reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Nie wiem jak w PL ale tutaj jest wyprzedaż w H&M -70% i kupiłam śliczne koszulki rozmiar 74 za ok 3zł za sztukę (tak przeliczając) Taką samą kolekcję widziałam 2 miesiące temu w Wawie więc radzę sprawdzić bo naprawdę niezła okazja. ( Tutaj ciuchy ogólnie są droższe niż w PL :-( )

Mam mały problem, a raczej gubię się trochę w tych wszystkich nazwach dziecięcych ciuszków, więc :
body - to takie bez nogawek, zapinane w kroku; może być z krótkim lub długim rękawem.
pajac - to takie coś jw tylko z długimi nogawkami

tak???:confused:

więc co to takiego śpioch? Może ja coś jeszcze pominęłam? :baffled:

Hehe nie ty jedna sie gubisz....ja to sobie tlumacze tak :pajac to taki spioch z dlugim rekawem;-)

reklama
Nie wiem jak w PL ale tutaj jest wyprzedaż w H&M -70% i kupiłam śliczne koszulki rozmiar 74 za ok 3zł za sztukę (tak przeliczając) Taką samą kolekcję widziałam 2 miesiące temu w Wawie więc radzę sprawdzić bo naprawdę niezła okazja. ( Tutaj ciuchy ogólnie są droższe niż w PL :-( )

Mam mały problem, a raczej gubię się trochę w tych wszystkich nazwach dziecięcych ciuszków, więc :
body - to takie bez nogawek, zapinane w kroku; może być z krótkim lub długim rękawem.
pajac - to takie coś jw tylko z długimi nogawkami

tak???:confused:

więc co to takiego śpioch? Może ja coś jeszcze pominęłam? :baffled:

Pumpkin, śpiochy to takie coś jak pajacyk, tyle, że bez rękawków, np. http://e-zygzak.pl/sklep/images/dany/04.0041yellow.jpg

Nie miałabym nic przeciwko, gdyby nasz H&M też zrobił wyprzedaż ... jest tam trochę ciuszków, które mi się podobają :tak:

My właśnie kupiliśmy małej kocyk:
KOCYK,Gruby,puszysty KOC AKRYLOWY,80x110 @HIT@tło (790144079) - Aukcje internetowe Allegro
jeśli macie taki zakup w planach, to polecam !!!
jest boski :-):-):-) cieplutki i taaaaki milusi ... sama bym chciała być niemowlakiem.

Ja się gubię w sprzętach a wy w ciuszkach ;-)
ale wszystko dobrze wam idzie bo dokładnie macie rację
śpiochy - maja nie mają rękawków a mają na nóżki
body, nie ma na nóżki ma na rączki
pajac ma jedno i drugie :-D:-D
kto wie jak się nazywa ciuszek - górą pajacyk a dołem bez stópek :confused::-) Mam takie i myśle, że będą super, sama lubię miec bose stopy to myślę, że moje dziecko też :-)

Wyparowałam jak z procy do Lidla bo chciałam te przytulanki i pozytywkę kupić
09_33417_b.jpg

oraz body - odrazu prezentacja dla Pumpkin :-) Mam już z krótkim rękawem ale chcialam jeszcze długi.
09_33840_b.jpg

A tu kurcze źle przeczytalam i ten asortyment od czwartku :happy2: coraz gorzej z moją głową :-D

Patrzcie jakie tu są śliczne drewniane zabawki i pluszaki, cudo
Akcesoria dla niemowląt, grzechotki, gryzaki, przywieszki, mobile, pluszaki

Pajacyk z wolnymi stópkami nazywa sie rampers;-)
Do mnie doszła kolejna paczka z allegro z ciuszkami i czapeczkami więc się wpatruję jak w zaczarowane = takie to maleńkie wszystko:-D Ja dopiero się zabieram za kupowanie, ale cos mi sie widzi, że przewalam i za dużo tego kupuję, a nie wiem jak sie pohamować??;-) Do lindla tez wyślę męża w czwartek, bo coś nie mam body z długim rękawem-mam jakies trzy na 56 ale takie mikro, że boję się, że za malutkie będzie - więc musze jakies na 62 dokupić!

Załączniki

• body.jpg
    body.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 36
  • czapka.jpg
    czapka.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 31
  • czapy.jpg
    czapy.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 30
  • pajac.jpg
    pajac.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnio edytowane przez moderatora:
do nas przyszła paczuszka z art "higienicznymi":-) (butelka, smoczek, paklanki :-D, frida, szczotka i grzebyk... ) polecam sprzedawcę allegro mama_tata_i_ja: Informacje o Użytkowniku mama_tata_i_ja - Aukcje internetowe Allegro

Dorwalam też w lumpeksie komplecik dla maluszka(ciepła bluza i spodenki spodenki), jedną bluzeczkę i śliczne półśpiochy :tak::-)

Co do rampersów: bardzo mi się one podobają ale nie wiem czy warto je kupować na "zimne" miesiące? jak myślicie?

reklama
agagsm - śliczne ciuszki ;-)
ivi - mnie takie rampersy odpowiadają, przecież istnieją skarpety jakby co ;-)moja mama to notorycznie w śpiochach odcinała stópki wnukom - pamiętam ;-) myślę, że naprawdę tak się lepiej spi... no chyba, że lubicie spać w skarpetach ja nie :no:

Do góry