reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Wyprawka skompletowana u nas :tak: Został nam już tylko wózek i kosmetyki, ale to na grudzień zostawiamy, bo teraz niestety nie stać nas już na nic :-p W portfelu mam jakieś 250 zł, a do 1 trzeba żyć :eek:
Cieszę się, że Wam się podoba :-D

reklama
Wiecie, że mam fisia na punkcie naturalnego podejścia do malucha. Rozglądałam się już za kosmetykami (jeśli w ogole) znalazlam juz ekodrogierię na necie - polecam. Dziś w aptece czekalam aż pani znajdzie mi homeopatyczny specyfik i się rozlądam, rozglądam.. i uwagę przyciągnęły mi piękne pudełeczka z konikiem na biegunach ;-) Oczywiście zaraz poprosiłam o informacje i katalog, własnie przeglądam - super kosmetyki. Niestety nie spytałam o cenę. :-D
Ale jeśli dla kogoś ważne jest eko i organic - to polecam
http://www.lineabimbi.pl/
Podoba mi się, że są dostepne w 3 aptekach w moim mieście, zawsze to bardziej pod ręką niż zamawianie przez net.
Poznanianki mają pod nosem w ogóle.
____
Przejrzałam miasta w jakim są dostępne - zdecydowanie w Wielkopolsce,
super kosmetyki - tylko czemu w jedym miejscu tylko w wawie?:-(ale może się skuszę - bo naprawde nieźle to wygląda-Kaja jesteś niezastąpiona z tymi linkami :rofl2:

Jestem ciekawa ile z Was się decyduje na poród rodzinny!?
I jak wasi mężowie przeżywają ten poród?
U nas tez od początku wiedzieliśmy, że razem rodzimy;-) Położna pokazywała nam zdjęcia z porodu wodnego i w zasadzie to dopiero spytałam mojego M czy wanna z czerwoną wodą go nie przeraża - ale twardo mówi, że nie - i nie wyobraża sobie, że miałoby go zabraknąć przy porodzie:-D więcej obaw nie mam;-)obgadaliśmy wszystko ze swoją położną i w zasadzie to rodzimy we dwoje tylko i tak jak chcemy i jakie mamy marzenia, a ona tylko czuwa nad dobrym przebiegiem całości - powiem wam, że świadomość własnej położnej non stop przez cały poród działa na mnie bardzo uspokajająco-szczególnie jak się rodzi pierwszy raz! Wiem, że będzie z nami cały czas, że nie będzie miała 5 porodów, tylko jest w 100% skupiona na nas - dla mnie to np. bardzo ważne, choć panikarą nie jestem, to swoje obawy mam;-)

e_milcia: super zakupy-większośc wyprawki już masz:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Emilcia śliczne rzeczy dla maleństwa....
Musze przyznać że z powodu tej krótkiej szyjki i twardniejącego brzucha dostałam jakiegoś speeda i już mam cała wyprawke skompletowana,jedynie wózka mi brakuje ale on nie jest aż tak istotny . wszystko mam poskladane i pochowane bo strasznie przesadna jestem i boje sie ze cos nie tak pójdzie:zawstydzona/y: jak urodze mąż ma przywieżc kolyske ktora jest u kuzynki jeszcze, na póżniej mam już kupione łożeczko z pościela z aukcji WYPRAWKA łóżeczko pościel materac GPK 16 el (797963043) - Aukcje internetowe Allegro (polecam:tak:)

Dostałam w mmsie wczoraj :tak:już baldachimki uszyte..ale na żywo zobacze dopiero jak już będzie tak blisko..

Załączniki

• 18-11-09_1717.jpg
    18-11-09_1717.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 37
Anulka ale cudo ;-) patrysia - gratulacje, wszystko gotowe ;-)
Gosia dziękuję - super, że są w aptekach internetowych; też wyczaiłam. Po pierwsze mogą kupić mamy, które nie mają w swoich aptekach- np aggsm (dzięki za komplement :-) ) a poza tym można porównać ceny. Bardzo się cieszę bo wg mnie są do przeżycia.
Mąż pęka tu ze mnie bo mam kilka firm, które podobaja mi się i teraz nie wiem które wybrać. Chyba jednak ten konik wygra i kupię Linea Bimbi :-D

Anulka ale cudo ;-) patrysia - gratulacje, wszystko gotowe ;-)
Gosia dziękuję - super, że są w aptekach internetowych; też wyczaiłam. Po pierwsze mogą kupić mamy, które nie mają w swoich aptekach- np aggsm (dzięki za komplement :-) ) a poza tym można porównać ceny. Bardzo się cieszę bo wg mnie są do przeżycia.
Mąż pęka tu ze mnie bo mam kilka firm, które podobaja mi się i teraz nie wiem które wybrać. Chyba jednak ten konik wygra i kupię Linea Bimbi :-D

Kaja też nie wydaje mi się że są drogie można porównać do np popularnego oilatum ja kupiłam teraz krem 40ml za 22zł a tam widzę dość spore tubki bo np ta 100ml 29zł nawet niech w aptece ciut drożej kosztuje ale duża większa pojemność :tak:

Jola śliczna ta karuzela :tak:
Aunlka fajny komplecik łóżeczkowo pościelowy :tak:i kołyska super

reklama
Do góry