reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

No ja już poprasowałam ostatnie ubranka i pościel. Mogę rodzić;-):laugh2: Powiem Wam, że nie jestem zadowolona z pościeli Mamo-Tato :no: Wzór niby się zgadza ale materiał baardzo trudno rozprasować i taki twardy jest. Będzie trzeba prasować jeszcze raz przed powleczeniem. No i jakieś dziwne plamki na lewej stronie poszewki od kołdry, jakby rdza :eek: Ochraniacz lekko się zwałkował a prałam wszystko w 40st i wirowaniu 800 obrotów. Dodam, że koleżanka niedawno prała swój ochraniacz z firmy Darland, dostępnej na Allegro i wirowała go w 1200obrotów bo zapomniała zmniejszyć i nic mu się nie stało. Szczerze spodziewałam się czegoś lepszego :confused2:
Ja swój prałam w 60 st, wirowanie 1400. Dodam, że prałam go z kilkadziesiąt razy, bo jest po moim synku. Wygląda jak nówka!

reklama
co do nosidełka, to zobaczymy w praktyce, co z tego wyjdzie.
według mnie jest ona stabilne, bo ma usztywniane plecy i kapturek, żeby dziecko główkę trzymało prosto. Nie będe przecież trzymać w nim dzidzi przez pół dnia, bo wiadomo, każdemu w jednej pozycji byłoby niewygodnie. :tak: ale np. wyskoczyć szybko po coś do sklepu lub z psem, żeby nie targać się z wózkiem po schodach:tak:
Jak już się maluszek urodzi, to napisze czy zdało egzamin:-p:-D

Patrysiu, śliczny ten kombinezonik :)

Ostatnia edycja:
Świetne nosidełko. Mam podobne BabyBjorn- z małą używałam tak mniej więcej od 3-4 miesiąca. Jak już stabilnie trzymała główkę. Wcześniej, później zresztą też-na zmianę z nosidłem, nosiłam ja w chuście bebelulu. Za pierwszym razem nie było łatwo ją tam ułożyć, ale później sprawdzała się super. Szczególnie właśnie w takich sytuacjach jak napisała andzia76, kiedy trzeba coś szybko załatwić. W domu też się przydawała kiedy dzidzia była niespokojna, a trzeba było coś zrobić. Brzdąc w chuście, szczęśliwy, bo przytulony do mamy, a ręce do pracy wolne. Także ja szczerze polecam te wynalazki:)

Ostatnia edycja:
Andzia76, wcześniej już chciałam pisać o tym nosidle, ale zrezygnowałam. Też czytałam opis tego Twojego nosidła. Na pewno nie nosiłabym w nim noworodka - chusty są o wiele zdrowsze. W nosidle takiemu maluszkowi jest zwyczajnie niewygodnie. Cały układ kostny musi dojrzeć, główka musi być stabilna.

Jesli juz, to ja nosidelko kupilabym dobrej firmy i solidne. Polecam chicco. To dobra i sprawdzona wloska marka.
To znaczy ja nosidelko na pewno kupie, bo nie bedzie mi sie chcialo za kazdym razem tarabanic z wozkiem i pakowac do windy. Niestety jest mala i trzeba bedzie sie troche nakrecic, bo wozek musi stac bocznie.
Polozna w szkole powiedziala dzis, ze nosidelko jak najbardziej mozna uzywac od malenkosci.

A co te wozki takie tanie?? Az podejrzanie.

Gosieeekk - a to mnie zmartwiłas bo ja mam też posciel z MAMO-TATO ale jeszcze nie prałam. Mam też używana z Gluck i jest w super stanie - nawet szczerze mówiąc wygląda bardziej zachęcająco niz ta nowa.

Gosieeekk - a to mnie zmartwiłas bo ja mam też posciel z MAMO-TATO ale jeszcze nie prałam. Mam też używana z Gluck i jest w super stanie - nawet szczerze mówiąc wygląda bardziej zachęcająco niz ta nowa.

Gosieeekk, Kaja_10, też mam pościel z MAMO-TATO ... wyprałam w 60 st. wirowanie na 1000 obrotów, wyprasowałam na max temp żelazka z max parowaniem, i wszystko ślicznie wygląda :eek: a kolorki dalej idealne ...

Co do stanikow do karmienia, to nam polozna w szkole rodzenia powiedziala, zeby nie zawracac d... z kupowaniem teraz, bo po porodzie biust dopiero sie uksztaltuje. I albo jeszcze urosnie, albo zostanie taki jaki jest, albo jeszcze co innego. I mowila, ze wiele dziewczyn pokupowalo sobie, a potem okazalo sie, ze te staniki sa na nie za male.

Co do laktatorow to tez nie kupowac teraz, tylko ew.wybrac teraz. Powiedziec mezowi, TAKI i jak bedzie potrzeba, to on idzie do sklepu i kupuje.

Ostatnia edycja:
Z tą pościelą to mnie nie straszcie, bo też mam z Mamo-tato. Tylko jeszcze nie prałam.
Co do chust i nosidła. To zdecydowanie wolałabym chustę.
Nosidło to jedynie wersja turystyczna na wypady w góry. Takie co zabezpieczają dziecko przed upadkiem, ale te znowu nie nadają się na krótkie wypady do miasta ;-) No i są dosyć drogie.

Co do szykowania wyprawki to koleżanka mi poleciła, żeby w torbie zapakować w osobnym woreczku 1 komplet ubranek który daje się położnej do założenia po urodzeniu. Bo tak koleżanka nie dała, to owinęli maleństwo szczelnie w tetrę.

Oglądałam ostatnio nosidełka w sklepie chicco i naprawdę solidnie wyglądają ale poczekam aż mała trochę urośnie i nosidełko kupię z dzidzią w sensie "przymiarki"

Roxeen - Dresik z liskiem prześliczny, fajnie się mężuś zachował. Dla mojego wszystkie takie rzeczy to czarna magia...

Macy - A jakiej firmy jest ten super wytrzymały bumper? Ja kupiłam jeden z m&p i po praniu (40/800) musiałam się bardzo napracować, żeby przywrócić mu jako taki wygląd... Za to 4 razy tańszy z mothercare przeszedł wszelkie zabiegi na medal!

Właśnie się zorientowałam, że wszystkie bodziaki etc które kupiłam dziś dla małej są w rozm 68.... Łzy mi w oczach stanęły. :-:)wściekła/y::-:)wściekła/y:Kupowałam je w takich 7 czy 5 pakach, i na op było napisane 0-3m. Teraz mam doła, że nie wzięłam "newborn" Polcia będzie pływać w tych ciuszkach...:-(

reklama
Właśnie się zorientowałam, że wszystkie bodziaki etc które kupiłam dziś dla małej są w rozm 68.... Łzy mi w oczach stanęły. :-:)wściekła/y::-:)wściekła/y:Kupowałam je w takich 7 czy 5 pakach, i na op było napisane 0-3m. Teraz mam doła, że nie wzięłam "newborn" Polcia będzie pływać w tych ciuszkach...:-(

A nie możesz jutro wymienić w sklepie na newborn? przeciez nie używane i nie prane:-) ja świeżo po prasowaniu rozmiarów 56,62 i 68 i powiem, że między 56 a 68 to duuuża różnica!

Do góry