reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Jeszcze nie zamówiłam. Chce kupić hevea. Tylko się jeszcze zastanawiam czy te wersje "lateks+kokos" czy sam lateks.
Podpasował mi dla tego, że ma 5 letnią gwarancję na wkład lateksowy.
Też się nad nimi zastanawiam i nie wiem w zasadzie jaka jest różnica dla dziecka który? coś wiesz?

Co do smoczków ja kupiłam dwa z AVENTA(odrazu są pakowane podwójnie) takie które świecą w nocy:tak:ja wole mieć w razie czego bo przy pierwszym się przydało i teraz myśle że też się przyda:tak:

Dziewczyny a powiedzcie jak macie zamiar ubierać maluszka w szpitalu
body dł rękaw + pajacyk i rożek , czy body krótki rękaw, a moze kaftanik ?
Nie wiem co spakowac do szpitala?:zawstydzona/y:

u nas dziecko ma tylko pieluchę i kaftanik :tak: potem jest zawijane w rożek ja czasem małą i tak tylko przykrywałam bo upał na sali był nieziemski :cool:

Ja biorę kaftanik - koszulkę i śpiochy, bo mam takie komplety. No i oczywiście rożek. Wezmę też łapki- niedrapki i skarpetusie. A na wyjście body, śpiochy, pajacyk i kombinezon.

My mamy jeden problem mniej bo w naszym szpitalu nie mozna miec swoich ubranek;-)

A teraz z innej beczki, czytałam gazety i znalazlam artykul o pielegnacji noworodka...wyczytalam ze odradzaja puder przy dziewczynkach, ze sie moze dostac tam gdzie nie trzeba i infekcja gotowa... jak to jest w realu?? doswiadczone mamy, stosowalyscie?? bo ja myslalam ze po kazdej zmianie pieluszki bede pudrowac, wiadomo ze bedzie sie omijac te wrazliwe miejsca...

u nas dziecko ma tylko pieluchę i kaftanik :tak: potem jest zawijane w rożek ja czasem małą i tak tylko przykrywałam bo upał na sali był nieziemski :cool:
I co w rożku z golutkimi nóżkami?:eek:
U mnie w szpitalu też sauna.
A komplet w paski rewelacyjny, chyba też sie skuszę.
Jak któraś ma nie daleko sklep sieciowy o nazwie PEPCO to od jutra fajne będą zestawy pajacyk+ czapeczka za 19,90.:tak:

reklama
Ja pieluszki zamierzam kupić Huggies tę paczuszkę dla noworodka 28 sztuk. Zastanawiam się, czy to wystarczy na początek, czy kupić od razu dwie paczki, czy najpierw sprawdzić jak mała będzie reagować na nie?

Butelkę kupię jedną ze smoczkiem już upatrzyłam u tego Waszego sprzedawcy na allegro. Zamierzam karmić naturalnie, więc to będzie tak na wszelki wypadek czekać sobie zapakowane, by w razie czego mąż nie musiał w środku nocy po marketach gdzieś szukać. Do szpitala u nas butelki nie trzeba brać, bo w położne w razie potrzeby dokarmiają z kielicha.

Co do materacyka, to do kołyski chyba kupię zwykły pianka-kokos, ale później do łóżeczka to właśnie czytając Was się zastanawiam teraz. Te lateksowe są lepsze w czymś od popularnych gryka-kokos? I gdzie je kupujecie? Jak już to wszystko pisałyście, to przepraszam, musiało mi gdzieś umknąć...

Obiecałam odpisać jeszcze na temat kołyski i pościeli. :)
Arwenka pisze:
Nadarienne pochwal sie jaką pościel do kołyski i jaką kołyskę kupujesz, bo ja sie wciąż nie potrafię zdecydować
Ostatecznie kupiliśmy pościel (firmy "Puchatek") o takim wzorze, w rzeczywistości jest trochę jaśniejsza i mniej jaskrawa niż ta na zdjęciu, taka bardziej kremowa.
posciel-do-kolyski.PNG

Kołyska będzie firmy Grapi, bo akurat takie mają w tym sklepie (w Baby Maxx kupujemy). Kolor chcieliśmy teak, bo w sumie ładnie się komponuje z jasną pościelą. Ale teraz znowu się zastanawiam, czy nie lepiej naturalna sosna. ;)

A mój ulubiony typ, to w ogóle jest na allegro:
p06.jpg

Kołyska + Komplet pościeli !! 9 części - HIT!! (834683182) - Aukcje internetowe Allegro
I kurczę bardziej mi się podoba jednak ta z allegro niż Grapi. Chyba idę namawiać męża, by przekonał swoją mamę do zakupu w innym sklepie. :)
Tylko jaki kolor będzie lepiej pasował do tej pościeli, co mam? Teak czy jasna sosna? Wszytskie meble w sypialni mamy raczej jasne, a ściany żółciutkie. No nie mogę się zdecydować, no. :)

Do góry