reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
A ja się zastanawiam czy kupować taki kombinezonik i tu moja prośba do mam mieszkajacych w UK i okolicach czy wy kupujecie jeśli tak to jakiej grubości? Bo tu są względnie ciepłe zimy mam już kurteczke i tak sobie myślę czy jak ubiore rajstopki, spodenki, owine kocykiem i włożę do gondolki to nie wystarczy:confused:

A czym się różni koszulka od kaftanika??:confused: raz widzę koszulki zapinane kopertowo a potem kaftaniki zapinane kopertowo :eek:
Hmm dla mnie kaftanik to był zawsze taki rozpinany na środku od góry do dołu, a koszulka własnie jak koperta i na boku ma albo jakiś zatrzask albo zawiązanie.

A ja się zastanawiam czy kupować taki kombinezonik i tu moja prośba do mam mieszkajacych w UK i okolicach czy wy kupujecie jeśli tak to jakiej grubości? Bo tu są względnie ciepłe zimy mam już kurteczke i tak sobie myślę czy jak ubiore rajstopki, spodenki, owine kocykiem i włożę do gondolki to nie wystarczy:confused:
Kruszynka nie wiem jak w UK, ale powiem tak: moja koleżanka urodziła we wrzesniu, więc temperatury wcale nie minusowe u nas i nie głęboka zima, a dzidziusia ma w kombinezonie zawsze i wcale przegrzany nie jest. Więc jakbyś chciała bez kombinezonika, to pewnie te spodenki powinny być ocieplone, bo to jednak chłodnawo, a wiadomo, że u nas przy -10 też nikt z dzieckiem na spacer nie będzie chodził, tylko raczej koło 0 musi być...

A to nie jest tak jak z body? że rampers jest i z krótkim rekawkiem i krótkimi spodenkami i z długim rękawem i z długimi nogawkami? :eek: Ja mam i takie i takie i mi mówili, że to rampersy jak bez stopek są:laugh2:

Gosia: poszłam zmierzyć - od ramienia do końca ma 55cm. długości+kapturek jeszcze, ale już go nie mierzyłam. To dużo czy mało?

u mnie ma 50cm z opisu z aukcji (od szwa kapturka do piętek w kombinezonie):tak: ja myślę że do ciepłych dni starczy spokojnie :tak: przymierzałam do pajacyka rozmiar 74 który córce był dobry na pół roku i jeszcze kombinezon ciut jest większy :tak:

Co do rampersów u mnie córa miała tylko takie na 3/4 nogawki wiec są rózne :tak:

A co do kaftaników i koszulek to zależy jak kto napisze ...na aukcjach piszę jak najwięcej (w głównym opisie )bo jak się wpisze w opcji szukaj to wtedy ich aukcja wyskoczy też do znalezionych :tak: i jak ktoś szuka koszulki i jak ktoś szuka kaftanika :tak:
....dla mnie kaftanik to znowu zapinany z boku a koszulka na guzki

No i weź bądź mądry i pisz wiersze :-D Ja swoimi zdobyczami pochwalę się pod koniec tygodnia bo w czwartek mamka przylatuje i dostarczy wszystko:-) Podobno mam kombinezon jak to siostra określiła-płaszczyk w kolorze kawy z mlekiem w rozmiarze 0-3m

Agagsm gdzie kupilas takie ladne bodziaki ?

A ten kombinezon z zyrafa zolty to mialam kupic ale sie zagapilam i przepadlo :( Ale nich sie dobrze nosi Anulce

a jaki masz rozmiar z metki kombinezonu ????

bo ja mam 9-12M ale na pewno taki nie jest bo mam innej firmy w takim rozmiarze i liczę że do 3-4miesięcy starczy (babka mówiła że jej dziecko miało do 8M ) a potem będzie cieplej wiec mam komplecik kurteczkę i spodenki ocieplane :tak:
ja mam 6-9 ale jest naprawde mały, pani od ktorej go kupowalam zakladala go malej do 3 miesiaca

Ja kombinezoniki mam 2, jeden cieplejszy i jeden troszkę cieńszy ... obydwa są na 68 (3-6m) i wydaje mi się, że na początku malutka w nie wpadnie ... ale i tak w styczniu nie będziemy wychodzić na długie spacery, więc nie kupuję nic mniejszego.

agagsm, śliczne ciuszki!!! możesz podać link do strony użytkownika, u którego je kupowałaś ???

Agagsm gdzie kupilas takie ladne bodziaki ?
Na allegro wyszperałam, bo ja szukałam koniecznie rozpinanych, co bym nie musiała wszystkiego przez główkę zakładać, ale jakoś mi sie takie mikro wydają, że musze jeszcze dokupic jakieś większe, bo te sa na 56. Używane, ale wogóle nie widac po nich jak patrzę i dotykam, więc jestem zadowolona:-D
JoL: nie polecę ci tej babki, od której kupiłam, choć ciuszki miała ładne i jak nowe, to jest cholernie nieprzyjemna i skończyło się na mini-awanturze o koszty przesyłki. Za te kilka ciuszków zażądała 15 zeta-próbowałam jej powiedzieć, że w 10 zł na pewno się zamknie razem z kopertą i przesyłką to mnie objechała, że ona wie ile przesyłki na poczcie kosztują i że wogóle to skoro w 4 aukcjach ma napisane, że przesyłka 10 zł to powinna ode mnie wziąc 40 zł, bo ja to kupiłam a 4 aukcjach a nie na jednej...a wczoraj na kopercie patrzę i ile zapłaciła? 5,10...
No chyba, że nadal chcesz do niej linka to ci wrzucę:-):rofl2:

reklama
Agagsm to faktycznie zołza :sorry:

ja sie już niczemu nie dziwię raz zamówiłam karty do aparatu karta 2gb - 4zł a przesyłka 15zł potem dopiero doczytam że za więcej sztuk płaci się wiecej za przesyłkę :rofl2:i wyszło mnie 40zł przesyłka :eek: dostałam upust 5zł ;-)ale że karty były i dla kuzynki to i przesyłkę podzieliłam na pół ;-) a wysłał facet za 4zł wszystko razem :cool:

Do góry