reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

morka jaki wzór wybrałaś?? Ja chciałam paski brązowe ale u innego sprzedawcy i widzę, że się różnią trochę a u tego znalazłam te kaczuszki niebieskie... albo dinusie.
Zieloną w krateczkę bo już ścianę mam kolorową i za dużo by było a drugą w fioletowe paski, ale brałam też falbankę bo ładnie wygląda , pościel do wózka i jakieś tam jeszcze szmery bajery:-) Generalnie wszystko super:tak:

reklama
Zieloną w krateczkę bo już ścianę mam kolorową i za dużo by było a drugą w fioletowe paski, ale brałam też falbankę bo ładnie wygląda , pościel do wózka i jakieś tam jeszcze szmery bajery:-) Generalnie wszystko super:tak:
Morka ...czy to znaczy,ze juz dostałas przesyłke i wszystko jest ok? chodzi mi o to czy np posciel jest mięciutka czy raczej sztywna.No i nie wiem czy kołderka nie za mała bo wszędzie jak oglądam komplety poscieli to sa większe wymiary:confused:

No właśnie ja też tę pościel oglądałam. Jest śliczna, ale mała. Na pewno po jakimś czasie będzie trzeba kupić większy rozmiar.

Anulka8700, mam ten wózeczek, nawet dokładnie z tej samej aukcji :-) Obawialiśmy się trochę, czy wszystko z nim OK, przy tak niskiej cenie, ale nie różni się absolutni niczym od takich same, które w sklepach stoją za 2 razy więcej ... jedyne, czego brakowało w paczce to instrukcja obsługi, ale wózek jest na tyle nieskomplikowany, że można sobie bez niej poradzić

Ogólnie wrażenia mamy bardzo dobre. Wózek jest bardzo lekki i zwrotny ... szybko się składa i stelaż zajmuje mało miejsca ... gondolka jest całkiem spora, a to było dla nas dość ważne. Spacerówka, tak jak pisała Joasia, jest dość malutka, więc musisz się liczyć z tym, że jak dzidzia będzie miała jakieś 12-18 m-cy, może się przydać jakaś większa, typowa spacerówka.
My dostaliśmy taką od szwagierki, więc nie był to duży problem.
Zresztą moim zdaniem większość wózków wielofunkcyjnych ma spacerówki o 'ograniczonych' możliwościach.
Minusem może też być amortyzacja, która jest słabsza niż w wózkach np. na paskach, czy 4 dużych pompowanych kołach ... ale moje tereny spacerowe, to głównie chodniki i alejki w parkach ... na wyprawy do lasu i w góry zakupimy nosidełko ;-)

Dla mnie było też bardzo ważne, że za przyzwoitą kasę na innych aukcjach można dokupić fotelik Conceco z adapterami i wpiąć go w stelaż, bo wiem, że z tej opcji często będziemy korzystać.

Wiadomo, że wózeczek na pewno odstaje jakościowo od niektórych droższych konkurentów, ale jak szukasz czegoś w takim przedziale cenowym, to moim zdaniem warto ...
my uznaliśmy, że na nasze potrzeby taki wózeczek powinien spokojnie wystarczyć :tak:

Powodzonka w decydowaniu ;-)
dziekuje za Super opis:tak::tak: nie szukam drogiego wózka, znajac zycie najbliższy będzie nam fotelik do samochodu:tak: a póżniej jak już będzie ciepło kupimy spacerówke...

Cześć styczniówki:-)
Ja jak szukalam pościeli dla dzidziusia to poszłam do sklepu i wymacałam wszystkie, które były w wystawionych łóżeczkach i muszę przyznać, że najmilsza w dotyku i bardzo mięciutka jest posciel z firmy Feretti. Co prawda nie jest tania, ale naprawdę warto. Ja zamówiłam taką
Pościel Feretti 5-częściwa KURIER GRATIS !!! (748937520) - Aukcje internetowe Allegro
kolor Rabbit Green i na innej aukcji 3 częściową kolor Safari Banana.
Piękna jest ta pościel. Jestem bardzo zadowolona :-D

Widzę, że szykowanie wyprawek idzie pełną parą:-) Ja po powrocie zastałam 4 kartony ciuszków od koleżanki, nie miałam czasu wszystkiego dokładnie przeglądać tylko odłożyłam to co w różu ;-). W Polsce wybrałam się do lumpeksu i oczywiście trochę nakupiłam, jutra wstawię fotki:-)

Na temat materacy z pianki termoelastycznej powiedział mi tyle że dziecko bedzie sie pociło.Bo jest zagorąca taka pianka dla noworodka.A jezeli chcesz kupic materac piankowy to wysokoelastyczna tzw. pianka zimna jedno strefowa bez dodatków (kokosa ,gryki itd.)
Firmy które produkują takie materacyki to:M&K model Montana.Dostępne na każdą kieszeń a dla dziecka do 3 lat wystarczający:) pozdrawiam!

Na pierwszej fotce ubranka z czasów komuny, uwielbiam takie:-)

Załączniki

• P1030934.JPG
    P1030934.JPG
    64,5 KB · Wyświetleń: 67
  • P1030935.JPG
    P1030935.JPG
    54,6 KB · Wyświetleń: 57
  • P1030936.JPG
    P1030936.JPG
    55,2 KB · Wyświetleń: 57
Śliczne ciuszki ;-) te misiowe kombinezony boskie, muszę taki też kupić.
A te z czasów komuny .... :szok::-):-):-)

reklama
Do góry