reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Jeżeli chodzi o wózek, to też będe miała x-landera zielono-pomarańczowy. Odkupuje od koleżanki- używany niecały rok. :-DOna teraz dostała typową spacerówke od teściowej i ją woli od x landera.
A co do wyprawki, to ja jestem mniej więcej w połowie. Czekam teraz na przesyłke z kolejnymi rzeczami:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jak widać na razie x-lander króluje.
Co do mojej wyprawki to mam praktycznie skończoną pozostało tylko kilka rzeczy:
- materac do łóżeczka,
- laktator (tu ciągle myślę: elektryczny, zwykły),
- termometr do uszka.
oraz kilka rzeczy dla mnie:
- koszule do karmienia,
- biustonosze,
- zakupy spożywcze na poród (woda, sok itp.)

No i jeszcze pewnie lista zakupów aptecznych, ale to pozostawiam na po urodzeniu, bo z tego co wiem w szpitalu dostanę konkretną receptę. Tylko pewnie tam nie będzie żadnego leku na kolkę. Wydaje mi się, że chyba coś warto mieć w domu na kolkę, aby jednak nie było takiej sytuacji że o 1 w nocy będę szukać apteki.

Ja cały czas nie wiem jaki wózek - patrze i patrze na allegro i nic nie widzę ;-)
Chciałabym zwykły glęboki wózek, ładny zgrabny ale takich nie ma - same jakieś zbajerzone wóziole z tysiącami bajerów - a uważam osobiście że taki jest mi zbędny - i co tu wybrac !?

Tysiolek - Roana Maritę :-D:-D

zazdroszcze dziewczyny prawie skompletowanych wyprawek:tak:u nas jeszcze sporo rzeczy brakuje:-(No ale czas mamy do końca stycznia, więc mam nadzieje że się wyrobimy;-)

Ja też zazdroszczę kompletnych wyprawek. Sporo rzeczy mi jeszcze brakuje. Z większych raczej już wszystko mamy, oprócz łóżeczka, bo po nie pojedziemy do Ikei w grudniu. Fotelik już czeka, wózek zamówiony. Z małych rzeczy część przywiezie mi teściowa (oliwka, mydełko, itd.), pieluchy i chusteczki już mam, nawet większy zapas. Podpaski też już sobie kupiałam, ale ciągle mi się przypomina, że czegoś nie mam. Na pewno musimy termometr kupić do mierzenia temperatury w uchu.

Pochwale się co zakupiłam ostatnio sztruksowe ogrodniczki 0-3m jestem bardzo zadowolona po za tym torbe szpitalna mam do polowy spakowana typu pieluszki, chusteczki, kosmetyki kilka rzeczy dla malej, klapki pod prysznic i recznik...
Do całkowitej wyprawki brakuje mi kosmetyków dla malej, termometru i limuzyny, ale to już w grudniu. Jak ten czas szybko leci...:-D:szok:

Załączniki

• DSC_0288.jpg
    DSC_0288.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 61
Pochwale się co zakupiłam ostatnio sztruksowe ogrodniczki 0-3m jestem bardzo zadowolona po za tym torbe szpitalna mam do polowy spakowana typu pieluszki, chusteczki, kosmetyki kilka rzeczy dla malej, klapki pod prysznic i recznik...
Do całkowitej wyprawki brakuje mi kosmetyków dla malej, termometru i limuzyny, ale to już w grudniu. Jak ten czas szybko leci...:-D:szok:

boskie!!:tak:

reklama
A ja w ogóle jeszcze nie myślałam nad torbą do szpitala:szok: Ani kapci ani koszul, jedyne co mogłabym wziąć to szlafrok:-D
Z innej beczki: za godzinę jadę zobaczyć wózek, używany Implast Driver 4lx czy jakoś tak;-) kumpela mówi żebym się nie zastanawiała tylko brała bo wózek zadbany i bardzo dobry. Sama by go wzięła ale nie pomyślała wcześniej (ma synka półtora miesięcznego) Mój M mówi żebym sama podjęła decyzję bo on i tak na wózkach się nie zna a i my za niego nie płacimy tylko mama moja. Ja tego Baby Merc s6 chciałam, no i nie wiem co zrobić... podejmować decyzję od razu czy jeszcze się wstrzymać. Chociaż podejmuję ją już dwa miesiące:-D

Do góry