reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Emilcia śliczne rzeczy dla maleństwa....
Musze przyznać że z powodu tej krótkiej szyjki i twardniejącego brzucha dostałam jakiegoś speeda i już mam cała wyprawke skompletowana,jedynie wózka mi brakuje ale on nie jest aż tak istotny . wszystko mam poskladane i pochowane bo strasznie przesadna jestem i boje sie ze cos nie tak pójdzie:zawstydzona/y: jak urodze mąż ma przywieżc kolyske ktora jest u kuzynki jeszcze, na póżniej mam już kupione łożeczko z pościela z aukcji WYPRAWKA łóżeczko pościel materac GPK 16 el (797963043) - Aukcje internetowe Allegro (polecam:tak:)

Dostałam w mmsie wczoraj :tak:już baldachimki uszyte..ale na żywo zobacze dopiero jak już będzie tak blisko..

dziękuję Ci za podanie tego linka!! takiego zestawu cały czas szukałam i nie mogłam znaleźć (pewnie za słabo szukałam;) ). I też zamówimy taki zestaw dla Tymcia:-):-)

kołyska cudna!

co do porodu to my też nie rozmawialiśmy jakoś poważnie o tym... Tak jakby to się rozumie samo przez sie że tatuś będzie przy porodzie (zresztą nasz znajomy gorąco go do tego zachęcał )

reklama
Kaja poszukalam tych kosmetykow, do ktorych dalas linka, bo tak wlasnie mi sie zdawalo, ze to wloska firma :-) i tak jest:-)
musze poszukac tego w sklepach, bo necie jest mnostwo.

Doczytałam, że są włoskie i bardzo mnie to cieszy ;-) Karoli gdybyś się nudziła bardzo :-D przeszukaj opinie o tej serii kosmetyków. Na pewno są fora gdzie piszą mamy.

Co do wspolnych pordów. 16 lat temu moj mąz byl ze mną i uważaliśmy jak wiele z was tu, że to natrualne i koniecznie. Teraz niestety CC i stresuje mnie to, że on ni może tam być :-(

Patrzę na tą listę i oczom nie wierze, że tyle miałybyśmy ze sobą zabrać - nie wiem może są takie szpitale, gdzie trzeba tyle mieć, ale to chyba przyjeżdża się na poród z walizami jak na 2 tygodnie urlopu...juz sobie wyobrażam minę położnych w szpitalu jak wjeżdżamy z dwoma walizkami na kółkach heheh
U mnie w szpitalu wszystko dla dzieci jest i nic nie mam brać - tyle co pieluchy i kilka ubranek trzeba mieć, a rodzę w polskim szpitalu;-)U mnie lista wygląda jak u Agbar...

SZPITAL
Ja zamierzam rodzic w tym samym szpitalu co Ty i nie zamierzam zabierać nic wiecej niż szpital wymienia. Nie biore szlafroka (bo nie cierpię) tylko cienki krótki polarek. Mi zawsze jest za ciepło. Do szpitala już raczej wszystko mam. Poprasować i spakować.

DOM
Co spojrze w szafę to mam wrazenie, ze za mało tych ciuszków.... a nie szalałam, mam po 4-5 zmian.
Chce jeszcze kupuc nieco akcesoriów typu butelka, smoczek uspokajacz...
Tu również kierowałam sie jakas listą z netu.

Nie kupiłam jeszcze łóźeczka, wózka, fotelika i wanienki. ale myślę o meblach babyvox, wózek mura 4, a wanienke to jakakolwiek byle duża i nie w jaskrawym kolorze ;-), aaaa, no i pościel.

Niby wiekszość mam a ciągle niepokój mam, że nic nie mam ;-).

No to czas na nasz pokoik:-)
S8000828.jpgS8000829.jpgS8000831.jpgS8000832.jpgS8000835.jpgS8000841.jpgS8000836.jpgS8000833.jpg

Prosze o szczere opinie:-)

Ostatnia edycja:
Jola. cudny pokoik i widzę wszystko gotowe :tak:

a ja ciągle mam w łóżeczku wszystko w siatkach i czekam na ostatnią chwilę :-D

Ostatnia edycja:
Jestem ciekawa ile z Was się decyduje na poród rodzinny!?
I jak wasi mężowie przeżywają ten poród?
Mój mąż był przy pierwszym porodzie i był nieoceniony. Zawsze zachowuje zimną krew, więc czułam się przy nim bezpiecznie. Masował mi plecy, przytulał, a przede wszystkim był blisko i tego potrzebowałam. Bałam się jak diabli, że padnie przy rodzeniu główki czy cięciu pępowiny, bo on dość słaby na te widoki jest, ale nie było z tym żadnego problemu, chociaż przytomnie po urodzeniu powiedziałam do położnej - tylko niech mąż nie przecina pępowiny, bo będzie odnotujemy jedne narodziny i jeden zgon. Zgonu nie było. Teraz nie mamy z kim zostawić starszego synka, więc będę rodzić sama. Myślę, że najważniejsze w tym wszystkim, by nikogo do niczego nie zmuszać.
:cool:niezbyt się zgodzę ze słowem rozsmarowuje się bez problemu :sorry: miałam do córy jest dość ciężki do rozsmarowania i zwarty trzeba porządnie go wcierać w buzię dziecka :sorry:
Ja też uważam, że dość ciężko go rozsmarować.
Dziewczyny piękne zakupy i piękne pokoje. Ja dziś kupiłam w Ikei wanienkę i prześcieradła. Po łóżeczko chyba w końcu pojedziemy za tydzień.

Jolu prześliczny pokoik :tak: Moja Młoda niestety na razie będzie musiała zadowolić się naszym towarzystwem:cool2: Chociaż mam nadzieję, że zbyt długo nie będziemy na mieszkanie czekać i będę mogła dzieciakom pokoiki urządzić :tak: Na szczęście Oliś się doczekał tutaj swojego pokoiku, jakbym miała mieszkać w jednym pokoju z dwójką dzieci i jedno by drugie budziło to chyba prędko bym osiwiała;-):-p

jola - ale ci zazdroszczę, wszystko gotowe - super
Mnie ogarnia schiza, że nic nie mam. tzn mam ale pokój nadal w rozsypce, malowanie na początku grudnia. Zaczynam schizować.
Oglądam wasze pokoiki, szukam natchnienia jak urządzić. Nawet mam już pomysły ale cięzko podjąc ostateczną decyzję ;-)
Chciałabym te wasze pokoiki oglądać co chwilę i się wkurzam. Nie mogę ich znaleźć.
Uważam, że pokoiki powinny być w osobny wątku. Nie wyrabiam się ciągle szukać a kilka z was już pokazywało efekt koncowy - agbar - na przykład

Macie pomysł jak to wyłuskać? Może osobny wątek?

reklama
Do góry