reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Dzięki za wyjaśnienia, o nazwie rampes w życiu nie słyszałam ale dobrze wiedzieć.
Tak sobie myślałam, że wszystkie takie nazwy to na pewno kobiety wymyślają, bo jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, żeby faceci rozróżniali co jest co... i to jeśli nawet chodzi o "dorosłą" garderobę czasem.

agagsm - fajowe ciuszki

Super zabawki na bum - ie. Bardzo lubię takie proste i klasyczne. Superanckie są też w Kalimba.pl, a jak ktoś z Wawy to sklep jest niedaleko pl. Wilsona. Obiecałam sobie, że kiedyś jak Pola będzie większa to ją tam wezmę, bo naprawdę fajne miejsce (dla mamusiek też)

Przypomniał mi się jeszcze kocyk JoL wydaje się być bardzo milusiński. Super tłuściutki bobasek w nagłówku strony sklepu, wygląda jak mały budda :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku, kobiety, przez Was odkryłam, że można kupić ubranka na Allegro :D jakoś do tej pory nie przyszło mi to do głowy... Znaczy się kiedyś raz oglądałam jeszcze na początku ciąży, ale potem zupełnie zapomniałam o tej możliwości. A teraz jak wlazłam, to chyba ze dwie godziny przeglądałam ciuszki. Chyba w przyszłym miesiącu zacznę na porządnie buszować, bo dopiero zaczęłam kompletowanie wyprawki. :) Mam nadzieję, że nie popadnę w nałóg, chociaż może na szczęście przez konto męża będę kupować, to zawsze jakaś "kontrola" będzie, hehe:) Nie miałyście żadnych problemów z allegrowymi zakupami, nie? W sensie, że dochodzą paczuszki itd.?

A o rampersach właśnie też pierwszy raz słyszę, jakoś tak zawsze nazywałam to śpioszki bez stópek :) Co do nazw i mężczyzn, to mój już powoli zaczyna niektóre rzeczy odróżniać, pewnie dlatego, że stale mu gadam o tych ubrankach. Już w rampersy też został wtajemniczony, ciekawe, czy zapamięta. :p

Dla Maleństwa chyba jednak początkowo będę kupować śpioszki i pajacyki ze stópkami, a te rampersy to dopiero jak troszkę urośnie. Nie chciałabym, żeby mała marzła w nóżki jakby się nogawki podwinęły albo coś, poza tym chyba szybciej będzie się przebierać takie jednoczęściowe. Ale to tylko moje rozważania teoretyczne, praktyki póki co jeszcze brak. ;)

Ale dosyć już tego siedzenia przy kompie na dziś, dobrej nocki wszystkim!

ja sobie nie wyobrażam spać bez skarpetek, może dlatego te rampersy tak średnio mi podchodzą na początek ;-) Na pewno wykorzystam je latem, bo to wygodniejsze dla dzidzi.. Ale zimą raczej odpuszczę:tak:

Ja mojemu co jakiś czas tłumaczę co jest co ale nie liczę że się tego nauczy:-D

Ja rampersy zakładałam córce jak było ciepło większość miałam 3/4 lub krótkie nogawki :tak: do tego skarpetki ale jakby był na długie nogawki i rękawek to zimą też można założyć ze skarpetkami :tak:ale specjalnie na zimę nie kupuję :no:

jola24 nie wiem czy jest głośna czy nie bo nie mam tych nieszczęsnych bateryjek i nie wiem jakie ma melodyjki kupiłam używaną, ale naprawde jest wogole nie zniszczona, te wszystkie misie sa swietne, mięciutkie i maja mini grzechotki w srodku, i do tego mozna je odczepic i w razie czego uprac czy zdjac do zabawy więc myśle ze dzidzia powinna byc zainteresowana

Dziś przyszła nasza karuzelka jest rewelacyjna jeszcze tylko bateryjki i próba generalna :-):-)
Tomy Disney Winnie the Pooh Light Up Cot Mobile on eBay (end time 25-Oct-09 12:27:27 GMT)
wygląda super :tak:

choć ja nie wiem jaką mam kupić mam obawy że córa coś zmajstruje przy karuzeli i będzie się nią za dużo interesować akurat od siebie z łóżka dosięgnie .....szkoda mi dużo w nią inwestować sama miałam do córy i ją przypadkiem zahaczyłam i złamałam :zawstydzona/y:podobają mi się takie drewniane ale nie wiem czy da się je jakoś zahaczyć :eek:

Do mnie dziś dotarł kombinezon upolowałam za 10zł jak nowy na allegro z metki 9-12M wielkością na 3M bo mierzyłam pod pajacyka ;-)

reklama
trochę wam zazdroszczę tego kupowania karuzelek ;-) Ja dostanę karuzelkę od znajomych,po jej córeczce :tak:

gosia - daj fotkę kombinezonu :)

a to efekt mojego wczorajszego polowania:
komplecik:

bluzeczka:

półśpiochy:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry