reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

U mnie to czarna magia z tymi kosmetykami, w mojej rodzinie wszyscy uzywali bambino i ja kremu do twarzy tez tylko bambinko uzywam ale tu nie ma wiec chodze i sie zastanawiam, najwiekszy wybor jest z johnson&jonhson ale sama nie wiem:sorry:

reklama
Moja dostała kosmetyki johnsona jak się urodziła i nawet jak używałam nic jej nie uczuliło :tak:

ogólnie miałam różnych firm i teraz też tak kupuję to z czego byłam zadowolona :tak:wiec będzie mieszanka ;-)oilatum nivea bambino :tak:

jola Johnsona nie kupuj :-) On najbardziej powoduje alergię u tak małych dzieci. Kosmetyki sa fajne ale dla starszych dzieci. Ja wszystko kupiłam i wszystko musiałam odstawić. Młoda obsypana była od stóp do głowy :-) Teraz używa serii "na noc" i jestem bardzo zadowolona.

Jola, Joasia ma rację. To cholerstwo strasznie uczula. I rzeczywiście jest tego tutaj najwięcej. Ciężko znaleźć niveę, już nie mówiąc o czymś innym. Może poproś, żeby Tobie rodzinka coś podesłała? Mi teściowa w grudniu przywiezie, potem mają przyjechać w lutym, więc będzie znowu taszczyć, a potem jeszcze moją mamę poproszę o dostawę rzeczy potrzebnych.

A jeszcze się muszę pochwalić, że wczoraj dostaliśmy fotelik samochodowy, żeby naszą królewnę ze szpitala przywieźć. Fotelik w stanie idealnym, pokrycie zdejmowane - właśnie się pierze, a co ważne - zupełnie za darmo!:-) Tutaj działa grupa freecycle i jak ktoś czegoś niepotrzebuje w domu, daje ogłoszenie, że ma na zbyciu i można zabrać. A jeśli ktoś potrzebuje, też pisze. Ja napisałam w sobotę, w niedzielę rano dostałam wiadomość, że jest jeden fotelik do zabrania i nawet sam nam człowiek go dostarczył. Ale się cieszę.

Ostatnia edycja:
Witam mamuśki, zrobiłam listę rzeczy, które chcę jutro kupić:
patyczki do uszu; szczotka, grzebień; 2 smoczki uspokajające; opakowanie do smoczka; Sudocrem; oliwka Nivea Baby; krem na każdą pogodę Nivea Baby; mydło kremowe Nivea Baby; krem pielęgnacyjny Nivea Baby; ręcznik z myjką; materac do łóżeczka; koc gruby i cienki. Rzeczy, które mam (zostaną przysłane): termometr do ciała i do wody; puder,oliwka Johnson's Baby; gruszka; obcinacz do paznokci. Coś jeszcze??:eek: Może zapomniałam o czymś:eek:

Witam mamuśki, zrobiłam listę rzeczy, które chcę jutro kupić:
patyczki do uszu; szczotka, grzebień; 2 smoczki uspokajające; opakowanie do smoczka; Sudocrem; oliwka Nivea Baby; krem na każdą pogodę Nivea Baby; mydło kremowe Nivea Baby; krem pielęgnacyjny Nivea Baby; ręcznik z myjką; materac do łóżeczka; koc gruby i cienki. Rzeczy, które mam (zostaną przysłane): termometr do ciała i do wody; puder,oliwka Johnson's Baby; gruszka; obcinacz do paznokci. Coś jeszcze??:eek: Może zapomniałam o czymś:eek:

Kilka stron wcześniej jest lista rzeczy potrzebnych. Jeśli mogę coś zasugerować, to uważaj z oliwką Johnson's Baby. Ręcznik z myjką kup dwie sztuki, bo musisz mieć na zmianę, jak zrobisz pranie.

dziewczyny czy możecie mi może wkleić link od kogo kupujecie materacyki do łóżeczka fajnie jakby miał od razu przewijak :sorry:

u mnie łóżeczko już rozłożone sprawdzaliśmy czy wszystko gra i chyba już składać go nie będę :no: tylko że miejsce zajmuję a tam jeszcze wózek w pokoju i koszyczek i tak zapchałam cały pokój młodej i muszę się zabrać za to by tam wszystko ładnie poukładać :sorry:

Ja dzis kupiłam kilka rzeczy do szpitala typu male kosmetyki, podpaski bo moj R. kazał mi sie juz spakowac zeby pozniej on nie musial tego robic bo kompletnie nie wie jak sie za to zabrac...:eek:
Jutro zamierzam kupic kosmetyki dla malej popatrze w polskich sklepach moze znajde bambino

Dziewczyny, jeśli chodzi o kosmetyki to w szkole rodzenia lekarz powiedział, że oliwki już się nie używa bo jest za tłusta-i jej konsystencja zatyka pory - a skóra noworodka jest inna do 3 r.ż. niż dorosłego człowieka. Lepiej najpierw używać płyn-emulsje nawilżające, które do wody się wkrapla-Oliatum czy Ziajka i to myje i natłuszcza maleństwo.
I lekarz powiedział, że nie wolno używać patyczków do uszu nawet tych dla małych dzieci bo się robi im krzywde wpychając do środka woskowinę. Powinno się delikatnie gazikiem zamoczonym w ciepłej przegotowanej wodzie-przemyć. Takie rzeczy mieliśmy o pielęgnacji w szkole rodzenia.A kosmetyków oczywiście jak najmniej a jeśli już się kupuje to warto tej samej firmy bo skład jest podobny a różne to poprostu więcej chemii na ciałko dziecka trafia..
Ja kupie Linomag do pupki, i sudokrem na odparzenia, oilatum lub ziajke emulsje do wody do kąpieli, a kremik do buzki jeszcze nie wiem..myśle o firmie nievea baby..lub kremik ziajka od 1 dnia życia. A później dla dziecka do ciała nawilżające mleczko nivea baby..A johsona to rzeczywiście wiele lekarzy odradza bo jednak uczula.

buziaczki i miłego wieczorku

reklama
Zamiast oliwki kosmetycznej mozna dziecko smarowac zwykla oliwka z oliwek;-)Dziecko i sie naturalnie tez:tak:
Ja stawiam na Penaten...Na razie kupilam w opakowaniach probnych,zobaczymy czy sie sprawdzi.Mam nadzieje,ze tak bo lubie te firme,ufam jej i na mnie tez sie sprawdza,a ja mam bardzo wrazliwa skora....Johnsona oliwki uzylam 3 razy i ..wyladowalam u dermatologa z wyspka ,ze hoho...Dlatego teraz bede unikac produktow tej firmy.

Do góry