reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

A co ty już planujesz aby dzidzia chorowała :baffled::-D:-D tak mi sie nasunęło - bo nie zapytałaś jak ubrać na spacer a jak do lekarza :-)
Akurat moj pierworodny był urodzony w upalne lato jednak na logikę myślę... zawsze treba się kierować w ubieraniu maluszka samym sobą. Jakoś nie wyobrażam sobie, że ja chodzę po domu w krotkim rękawku a maleństwo w body, spioszku,koszulce, kaftaniku i czapeczce i jeszcze czymś na rączkach :szok:
Podobnie na spacer - pewnie, że maluch leży - ale ciepły kombinezonik, sweterek, body a i tak przykrywamy maleństwo .
Powiem ci ivi, że jak zaopatrywałam starszego syna nie było takich fajnych ciuszków a teraz nie mogę się oprzeć spodenkom na 56 - 62 - boskie. Dlatego spodenki tez zakupuję :-)

reklama
heheh nie planuję żadnych chorób :D bardziej myślę o szczepieniu czy wizycie kontrolnej ;) o spacerze nie pisałam, bo różne opinie na forum się pojawiały o wychodzeniu z takim maleństwem na dwór, a do lekarza każda z nas z maleństwem raczej pojedzie;)
W domu mam mnóstwo śpiochów, body, kaftaników, pajacy itp, ale dziś mi się śniło że nie mam w co małego ubrać na wyjście :-Di zgłupiałam, bo czy takie maleństwo ubiera się w spodenki i jakieś sweterki/bluzeczki? wiem wiem, zwariowałam z tym pytaniem :-D:-D:-D

heheh nie planuję żadnych chorób :D bardziej myślę o szczepieniu czy wizycie kontrolnej ;) o spacerze nie pisałam, bo różne opinie na forum się pojawiały o wychodzeniu z takim maleństwem na dwór, a do lekarza każda z nas z maleństwem raczej pojedzie;)
W domu mam mnóstwo śpiochów, body, kaftaników, pajacy itp, ale dziś mi się śniło że nie mam w co małego ubrać na wyjście :-Di zgłupiałam, bo czy takie maleństwo ubiera się w spodenki i jakieś sweterki/bluzeczki? wiem wiem, zwariowałam z tym pytaniem :-D:-D:-D
Pewnie nie pierwszy raz cię zaskoczę ale ja nie planuje wychodzić na żadne szczepienia ani do lekarza :-) za to na spacer tak :-)
Oczywiście nie wiem jaki będzie styczeń jak będzie mins 15 to nie ale do minus 5 spokojnie można przespacerować.
Ja nie wiem, czy ważne jest czy to się nazywa sweterek czy bluza lub czy śpioszki czy spodenki ale na górną częśc ciała dałabym trzy warstwy na dolną dwie. Potem cieplutkie przykrycie, oczywiście czapeczka ;-)

Ja nie wiem, czy ważne jest czy to się nazywa sweterek czy bluza lub czy śpioszki czy spodenki ale na górną częśc ciała dałabym trzy warstwy na dolną dwie. Potem cieplutkie przykrycie, oczywiście czapeczka ;-)

Ooo i to jest to o co mi chodziło :))) dziękuję :*

Co do spacerów, lekarzy itp - każda z nas kieruje się własnym rozsądkiem :-)A na spacerki ja też chcę chodzić o ile oczywiście pogoda będzie fajna :tak:
idę buszować po allegro;-);-)

Dziewczyny zasada jest taka, że dziecko ubierasz tak jak siebie plus jedną warstwę więcej. Czy maluchowi jest zimno sprawdza się dotykając ramionek, które mają być cieplutkie ale nie gorące i spocone:tak:
Ja po domu ubierałam śpiochy itd, ale na wyjścia mam dżinsy, koszulę, nawet marynarkę mam:-p

Co do karmienia to ja też planuję karmić piersiątkami:-) Butelek nie muszę kupować bo siostra mi przysłała 3 z Nuka, podobne do tych: NUK BUTELKA PC 300ML FC/DISNEY (785715987) - Aukcje internetowe Allegro . Tylko nie wiem jakie tam smoczki są :confused:. Nie planuję kupować mniejszych butelek. A co do ubierania dzidzi. Ja chcę ubierać body na krótki rękaw plus pajac (mam dużo body na krótki, na długi prawie wcale i pełno pajaców a mało śpiochów).

Hmm... skoro już mowa o ubrankach i spacerach, to widziałam takie fajne "bałwanki" jakby skrzyżowanie kurteczki/ocieplacza ze śpiworem. Warto coś takiego kupić już zawczasu (znaczy się zanim dzidzia na świat przyjdzie), a jeśli tak, to w jakim rozmiarze, bo chyba nie tym najmniejszym? Czy w ogóle nie ma potrzeby, skoro chcę i tak kupić śpiworek w komplecie do wózka?
Te wszystkie ciuszki są tak obłędnie słodkie, że bym mogła je kupować niezależnie czy potrzebne czy nie... :p Chyba dobrze, że chwilowo nie mam kasy, ale aż się boję jak wypłata przyjdzie, hehe. :)

reklama
Wg mnie kombinezony "bez nóżek" są niepraktyczne, bo nie można w nich przyjąć dziecka do fotelika samochodowego...

też fortunę na ciuszki bym wydała :tak:ale zaciskam zęby jak mogę:-D:-D

Do góry