reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Ivi: chcieliśmy kupić nowy, żeby dla następnej dzidzi był własnie i dlatego tak nie szaleję na ta propozycję koleżanki. Emmaljunga jest granatowa, więc z poplamieniem to musialbym sie postarać, ale chcieliśmy jakiś bardziej kolorowy wózeczek;-)No i tak jak mówisz - pożyczone to cżlowiek sie bardziej boi, żeby nic się nie stało, itp. - jakoś tak dziwnie, nie?

Ja chyba bym skorzystała z propozycji kolezanki - wózek 10 złotych nie kosztuje i pomyśl sobie że kupisz za te pieniążki cos innego dla Maleństwa !!! myśle że nie ma co się unosić - mi jak cos proponują, a może mi sie przydać to jestem bardzo wdzięczna :) bo po co ma stać i się kurzyć u koleżanki jak ja moge to używać :tak:
Takie jest bynajmniej moje zdanie ! a co do obaw o pobrudzenie....hmmmm bez obaw wózki tak łatwo się nie brudzą a zawsze można oddac do czyszczenia i będzie jak nowy :tak:

Tysiolek - cudne ciuszki!! jejku jakie masz fajne ciuchlandy w okolicy, że takie cudeńka dostałaś!!

No mam taki jeden pod Poznaniem i naprawde w dniu dostawy można cudeńka dorwać :) On ma filie w kazdym mieście więc w poniedziałek rzuce okiem jak on się dokładnie nazywa , może też takie macie w swoich miejscowościach :)

reklama

No mam taki jeden pod Poznaniem i naprawde w dniu dostawy można cudeńka dorwać :) On ma filie w kazdym mieście więc w poniedziałek rzuce okiem jak on się dokładnie nazywa , może też takie macie w swoich miejscowościach :)
a gdzie pod Poznaniem ? :sorry2:w którą stronę jeśli możesz mi napisać ;-)
bo u mnie w koło pozamykali a w jednym droższe używki niż nowe ciuchy :baffled:

To tak jak obiecałam parę dni temu - wstawiam kilka swoich zdobyczy z Lumpeksików :) zdjęcia nie oddają w pełni tego jakie są słodziutkie i maaaaleńkie !!

cudeńka:-)

Tysiolek -śliczne ciuszki!
Gosiekk: ja ci nie pomoge bo mam podobny dylemat i też myślę co zrobić-z tym, że mi koleżanka chce mi pożyczyć za darmo swoją Emmaljungę dla mojej dzidzi, tylko musze fotelik dokupić, a my mysleliśmy o nowym komplecie Roana Marity i nie wiem co zrobić:-D Jak ci coś pomoże to ten merc mi się bardziej kolorystycznie podoba! Tamten używany to taki szary-nie wiem nie lubie szarych kolorów dla dzieci!

ja jednak bym nie chciała pożyczonego:no:nieczułabym się wogóle komfortowo itp.jednak wole swój wózio :tak:co innego odkupić wtedy inna sprawa bo jest twój a pożyczyć wozek i potem oddać nie to nie dla mnie:sorry2:heh a potem by sobie w domu ogladali dokładnie i gadali co "poniszczone "jest itp.:baffled:jednak ja wiem po sobie że pomimo gdzie niejeździłam nim długo uważałam na niego i jest w super stanie to jednak ma slady użytkowania tak więc dziwnie bym się czuła jeździć czyims wózkiem bałabym się na każdym kroku czy coś nie ma brudnego np.przy wkładaniu do auta różne rzeczy moga się dziać a nie chciałabym jeździć gdziekolwiek uważając jak bym z jajkiem jechała:cool2:jednak swoje to swoje:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zgadzam się z patrysia86... też wolałabym odkupić niż pożyczyć...I tu nie chodzi o unoszenie się.. tylko to że kasa to kasa i znajomi to znajomi ;-)co innego pożyczyć ciuszki czy inne sprzęty dla maleństwa, których używa się w domu i które nie kosztują ponad 1000zł... a inna sprawa korzystać z wózka którym jeździ się po dworzu, błocie, śniegu... w którym dziecko różne rzeczy je itd...

Tysiolek - jak dowiesz się nazwy tego ciuchlandu to bardzo proszę :tak:pewnie gdzieś w 3mieścei go znajdę;-)

No własnie dokladnie takie same mam myśli jak piszecie -dobrze was poczytać, bo coś mi się krystalizuje w głowie... z jednej strony to niby pieniądze, niby można zaoszczędzić i kupić coś innego - no ale i tak chcieliśmy wózek kupić, więc jakby te pieniądze są przygotowane na ten cel, a wózio potem zostanie dla kolejnego dziecka. A tak będę patrzyła ciągle czy nie porysowałam itp. i oczopląsu się dorobię. No i nie chcę potem mieć problemów - a co się stanie to nie umiem przewidzieć, bo niech się coś zepsuje - wolę mieć znajomych niż wrogów:baffled: Tak sobie myślę głośno, a dobrze was poczytać bo co człowiek to inne ma spojrzenie!

Tysiolek - super ciuszki, najbardziej podoba mi się krowa tzn komplecik w krowie łatki :)
Jeśli chodzi o wózek to ja wolałabym swój mieć, to tak jak z pożyczaniem samochodu..

Ja się chyba tydzień już modlę nad pościelą:-D Kupowała może któraś z tej serii???
6 elementowa pościel orginalna*BABY-RAJ*PROMOCJA (777154160) - Aukcje internetowe Allegro
ale jak zajrzałam na resztę aukcji to oczywiście jeszcze dziesięć innych "niezbędnych rzeczy" zobaczyłam i z 79zł zrobiło mi się 300zł:-D a miałam w tej cenie kupić komplet z łóżeczkiem, ale że łóżeczko już mam i stoi sobie takie smutne tylko z materacykiem to wiadomo:-) Tylko jak kupię pościele to już mi chyba tylko pieluchy zostaną i co ja będę kupować?:-D
Mamusie które mają zamiar karmić cycusiem czy macie zamiar kupować jakieś akcesoria do karmienia? ( butelki itp.) tak w razie czego? Bo ja sama nie wiem. Może lepiej poczekać jak dzidzia już będzie? A z drugiej strony słyszałam że po cesarce dzidziusia nie dają do cyca od razu i wtedy go jakoś dokramiają to chyba trzeba mieć chociaż butelkę? Poradźcie cosik:-)?

Jak najbardziej będę karmić cycochami a i tak kupiłam butelki (2małe i 2 duże) + komplet smoczków z różnym przepływem, podgrzewacz i inne w tym guście. Czasami nastawiamy się na karmienie ale nie od razu jest pokarm to raz, a dwa czasem dzidzia wycycka cycka (jak to fajnie brzmi :-D )a potem wszystko zwróci (uleje) i dalej jest głodna a w cycach pustki, wtedy trzeba dokarmić mieszanką...
Wyobraź sobie, że coś takiego się zdarzy i twój m musi jechać w środku nocy i kupować butelkę, smoczek i mieszankę, przed podaniem dzidzi trzeba jeszcze też wysterylizować... a małe głodne drze się w niebogłosy aż ochrypnie. Oczywiście tfu tfu odpukać, ale ja wolę być przygotowana. Szczególnie, że czasami mojego m w domu nie ma przez kilka dni (taka praca) i kogo ja bym miała po nocy wysyłać??

A'propos pościeli to w żyrafki super,pieski na niebieskim, zamek i myszki na serku zresztą też... :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja kupiłam jedną małą butelkę ze smoczkiem, drugą mam w komplecie z laktatorem.. Mam wielką nadzieję że one się nie przydadzą! Ale więcej raczej nie będę kupować, nastawiam się na karmienie piersią, nawet jeśli będzie to wymagało ogromnej walki o pokarm z mojej strony (moja mama miała problemy z karmieniem)

ja cały czas szukam "idealnego" zestawu pościeli... I wiecie co?? Tracę nadzieję że go znajdę :(((( albo mi się wzory nie podobają, albo ma dużo niepotrzebnych bajerów, albo za drogie itd....

dziewczyny ja się zastanawiam czy mam wystarczająco ciuszków na wyjścia na dwór...
Niech mi któraś napisze jak zupełnie zielonej osobie, jak w styczniu/lutym ubierać niemowlę np na wyjście do lekarza?? Błagam o szczegółowy opis ... od pieluchy ;)....Chodzi mi szczególnie o to czy na te pierwsze trzy miesiące przydają się jakieś spodnie, bluzy, sweterki?

Ostatnia edycja:
Do góry