reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ja kupiłam dwa smoczki. Jeden z Canpol drugi Nuk ale też nie chcę dawać smoka cały czas. Co do pieluszek ja chyba będę musiała kupić pieluchy dla wcześniaków bo mój Maluń waży dopiero 1600gram ;-):-D a tak na poważnie to na razie mam jedno opakowanie pieluch Dada 2. Nie będę używać Pampersów:tak:

reklama
Ja kupiłam dwa smoczki. Jeden z Canpol drugi Nuk ale też nie chcę dawać smoka cały czas. Co do pieluszek ja chyba będę musiała kupić pieluchy dla wcześniaków bo mój Maluń waży dopiero 1600gram ;-):-D a tak na poważnie to na razie mam jedno opakowanie pieluch Dada 2. Nie będę używać Pampersów:tak:
wie ktos jak sie te dady sprawdzaja?? bo roznica cenowa jest duza

Anulka moja kumpela urodziła 2 miesiące temu i od początku ich używa :tak: Jest zadowolona. Dla porównania nasza wspólna koleżanka, która urodziła wcześniaka dała jej opakowanie Pampersów i Ona (ta co urodziła 2miesiące temu) stwierdziła, że za bardzo nie ma wielkiej różnicy między tymi pieluszkami i nie będzie wydawać dwa razy więcej kasy. Dada2 zużyła 3 opakowania. Po ok półtora miesiąca przeszła na 3. Dada1 nie ma u nas :eek:.

Ja też kupiłam Dada, 2 moje koleżanki używają i są bardzo zadowolone, w tym jedna rodzi w lutym i dla maleństwa też zamierza używać. Nie każdemu dziecku muszą podpasować, syn mojej znajomej ma np. uczulenie na pampersy.
Ja w każdym razie zamierzam wypróbować jak nic się nie będzie działo to będę ich używać , w razie czego zawsze można się przerzucić na inne.

Witajcie widze ze temat pampersów sie zaczął.
Ja mam ich juz jak dla 5 raczków :-D:-D:-D
Tyle ze ja mam 2 różnych firm.
Rozmiar 1 tj. od 3-5 kg Libero, rozmiar 2 tj.4-7 kg także Libero paczka ma w sobie 46 szt i na polskie zł kosztuje tu nieco ponad 10 zł. A są to bardzo dobre pampersy tak samo jak orginalny pampers.Następny rozmiar to 4 tj.od 7-12 lub 15 kg firma Pampers(kurcze nienachyle sie pod łózko aby dokladnie sprawdzić :-D) pampersow w kartonie jest 132 szt za nieco ponad 50 zł.

Ogólnie mam ponad 750 szt pampersów ale co zrobić jak mojemu mężowi największą frajde sprawia w markecie sciąganie pampersów z półek??? Widok jego uśmiechniętej wtedy twarzy jest bezcenny :-D:-D

Acha zapomniałam pieluszek Dada, Pampers i Libero uzywała moja siostra dla córki była zadowolona Libero ja jej woziłam tu z Norwegi do Polski bo w PL Libero chyba niema

Cześć,
za pieluchy jeszcze na dobre się nie zabrałam ;-) Mam do szpitala paczkę Huggisów i jedną w domu. Mało. Jakoś w najbliższym czasie pomarketuję. Podobno w Biedronce jest najkorzystniej w przeliczeniu na 1 szt ;-)
Pierwsze słyszę o pieluszkach DADA ;-)

Póki co przed chwilą kupiłam: 2 butelki avent 260 ml bez BPA ze smoczkim 2 (1+) i do tego dokupiłam skoczki do butelek 1 (0+) i 3 (3+). Myślę ze na pół roku mi wystarczy. Zamierzam karmić piersią, ale zamierzam też wychodzić z domu i wtedy mój m będzie dokarmiał odciągniętym mleczkiem ;-)

Kupiłam też uspokajacz smoczek avent - nie wiem czy użyję zobaczymy - ale od 18 zł nie zubożeję za bardzo.

Ja prałam w pralce - 60 stopni. Ale to zależy od jakości materiału. Mój wytrzymał dużo prań, bo mam po synku. Wygląda jak nowy.

pierzecie ochraniacze na łóżeczko ??? :szok: ja wyprałam tylko poszewki i prześcieradełka ... ale rożka, śpiworka i ochraniacza już nie ... trzeba ???

Anulka moja kumpela urodziła 2 miesiące temu i od początku ich używa :tak: Jest zadowolona. Dla porównania nasza wspólna koleżanka, która urodziła wcześniaka dała jej opakowanie Pampersów i Ona (ta co urodziła 2miesiące temu) stwierdziła, że za bardzo nie ma wielkiej różnicy między tymi pieluszkami i nie będzie wydawać dwa razy więcej kasy. Dada2 zużyła 3 opakowania. Po ok półtora miesiąca przeszła na 3. Dada1 nie ma u nas :eek:.

Ja pieluch jeszcze nie mam w ogóle :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Do szpitala chcę kupić małą paczkę pampersów jedynek ... ale potem na pewno spróbujemy Dadę ... jeśli małej spasują, to rzeczywiście szkoda kasy na inne :tak:

Powiem Wam że ja na poczatek kupiłam Pampers pieluszki! Ale prawda do tanich to one nie należą:szok: O pieluszkach Dada nigdy nie słyszałam.poczytałam teraz troszke na różnych stronach i mają pozytywne opinie! Więc napewno ich wyprubuje i zobacze jak zareaguje pupka mojego synka:-D bo portfel napewno pozytywnie :-)!

reklama
Dziewczyny, które kupiły materacyk z lateksu - Kubiaczka chyba na pewno i może ktoś jeszcze - jaką firmę wybrałyście? Bo właśnie nie mogę wybrać, a 3 tyg. na materac czekać nie będę, bo jutro stuka mi 37 tydzień;-)więc Hilding odpadł..

co do pieluch kupiłam pampersy 2, jeszcze jedynki dokupię - inne przetestuję jak się pozbieram do kupy po porodzie:sorry:

Do góry