reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

agagsm, dzięki za info ... chyba rzeczywiście dam sobie spokój ;-) jeśli chodzi o allegro, to jakoś nie mogę się przekonać do 'prywatnych' handlarzy ... mam zdecydowanie większe zaufanie do sprzedawców, którzy mają działalność i wysyłają za pobraniem ...
np. pościel dla małej kupiłam na 6 aukcjach i za wielkie pudło zapłaciłam jak za 1 przesyłkę ... chyba 20 zł

powodzenia w dalszych zakupach ;-) i oby udało Ci się uniknąć takich wrednych babsztyli :wściekła/y:

reklama
agagsm, dzięki za info ... chyba rzeczywiście dam sobie spokój ;-) jeśli chodzi o allegro, to jakoś nie mogę się przekonać do 'prywatnych' handlarzy ... mam zdecydowanie większe zaufanie do sprzedawców, którzy mają działalność i wysyłają za pobraniem ...
np. pościel dla małej kupiłam na 6 aukcjach i za wielkie pudło zapłaciłam jak za 1 przesyłkę ... chyba 20 zł

powodzenia w dalszych zakupach ;-) i oby udało Ci się uniknąć takich wrednych babsztyli :wściekła/y:
ja po prostu ostatnio nie mam szczęścia do sprzedawców na allegro - książki kupiłam to wogóle nie dotarły i walczę o kase z allegro-książki nowe, a sprzedawca miał w opisie, że sklep internetowy, ale widać i na to można się nadziać:confused2:Większość rzeczy wyszukuję na allegro z odbiorem osobistym, albo sklep w wawie i wysyłam mojego M po odbiór - tak z pościelą zrobiłam i jestem zadowolona. A babka mnie skusiła, bo miała ponad 200 komentarzy pozytywnych i body dokładnie takie jak chciałam, więc przy okazji poklikałam w jej inne aukcje i mówię, będzie taniej bo jedna przesyłka - no a tu draka o koszt przesyłki-normalnie pecha mam jakiegoś. Tak mnie zniechęciła, że od tygodnia nic nie kupiłam na allegro:tak:Ale ważne, że wogóle doszły ciuszki, jeszcze body dokupię większe od tych i na razie przystopuje - na wstęp już coś mam - jeszcze paczka ciuszków od kuzynki dotrze i od koleżanki - mała się urodzi to sama pobiegam po sklepach i lumpikach!

Ja kupuję na Allegro od lat:tak: odkąd powstało. Zresztą sama byłam również sprzedawcą:tak: Nigdy się nie przejechałam i nie zostałam oszukana. Jednocześnie staram się nie kupować od sprzedawców którzy mają poniżej 2tys pozytywnych komentarzy (i malutki ułamek negatywnych lub neutralnych). Jeśli kupuję rzeczy droższe a sprzedający budzi moje wątpliwości zawsze jest to pobranie. Mam nadzieję że już nie spotkają was przykre niespodzianki:tak:

Hmm dla mnie kaftanik to był zawsze taki rozpinany na środku od góry do dołu, a koszulka własnie jak koperta i na boku ma albo jakiś zatrzask albo zawiązanie.

Kruszynka nie wiem jak w UK, ale powiem tak: moja koleżanka urodziła we wrzesniu, więc temperatury wcale nie minusowe u nas i nie głęboka zima, a dzidziusia ma w kombinezonie zawsze i wcale przegrzany nie jest. Więc jakbyś chciała bez kombinezonika, to pewnie te spodenki powinny być ocieplone, bo to jednak chłodnawo, a wiadomo, że u nas przy -10 też nikt z dzieckiem na spacer nie będzie chodził, tylko raczej koło 0 musi być...

Dzieki za odpowiedź dobrze wiedzieć musze takie cieplejsze nabyć, a propo tej karuzelki kupiłam baterie i jak dla mnie bomba są trzy melodyjki jedna spokojna druga troszkę żywsza i bardziej wpada w ucho a trzecia to śpiew ptaszków czyli klasyka

Hmmmm a ja tak oglądam i ise zastanawiam i im więcej mysle tym bardziej nic nie wiem :-)

a chodzi mi o to jakie butelki do picia kupić dla Maludy?
Osobiście podobają mi sie takie i myśle ze kształtem bardzo przypominaja kobiecy cycuch TOMMEE TIPPEE - Butelki 2x260ml - 0% BISFENOLU A ! (780240406) - Aukcje internetowe Allegro
używała któraś z was tych butelek?

Czy lepiej kupić te popularne z firmy Avent ?
Butelka antykolkowa AVENT AIRFLEX 125 NEW SKLEP BB (784581433) - Aukcje internetowe Allegro

Była bym bardzo wdzięczna za pomoc bo kompletnie nie orientuje się w sprzęciukach dla dzieciaczków :-(

Kobietki jeszcze jedno co do rampersów. Mam kilka ślicznych na długie nogawki i zastanawiam się czy jak założę Maluniowi rampersa i skarpetki to czy będzie dobrze? Chodzi o to czy Mu tam podwiewać od nóżek nie będzie??:eek:

reklama
Gosiekk będzie ok jak zimno w domku nie masz to co może wiać? na dwór dziecka przecież tak nie wystawisz ;-):tak:

Dziewczyny a zamawiacie przez allegro jakieś czapeczki na dwór nic nie mogę znaleźć :no: szukam jakiejś takiej cieplutkiej i białej najlepiej i nic nie mogę znaleźć :wściekła/y:

Tysiolek ja kupię taką bym mogła w razie co dokupić gdzieś smoczek a nie ciągle przez allegro zamawiać..... skusiłabym się nawet na szklaną

Do góry