Aventa dostałam, ale widzę, że chyba marka coś podupadła w porównaniu do innych butelek. Moja Julka miała straszne kolki i teraz chcę być przygotowana na każdą ewentualność. Chociaż pewnie te butelki to i tak pic na wodę, bo jak Julia miała skazę białkową, którą lekarze wykryli po 3 miesiącach to pewnie i tak butelka by nie pomogła. Sama nie wiem"W razie czego" i aż 4 butelki? WOW
reklama
Hej
Co do prezentów dla Antosia od rodzinki to będę zastrzegać, że nie chce małych rozmiarów jak się będą pytać. Na teraz mam wszystko, a na później zawsze coś się przyda. Nie mam jakiś specjalnych wymagań. Moja mama wie co mi się może spodobać a teście to nie wiem czy będą coś kupować.
Ja wczoraj sobie uświadomiłam że już praktycznie wszystko mam dla synusia. Rożek i wanienkę dostane od ciotki, nie mam tylko pieluch i śliniaka, ale to zawsze zdąży się kupić, a jak by co mąż i mama zostali przeszkoleni.
Co do prezentów dla Antosia od rodzinki to będę zastrzegać, że nie chce małych rozmiarów jak się będą pytać. Na teraz mam wszystko, a na później zawsze coś się przyda. Nie mam jakiś specjalnych wymagań. Moja mama wie co mi się może spodobać a teście to nie wiem czy będą coś kupować.
Ja wczoraj sobie uświadomiłam że już praktycznie wszystko mam dla synusia. Rożek i wanienkę dostane od ciotki, nie mam tylko pieluch i śliniaka, ale to zawsze zdąży się kupić, a jak by co mąż i mama zostali przeszkoleni.
macy
Fanka BB :)
Ja już kilka razy pisałam, że moje dziecko było wychowywane bez smoczka. Miał bardzo silny odruch ssania, ale nie wisiał przy piersi ciągle. Ssał kciuk przez krótki czas, co nas bardzo martwiło, ale szybko mu przeszło i problem sie rozwiązał.Znam dużo dzieci wychowanych bez smoczka i nie było problemów z ssącym kciukiem, więc to nie reguła;-)
Kubiaczka
a z tą butelką do karmienia w razie czego jak nie ma się pokarmu w piersi to nie rozumiem, oni tam w szpitalu nie mają jakichś dyżurnych... nie chce mnie się wierzyć, żeby potem pamiętały, która butelka od którego dziecka....
Jeśli u nas w szpitalu żądają abym miała ze sobą wszystko począwszy od papierowych ręczników do wycierania (dla siebie) kończąc na kosmetykach dla malucha, to jakoś nie chce mi się wierzyć, że jakieś dyżurne buteleczki maja ;-)
kacha_wawa
12.2007/01.2010/09.2011
Jolcia mój Młody od początku nie był przyzwyczajany do smoka i jakoś kciukami też się nigdy nie interesował (no może troszkę je podrgryzał jak mu zęby szły) także nie ma na to reguły Jessi kupię smoczek dopiero jak zajdzie taka potrzeba, a mam nadzieję, że takowej potrzeby jednak nie będzie ;-)
Kubiaczka bardzo fajny ten kombinezon...
i Gosia karuzela też...
a z tą butelką do karmienia w razie czego jak nie ma się pokarmu w piersi to nie rozumiem, oni tam w szpitalu nie mają jakichś dyżurnych... nie chce mnie się wierzyć, żeby potem pamiętały, która butelka od którego dziecka....
U mnie w szpitalu mimo że jest na dobrym poziomie!!!
też musisz miec ze sobą wszystko - dosłownie!Począwszy od papieru do kubka i łyżeczki swojej!To nie posiadają butelek dla maluszków !nie chcą sie bawic z wypażaniem czyli dodatkową pracą i kosztami!
Czytałam, że dzieciom, które karmi się piersią nie powinno się dawać smoczków uspokajających.
Znalazłam coś ciekawego:
Linemed - Pierwsza wyprawka, Ciąża i dziecko, Poradnik zdrowia
Znalazłam coś ciekawego:
Linemed - Pierwsza wyprawka, Ciąża i dziecko, Poradnik zdrowia
Pumpkin
Ja nie planuję dawać ani smoka ani mieszanki, ale 1 op mieszanki mam, butle mam (też 4, 2 kupiłam a 2 w gratisie dostałam TT), smoka kupiłam NUK genius (bo wszyscy się zachwycaja jaki jest świetny etc. )jeszcze w PL bo tutaj niestety nie ma wielkiego wyboru więc wolałam być ubezpieczona "w razie co"....
labamba23
podwójna mama
Ja Wam radzę zakupić smoczek, też miałam ambitny plan nie dawania uspokajacza, i dupa z tego wyszło
reklama
Powracając do tematu butelek
AVENT - Butelki 125ml i 260ml PROMOCJA SIERAKÓW (831267736) - Aukcje internetowe Allegro
To jest link gdzie ja kupiłam swoje!Jagby ktos chciał zdecydowac sie na Avent;-)!!
Bardzo szybko przysłali mi paczuszkę towar w idealnym stanie
Aco do smoczków!To chciałabym by mój synek nie potrzebował go! Ale napewno kupie!!!Najwyżej zostanie na pamiatke -jaki to był dzielny chłopiec i nie potrzebował smoczka
AVENT - Butelki 125ml i 260ml PROMOCJA SIERAKÓW (831267736) - Aukcje internetowe Allegro
To jest link gdzie ja kupiłam swoje!Jagby ktos chciał zdecydowac sie na Avent;-)!!
Bardzo szybko przysłali mi paczuszkę towar w idealnym stanie
Aco do smoczków!To chciałabym by mój synek nie potrzebował go! Ale napewno kupie!!!Najwyżej zostanie na pamiatke -jaki to był dzielny chłopiec i nie potrzebował smoczka
Podziel się: