reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Jestem ciekawa ile z Was się decyduje na poród rodzinny!?
I jak wasi mężowie przeżywają ten poród?

U nas to nawet nie bylo rozmowy na ten temat..I dla mnie i meza to naturalne,ze bedziemy razem w tym momencie.Zreszta tu w Niemczech to jest tez tak naturalne,ze nawet nikt nie spytal przy zwiedzaniu szpitali,czy bedziemy razem tylko od razu zwracano sie do NAS ,tlumaczono NAM,Mezowi nawet polozna powiedziala,gdzie mozna wyjsc na papierosa i gdzie sie kawe czy herbate robi dla mnie i niego....
Wiem,ze B. sie boi ale to dla mnie normalne,choc on sam mowi,ze chcialby byc przy mnie i trzymac za lapke i zajrzec tam na dol;-) i on chce przecinac pepowine i pierwszy dostanie dziecko na rece...Tak postanowilismy.Jest to nawet zapisane w zgloszeniu szpitalnym....:-)Mam nadzieje,ze nie padnie na podloge z wrazenia i zrobi to wszystko co sobie zaplanowal hihi;-)

reklama
Ja mam mieszane uczucia co do porodu rodzinnego, z jednej strony bym chciala a z drugiej nie chce zeby mąż widział mnie taka, nie wiem jak sie zachowam itp itd.
Jednak myśle że jakkby chciał to bym sie ucieszyła i zgodziła ale póki co sie nie zapowiada:-(najzwyczajniej sie boi....
I zazdroszcze wam takich odwaznych facetów, tez zawsze mówiłam że jak byłeś przy poczęciu to powinienes być i przy rozwiazaniu...

Tak czytam i czytam... Boże ja nadal nie wiem jak ubrać Malunia na wyjście ze szpitala:eek: Wiem, że będę Go przewozić w foteliku i tylko tyle:-D Na pewno będzie kombinezon na wierzch i grubsza czapka, a pod spód nie mam pojęcia już. Body z długim rękawem, pajac cieplejszy albo koszulka i pół śpiochy... ale co dalej? I czy w ogóle dalej:-D O rękawiczkach i skarpetkach nie pisałam bo to oczywiste:tak: Co do torby, chyba napiszę do szefowej mojego M, ona rodziła w szpitalu gdzie ja chcę rodzić. Niech poda co będzie niezbędne:eek:

agbar - na pewno nie padnie ;-)

Wiecie, że mam fisia na punkcie naturalnego podejścia do malucha. Rozglądałam się już za kosmetykami (jeśli w ogole) znalazlam juz ekodrogierię na necie - polecam. Dziś w aptece czekalam aż pani znajdzie mi homeopatyczny specyfik i się rozlądam, rozglądam.. i uwagę przyciągnęły mi piękne pudełeczka z konikiem na biegunach ;-) Oczywiście zaraz poprosiłam o informacje i katalog, własnie przeglądam - super kosmetyki. Niestety nie spytałam o cenę. :-D
Ale jeśli dla kogoś ważne jest eko i organic - to polecam
http://www.lineabimbi.pl/
Podoba mi się, że są dostepne w 3 aptekach w moim mieście, zawsze to bardziej pod ręką niż zamawianie przez net.
Poznanianki mają pod nosem w ogóle.
____
Przejrzałam miasta w jakim są dostępne - zdecydowanie w Wielkopolsce,

Ostatnia edycja:
Ja niechcę żeby mój M był przy porodzie! Chyba bardziej bym się bała z nim niż sama:-DOn jest takim panikażem mówie wam:szok::szok:Nie zaszczepił się przeciwko grypie bo sie boi zastrzyków! Naprawde lekarzy omija takim łukiem wielkim hahahah! Więc rodząc martwiłabym się o niego i o przebieg porodu!
Ide rodzic sama i dam sobie doskonale rade:-DA tata niech się cieszy synkiem po porodzie :)

Z tym porodem rodzinnym to tez mam dylemat, teraz M mówi ze chce ,ale jaką mam pewność ze się nie wystraszy i już mnie nie dotknie więcej. Moja znajoma ma ten problem, mąż jej powtarza ciagle ze drugiego dziecka już nie będą mieć bo za bardzo ją kocha i nie pozwoli żeby znowu ją tak bolało, strach ten przekłada sie również na ich życie intymne:-( A z drugiej strony to piękna chwila i nie wiem czy mam prawo Mu ją odbierać?
P.S co do kosmetyków to ja kupiłam do kąpieli Balneum ( bo podobno nie jest tłusty i nie trzeba ciagle myć wanienki) i chyba tradycyjnie Sudocrem.
Nie mam tylko pojęcia jaki kupić krem do buzi na spacerki:eek:?

Z tym porodem rodzinnym to tez mam dylemat, teraz M mówi ze chce ,ale jaką mam pewność ze się nie wystraszy i już mnie nie dotknie więcej. Moja znajoma ma ten problem, mąż jej powtarza ciagle ze drugiego dziecka już nie będą mieć bo za bardzo ją kocha i nie pozwoli żeby znowu ją tak bolało, strach ten przekłada sie również na ich życie intymne:-( A z drugiej strony to piękna chwila i nie wiem czy mam prawo Mu ją odbierać?
P.S co do kosmetyków to ja kupiłam do kąpieli Balneum ( bo podobno nie jest tłusty i nie trzeba ciagle myć wanienki) i chyba tradycyjnie Sudocrem.
Nie mam tylko pojęcia jaki kupić krem do buzi na spacerki:eek:?

Co do porodu to wiesz, skąd wiesz że ty nie będziesz mieć takiej traumy po porodzie... Może to równie dobrze spotkać kobietę... Ale ty znasz najlepiej swojego faceta. Zawsze możesz z nim pogadać żeby on był psychicznie do tego przygotowany.

Co do kremu do buźki w ostatnim "twoim dziecku" jest przegląd
i od pierwszych dni życia polecają:
- Nivea baby "krem na każdą pogodę" Opinia gazety: Rozsmarowuje się bez problemu, tworząc na skórze niemal niewyczuwalną warstwę. Nadaje się nawet dla alergików. Polecane przez IMiD
-Perfecta baby "krem ochronny na każdą pogodę, spf 6" Opinia gazety: Delikatny "dziecięcy" zapach, dobrze się wchłania, zostawia warstwę ochronną. Ma filtr przeciwsłoneczny SPF 6 - wystarczający by chronić przed zimowym słońcem.
-Bubchen Krem na każdą pogodę "wind & wetter". Opinia gazety: Ma dość zwartą konsystencję i przyjemny zapach. Szybko się wchłania. Nie ma filtra przeciwsłonecznego. Nie zawiera konserwantów i sztucznych zapachów.

huhu e_milcia widzę że już praktycznie wszystko dla Maleństwa masz !
wszystko oczywiście śliczne i słodkie i świetnie wyszła Ci ta ściana ! rewelacja ! :tak:

reklama
- Nivea baby "krem na każdą pogodę" Opinia gazety: Rozsmarowuje się bez problemu, tworząc na skórze niemal niewyczuwalną warstwę. Nadaje się nawet dla alergików. Polecane przez IMiD
.
:cool:niezbyt się zgodzę ze słowem rozsmarowuje się bez problemu :sorry: miałam do córy jest dość ciężki do rozsmarowania i zwarty trzeba porządnie go wcierać w buzię dziecka :sorry:

Emilcia super zakupy i świetnie ozdobiona ściana :)

Do góry