek który daje się położnej do założenia po urodzeniu. Bo tak koleżanka nie dała, to owinęli maleństwo szczelnie w tetrę.

u nas mile widziane jest zapakowanie do rożka ciuszków (kaftanik, skarpetki), i pampersika i w te rzeczy maleństwo jest ubierane po porodzie:tak:

Dziewczynki, a moze pamietacie, gdzie sa te listy rzeczy niezbednych do szpitala dla mamy i dzidziusia? A moze ktoras z Was je wszystkie skopiowala sobie i moglaby sie ze mna podzielic? :-)

Co do stanikow do karmienia, to nam polozna w szkole rodzenia powiedziala, zeby nie zawracac d... z kupowaniem teraz, bo po porodzie biust dopiero sie uksztaltuje. I albo jeszcze urosnie, albo zostanie taki jaki jest, albo jeszcze co innego. I mowila, ze wiele dziewczyn pokupowalo sobie, a potem okazalo sie, ze te staniki sa na nie za male.

Co do laktatorow to tez nie kupowac teraz, tylko ew.wybrac teraz. Powiedziec mezowi, TAKI i jak bedzie potrzeba, to on idzie do sklepu i kupuje.

Ja kupiłam 3 staniki juz teraz (2 jeszcze nie dotarły). Największe jakie robia to G a ja i tak potrzebuje H wiec tak czy siak nie miałabym co kupić.... bede musiała sie zadowolić tymi ;-)

Laktatora zamierzam używać nie tylko z powodu nawału mlecznego, ale dzidzia czasem z tzta zostanie jak mama bedzie miała wychodne ;-), a i mam plany na wiecej dzidziusiów ;-)

Dziewczynki, a moze pamietacie, gdzie sa te listy rzeczy niezbednych do szpitala dla mamy i dzidziusia? A moze ktoras z Was je wszystkie skopiowala sobie i moglaby sie ze mna podzielic? :-)

z mpjego szpitala Szpital Specjalistyczny św. Zofii w Warszawie - Przyjęcie do porodu

Torba do szpitala - poradnik przyszłej mamy, Ciąża i poród > Torba do szpitala - poradnik przyszłej mamy

Co zabrać do szpitala - Wyprawka do szpitala - Ciąża i Poród

sporo tego w necie jest, ale chyba zadzwon do swojego szpitala i zapytaj poprostu, albo jeśli mają strone to zobacz czy jest coś na www.

dziewczyny doradźcie mi w kwestii fotelika...
12 marca mam dostać nowiutki Graco ze Stanów, więc nie opłaca mi się żadnego mega wypasionego kupować w Polsce. No ale od stycznia do marca minie jednak trochę czasu, więc poszperałam w necie i znalazłam dwa tanie:
FOTELIK NOSIDEŁKO GRAPI MAXI SAFE 0-13KG_4 KOLORY (848112439) - Aukcje internetowe Allegro (kolor orange)

W CENIE PRODUCENTA - Fotelik BABY 0-13kg + wkladka (836354609) - Aukcje internetowe Allegro (kolor różowy)

ten pierwszy wydaje mi się solidniejszy, a ten drugi bardziej przystosowany dla niemowląt :eek: cena jest praktycznie ta sama. my właściwie dużo nie podróżujemy autem i ten fotelik to tak bardziej do celów "nosidełkowych" . ale używanego na allegro kupować nie chcę, więc muszę się zdecydować na któryś z tych, bo jeszcze w tym tygodniu chcę zamówić :sorry:

ten pierwszy wydaje mi się solidniejszy, a ten drugi bardziej przystosowany dla niemowląt :eek: cena jest praktycznie ta sama. my właściwie dużo nie podróżujemy autem i ten fotelik to tak bardziej do celów "nosidełkowych" . ale używanego na allegro kupować nie chcę, więc muszę się zdecydować na któryś z tych, bo jeszcze w tym tygodniu chcę zamówić :sorry:

Zgadzam się zdecydowanie z twoimi argumentami - rzeczywiście pierwszy wygląda na bardziej solidny i jakoś bardziej jestem do niego przekonana a drugi ma bardzo fajne ograniczniki (poduszeczki) po bokach co powoduje że dziecko się nie telepie we wszystkie strony.... co do wyboru - czy jesteś w stanie pojechać gdzieś do sklepu i zobaczyć je w realu? Jeśli tak to skorzystaj z tej możliwości to często pomaga.... Ale chyba wybrałabym pierwszy - bo wydaje mi się że łatwiej się go czyści (lepszy materiał do czyszczenia), bo solidniejszy, bo zawsze można zrolować np. flanelę i tak samo będzie działaś jak poduszeczki...

Chyba nie zauważyłam (albo nie ma tej informacji) ale w jaki sposób są montowane w samochodzie... Z doświadczenia wiem że to bardzo ważne.

Paula tak jak napisala Czechow jak masz mozliwosc zobaczyc te fotliki to pojedz. Zawsze lepiej pomacac. Ja teraz jak wybieralam wozek trio to pod rozwage bralam dwa i m.in. moja decyzja byla zalezna od wagi nosidelka i jego zgrabnosci i tego co z nim mozna zrobic i oprocz tego pozostalych czesci.

reklama
Do góry