reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

A u nas znowu kombinezon bez nóżek sprawdził się rewelacyjnie:tak: Nie musiałam wyginać Olisiowych nóżek, a w foteliku zawsze jakoś udawało mi się go zapiąć ;-)

reklama
Pisałyście o bezpiecznym foteliku na początek. Mam takie nosidełko MAXI-COSI i czy to jest ok? Nawet nie probowałam zapinać do auta ale teraz spojrzałam na to i zwątpiłam ;-)

Zgadzam sie z kubiaczka butelek naprawde wolnych od bpa nie kupi sie w polsce posiadaja je firmy zagraniczne ktore najdłużej sa na rynku np zagraniczna firma MAM jest na rynku od 76r Zeby dostac te butelki i reszte asortymentu musialam sprowadzic przez rodzine je z zagranicy ale opłacało sie. Dopiero teraz znalazlam firme ktora sprowadza te produkty do swojego sklepu gagu.pl

Zgadzam sie z kubiaczka butelek naprawde wolnych od bpa nie kupi sie w polsce posiadaja je firmy zagraniczne ktore najdłużej sa na rynku np zagraniczna firma MAM jest na rynku od 76r Zeby dostac te butelki i reszte asortymentu musialam sprowadzic przez rodzine je z zagranicy ale opłacało sie. Dopiero teraz znalazlam firme ktora sprowadza te produkty do swojego sklepu gagu.pl

Karola ja znalazlam bez problemu miedzy innymi w sklepach SMYK,Ala ma kota i jeszcze paru innych...

Kaja zrob fote,ale ogolnie Maxi -Cosi jest jedna z lepszych firm. Jeden z ich fotelikow jako jedyny dostal 4 albo nawet 5 gwiazdek w testach ADAC.

Znalazłam dosyć ciekawą karuzelę. Co prawda nie jest to fisher price. Ale za to jest tańsza. Nie ma też co prawda pilota, ale ma coś czego fisher price nie ma.... Sposób montażu na trzy różne sposoby, co powoduje że karuzelę można zabrać ze sobą wszędzie. Do wóżka, do łóżeczka drewnianego, turystycznego, do samochodu...
Karuzela.
Co myślicie o tej karuzeli? Co prawda jak już mówiłam nie ma pilota. Tylko tak stwierdziłam, że w sumie po co pilot w karuzeli.:baffled: Przecież jak dziecko zacznie płakać w nocy jak się obudzi, to i trzeba wstać i sprawdzić czemu płacze, a nie włączać karuzele.

Zaczęłam go oglądać i chyba widzę jak to się zapina pasami.

Czy takie foteliki mozna zapinać na przednim siedzeniu?

ooo,moj chrzesniak mial taki sam:-)

Znalazłam dosyć ciekawą karuzelę. Co prawda nie jest to fisher price. Ale za to jest tańsza. Nie ma też co prawda pilota, ale ma coś czego fisher price nie ma.... Sposób montażu na trzy różne sposoby, co powoduje że karuzelę można zabrać ze sobą wszędzie. Do wóżka, do łóżeczka drewnianego, turystycznego, do samochodu...
Karuzela.
Co myślicie o tej karuzeli? Co prawda jak już mówiłam nie ma pilota. Tylko tak stwierdziłam, że w sumie po co pilot w karuzeli.:baffled: Przecież jak dziecko zacznie płakać w nocy jak się obudzi, to i trzeba wstać i sprawdzić czemu płacze, a nie włączać karuzele.

Fajna a jesli chodzi o pilota?Moim zdaniem zbedny dodatek...;-)

Ja mam fotelik Maxi Cosi. U mnie z boku jest rysunek jak go zapiąć pasami. Z tego co wiem to można z przodu zapinac jak nie masz poduszki powietrznej albo jak masz ją wyłączoną

Dokladnie tak,tylko jesli masz tez boczne poduszki to ich raczej sie nie da wylaczyc!A boczne tez sa p/wskazaniem do zapiecia malucha z przodu...

Wyguglajcie sobie: testy fotelikow samochodowych i zobaczcie pare filmow...

reklama
Nie wiem jak w PL ale tutaj jest wyprzedaż w H&M -70% i kupiłam śliczne koszulki rozmiar 74 za ok 3zł za sztukę (tak przeliczając) Taką samą kolekcję widziałam 2 miesiące temu w Wawie więc radzę sprawdzić bo naprawdę niezła okazja. ( Tutaj ciuchy ogólnie są droższe niż w PL :-( )

Mam mały problem, a raczej gubię się trochę w tych wszystkich nazwach dziecięcych ciuszków, więc :
body - to takie bez nogawek, zapinane w kroku; może być z krótkim lub długim rękawem.
pajac - to takie coś jw tylko z długimi nogawkami

tak???:confused:

więc co to takiego śpioch? Może ja coś jeszcze pominęłam? :baffled:

Do góry