Ja pieluszki zamierzam kupić Huggies tę paczuszkę dla noworodka 28 sztuk. Zastanawiam się, czy to wystarczy na początek, czy kupić od razu dwie paczki, czy najpierw sprawdzić jak mała będzie reagować na nie?
Butelkę kupię jedną ze smoczkiem już upatrzyłam u tego Waszego sprzedawcy na allegro. Zamierzam karmić naturalnie, więc to będzie tak na wszelki wypadek czekać sobie zapakowane, by w razie czego mąż nie musiał w środku nocy po marketach gdzieś szukać. Do szpitala u nas butelki nie trzeba brać, bo w położne w razie potrzeby dokarmiają z kielicha.
Co do materacyka, to do kołyski chyba kupię zwykły pianka-kokos, ale później do łóżeczka to właśnie czytając Was się zastanawiam teraz. Te lateksowe są lepsze w czymś od popularnych gryka-kokos? I gdzie je kupujecie? Jak już to wszystko pisałyście, to przepraszam, musiało mi gdzieś umknąć...
Obiecałam odpisać jeszcze na temat kołyski i pościeli.
Arwenka pisze:
Nadarienne pochwal sie jaką pościel do kołyski i jaką kołyskę kupujesz, bo ja sie wciąż nie potrafię zdecydować
Ostatecznie kupiliśmy pościel (firmy "Puchatek") o takim wzorze, w rzeczywistości jest trochę jaśniejsza i mniej jaskrawa niż ta na zdjęciu, taka bardziej kremowa.
Kołyska będzie firmy Grapi, bo akurat takie mają w tym sklepie (w Baby Maxx kupujemy). Kolor chcieliśmy teak, bo w sumie ładnie się komponuje z jasną pościelą. Ale teraz znowu się zastanawiam, czy nie lepiej naturalna sosna.
A mój ulubiony typ, to w ogóle jest na allegro:
Kołyska + Komplet pościeli !! 9 części - HIT!! (834683182) - Aukcje internetowe Allegro
I kurczę bardziej mi się podoba jednak ta z allegro niż Grapi. Chyba idę namawiać męża, by przekonał swoją mamę do zakupu w innym sklepie.
Tylko jaki kolor będzie lepiej pasował do tej pościeli, co mam? Teak czy jasna sosna? Wszytskie meble w sypialni mamy raczej jasne, a ściany żółciutkie. No nie mogę się zdecydować, no.