reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

śliczności te ciuszki :tak:

ja dziś się napatrzyłam w tesco na cherokee ale będę kupować takie jak urodzę:-D bo same konkrety pod płeć były a ja wolę być pewna czy jak kupię róż i kwiatki to mi się to przyda bo ceny jednak spore :sorry2:teraz stawiam na uniwersalne ;-):tak:

reklama

Załączniki

• pict5918.jpg
    pict5918.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 40
  • pict5909.jpg
    pict5909.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 42
  • pict5921.jpg
    pict5921.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 35
  • pict5923.jpg
    pict5923.jpg
    48,4 KB · Wyświetleń: 37
Ładny wózeczek:tak::tak: Ja pomimo tego że jestem już w 8 miesiącu nadal mam opory przed kupowaniem dużych rzeczy:no:mialam zamawiać już dzisiaj łóżeczko na allegro ale znowu włączyło mi sie głupie myślenie "poczekaj do pn do wizyty u lekarza czy wszystko jest ok potem zamawiaj":no::wściekła/y:no chore, sama jestem na siebie zła za te swoje lęki że coś smoże pójść nie tak..

Witajcie mamuśki. Mam pytanie, we wtorek jadę do większego miasta i chcę już kupić dla dzidzi wszystko (oprócz wózka). Zastanawiam się czy kupować od początku kosmetyki Nivea Baby, bo tych chcę używać i czy brać te duże opakowania czy na próbę te małe. Postanowiłam że nie będę używać oliwki tylko mleczko nawilżające ale koleżanka mi powiedziała, że to mleczko dopiero od miesiąca można używać, tak samo nie chcę używać mydła tylko pielęgnujący płyn do kąpieli lub żel do mycia ciała i włosów. Powiecie pewnie, że moje dziecko może być uczulone na te kosmetyki, jeśli jednak tak nie będzie chcę ich używać, jeśli pojawi się wysypka spowodowana używaniem tych kosmetyków oczywiście je zmienię. Moje pytanie: jak to jest z tymi zestawami Nivea? Czy mogę ich używać od pierwszych chwil życia mojego Malusia. Jeżeli nie wszystkie to które mogę?? Konkretnie proszę:-D

Witajcie mamuśki. Mam pytanie, we wtorek jadę do większego miasta i chcę już kupić dla dzidzi wszystko (oprócz wózka). Zastanawiam się czy kupować od początku kosmetyki Nivea Baby, bo tych chcę używać i czy brać te duże opakowania czy na próbę te małe. Postanowiłam że nie będę używać oliwki tylko mleczko nawilżające ale koleżanka mi powiedziała, że to mleczko dopiero od miesiąca można używać, tak samo nie chcę używać mydła tylko pielęgnujący płyn do kąpieli lub żel do mycia ciała i włosów. Powiecie pewnie, że moje dziecko może być uczulone na te kosmetyki, jeśli jednak tak nie będzie chcę ich używać, jeśli pojawi się wysypka spowodowana używaniem tych kosmetyków oczywiście je zmienię. Moje pytanie: jak to jest z tymi zestawami Nivea? Czy mogę ich używać od pierwszych chwil życia mojego Malusia. Jeżeli nie wszystkie to które mogę?? Konkretnie proszę:-D
Ja przestrzegam przed kupowaniem całych serii, to po moich doświadczeniach ze skórą Szymka. Na początek tylko żel do mycia i krem nawilżajacy i jakiś na mrozik, ja kupiłam z nivea. co do kremów nawilżających ja polecam niebieską ziajkę, mozna ją używać już od pierwszego dnia:tak:

Ja jeszcze nie zdecydowałam jakie kosmetyki chcę uzywać ale poważnie myślę o specyfikach jak najbardziej naturalnych.
Chciałabym zdementować, że oleje zatykają pory - pewnie tak ale syntetyczne oliwki a nie naturalne i zalecane dla niemwląt
Np - olej z pestek arbuza
Lekkośc, własciwości nawilżające, i długi okres przydatności sprawia, że olej z pestek arbuza jest wprost stworzony dla skóry dziecka. W przeciwieństwie do olejów mineralnych , czestych składników kosmetyków dla niemowlat i dzieci, olej z pestek arbuza nie zatyka porów w skórze i w ten sposób pozwala w naturalny sposób oczyszczać się skórze poprzez wydalanie toksyn, co uniemożliwiają oleje syntetyczne.
Tp: 100% olej zimnotłoczony
Import: UK

Olej z pestek arbuza | Naturalne Piękno - Odkryj sekrety Natury!
polecam - tęstronę tym, które chcą stosować naturalne kosmetyki
Ja z tej strony kupiłam oleje przeciw rozstępom, kremy, zresztą przed ciążą też stosowałam i naprawde jestem zadowolona.
Czy kupię dla malucha nie wiem ale pewnie wyprobuję.

Co do kosmetyków Nivea, to na niektórych kosmetykach jest napisane z tyłu "powyżej 1 miesiąca". Tylko, że jak zauważyłam ten napis czasem występuje tłustym drukiem w tekście, a czasem zwykłym tekstem w takiej białej ramce (czasem na końcu, czasem na początku w różnych miejscach). Na przykład większość kosmetyków Nivea baby tej niebieskiej serii (nie pamiętam, czy Nivea na każdą pogodę też), przede wszystkim wszystkie żele i mleczka generalnie mają ten zapis.... Jeśli chodzi o tę serią białą delikatną, to na większości brak jest tego zapisu więc pewnie tę serie można stosować od pierwszych dni.
A napis na każdym opakowaniu "zdrowa skóra od chwili narodzin" to przecież tylko takie hasło reklamowe. Ale może się mylę...

Ja kupiłam kosmetyki bambino, bo tam na każdym opakowaniu jest napisane "od pierwszych dni życia" Wydałam na kosmetyki połowę mniej niż na Nivea, a jak mi lekarz po porodzie powie, że mogę stosować jedynie oilatum bo mały ma np. problemy ze skórką (odpukać w niemalowane ;) ) to przynajmniej nie będzie mi szkoda kasy...

Ostatnia edycja:
Jeżeli chodzi o kosmetyki, to ja też wybieram różne firmy: żel do kąpieli z szamponem z Nivea,
oliwka bambino, krem ziaja, itd

No i musze się pochwalić, że łóżeczko już stoi. Materacyk do tego kupiłam kokosowo-piankowy. (długo się nad nim zastanawiałam, ale lateksowe są troche drogie. Mam nadzieje, że dzidzi będzie dobrze się spało na kokosku:-D) I do tego przewijak na lóżeczko zielony w białe owieczki.:-D

reklama
Ładny wózeczek:tak::tak: Ja pomimo tego że jestem już w 8 miesiącu nadal mam opory przed kupowaniem dużych rzeczy:no:mialam zamawiać już dzisiaj łóżeczko na allegro ale znowu włączyło mi sie głupie myślenie "poczekaj do pn do wizyty u lekarza czy wszystko jest ok potem zamawiaj":no::wściekła/y:no chore, sama jestem na siebie zła za te swoje lęki że coś smoże pójść nie tak..

Anulka, ciocia to powinna się za hurtowe tworzenie takich cudeniek brać. Śliczności. Co do Twoich głupich myśli - masz rację, są głupie. Urodzisz zdrową, śliczną córeczkę. I tak myśl.

Jeśli chodzi o kosmetyki, to też bym całych serii nie kupowała. Ja sprowadzam sobie z Polski też bambino. Uważam, że nie ma lepszej oliwki. Mleczka, szampony i żele Nivea są fajne, ale na to przyjdzie czas później. Im mniej, tym lepiej.

Do góry