reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Ja też kupiłam dwujeczki:-) bo mi powiedzieli że mój Nikoś będzie miał minimum 4 kg.:-DA jeżeli coś by sie pomylili (w co wątpie bo już waży 2200 ) To sklepy są otwarte i zawsze M może pobiec i kupic jedyneczki:tak::)

Cześć dziewczyny.

Mam do sprzedania pakę ciuszków dla dziewczynki- prawie 90 sztuk , głównie angielskich firm- NEXT, EARLY DAYS, MARKS & SPENCER itp.
Moja córcia urodziła się w okresie zimowym, więc jest tam dużo malutkich, welurowych ciuszków. Jest też kombinezon i kurteczki na wiosnę. Dużo sukieneczek , ślicznych bluzek i pajacyków w idealnym stanie. Ciuszki wystarczą na około rok,
Polecam i zapraszam do licytacji!

Paka 90 szt. 0-3-6-9 firmówek dla Dziewczynki (841098384) - Aukcje internetowe Allegro

Kochane, prałyście ochraniacze na łóżeczko (bumpery) w pralce czy ręcznie? Boję się, że jak wrzucę do pralki to mi się odkształci albo coś..

Kochane, prałyście ochraniacze na łóżeczko (bumpery) w pralce czy ręcznie? Boję się, że jak wrzucę do pralki to mi się odkształci albo coś..

Ja prałam w pralce - 60 stopni. Ale to zależy od jakości materiału. Mój wytrzymał dużo prań, bo mam po synku. Wygląda jak nowy.

Super rzeczy pokupowałyście:-)

No ja napewno kupie pampersy 1 no i 2 bo jednak mój synus nie bedzie duzy co sie przydadzą te 1 na początek:tak:

te na pierwsze dni są najczęsciej opisane jako ' new born ' z cyferka '1' lub '2'
Ja kupiłam bo byly w fajnej promocji w TESCO 2 opakowania 'jedyneczek' ( one sa od 2-5 kg ) i dwa opakowania 'dwójeczek'.

Nie wiem jaki bedzie wasz dzidzi ( ilke kg przewiduje ginekolog z usg ), nasz ma miec ok 3 kg wiec "jedyneczki" na pewno sie przydadzą, ale polecam wiecej 'dwójeczek" nabyc ;-)
Jeśli chodzi o pieluchy, to nie ma co szaleć. My dla synka (waga urodzeniowa 3950g) zużyliśmy jedno opakowanie "1" pampers, potem dwa opakowania "2", a potem już weszliśmy w "3". Dzieci bardzo szybko rosną.

reklama
Wczoraj wyczytałam w jakiejs gazetce, ze smoczek uspokajacz warto mieć bo dziecko po urodzeniu ma bardzo silną potrzebe ssania i nie ma opcji by cały cza był przy piersi. jak nie smoczek to będzie ssał kciuk.

Ja jeszcze nie wybrałam. podobno ze smoczków butelkowych avent trudniej ssac pokarm małemu niz Z TT. Ale z piersi podobno też mu nie lekko ;-)

Mój syn nie chciał smoczka, wypluwał i kciuka też nie ssał, także nie ma regóły.

Co do laktatora, mi się przydał jak dziecko jeszcze spało a piersi za bardzo przybierały, wtedy można trochę ściągnąć, tak samo przy zastojach pokarmu, ciężko ręką rozmasować pierś, a kilka ściągnięć przynosiło dużą ulgę.

Do góry