reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
Dziewczyny szalejecie z zakupami! Wszystko śliczne;-) Mnie też bierze coraz bardziej. Otrzymałam już zakupione pościelki i dodatki do pokoju, będę teraz kupować kołyske taką jak Pumpkin ale na kólkach chcę aby można raz w sypialni raz w pokoiku ustawiać ;-)
A dziś kupiłam sobie poduszkę rogala do spania teraz a potem do karmienia ;-)

To zależy jakiej firmy.... ale te na allegro lateksowe są naprawdę nie drogie... Sama się zastanawiam czemu takie tanie...
Jak wejść na jakąś firmę produkującą materace np. Dormeo. To tam ceny materaców dziecięcych zaczynają się od 400 zł i nie są to lateksowe materace....
Ja sama zrezygnowałam z droższego łóżeczka na rzecz droższego materaca ;-). Choć strasznie mi się podobało łóżeczko z funkcją kołyski.
Tylko średnio mi się podoba ten MATERAC LATEKSOWY HEVEA bo ma 7 stref, ale z drugiej strony ma 5 lat gwarancji. A dla niemowląt powinien być 1 strefowy.
Więc pewnie jak już zamówię ten COMFORTBABY jest grubszy i ma tylko 3 strefy.

Znalazłam jeszcze firmę polską produkującą materace Janpol
Ten kosztuje 250 zł. Jeszcze jak dla mnie cena do przyjęcia. Wygląda na to że ma 1 strefę. Tylko, że wkład ma tylko 6 cm. Także najlepiej wypadają te dwa wyżej.

:no: Kupilismy dla naszego Antosia materacyk Comfortbaby i dotarł po dwóch tygodniach poplamiony i w ogole jak psu z gardła.. Odesłałam go i zakupiłam materacyk Hevea (szukałam też z Janpolu bo wiem, że sa dobre ale cena..:szok:. Ostatecznie za ten z Hevea daliśmy mniej niz za ten pierwsz a jestem bardzo zadowolona, .pozdrawiam Efqa

Czarnulka74 Dobrze wiedzieć :)
A ten z hevea co brałaś to sam lateks czy wersja z warstwą kokosu? Który pokrowiec wzięłaś? Ja się zastanawiam nad tym Janpolu, tylko odstrasza mnie ta grubość. Bo nawet ten HEVEA ma 8 cm grubości (jest grubszy o 2 cm.).

Czarnulka74 Dobrze wiedzieć :)
A ten z hevea co brałaś to sam lateks czy wersja z warstwą kokosu? Który pokrowiec wzięłaś? Ja się zastanawiam nad tym Janpolu, tylko odstrasza mnie ta grubość. Bo nawet ten HEVEA ma 8 cm grubości (jest grubszy o 2 cm.).

kupilam ten lateksowy, sprzedawca wystlumaczyl ze kokos jest dla najmniejszych dzieci zaraz po urodzeniu a krasnal mial juz 5 miesiacy jak zmienialam materac. wydaje sie dosc sztywny i sprezysty nawet na pozniejsze skoki w lózeczku :happy2:

Witam kobitki:) Nie było mnie parę dni. Mam dylemat, Mam okazję kupić używany wózek za 650zł, taki: **IMPLAST DRIVER 4 XL +FOTELIK BOBBIWAY +GRATISY** (778102377) - Aukcje internetowe Allegro tylko że bez śpiworków i innych rzeczy, gondola, spacerówka, fotelik. Chciałam kupić nowy, ten:ZESTAW BABY MERC WÓZEK MERC S6+FOTELIK KOŁO ZAPA (775847220) - Aukcje internetowe Allegro . No i nie wiem co zrobić. Tamten wózek jest zadbany, dziecko ma teraz 4 albo 5 lat. Wózek stał w ciepłym, "pochodzi" z dosyć zamożnej rodziny:-) A Baby Merc, cóż od początku mi się podobał, ma różne pierdółki, ma nosidełko, które mi się bardzo przyda, nie jest dla mnie wadą że jest ciężki, przynajmniej będę pewna że się nie przewróci, no i będę miała gwarancję, gdyby coś się zepsuło:tak: Doradźcie mi bo nie wiem co zrobić...

To tak jak obiecałam parę dni temu - wstawiam kilka swoich zdobyczy z Lumpeksików :) zdjęcia nie oddają w pełni tego jakie są słodziutkie i maaaaleńkie !!

Załączniki

• IMG_0020.jpg
    IMG_0020.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_0021.jpg
    IMG_0021.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_0022.jpg
    IMG_0022.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_0023.jpg
    IMG_0023.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_0024.jpg
    IMG_0024.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 32
  • IMG_0025.jpg
    IMG_0025.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 34
Tysiolek -śliczne ciuszki!
Gosiekk: ja ci nie pomoge bo mam podobny dylemat i też myślę co zrobić-z tym, że mi koleżanka chce mi pożyczyć za darmo swoją Emmaljungę dla mojej dzidzi, tylko musze fotelik dokupić, a my mysleliśmy o nowym komplecie Roana Marity i nie wiem co zrobić:-D Jak ci coś pomoże to ten merc mi się bardziej kolorystycznie podoba! Tamten używany to taki szary-nie wiem nie lubie szarych kolorów dla dzieci!

dziewczyny to może spójrzcie na temat tak: czy wózek ten ma być tylko dla tej jednej dzidzi czy dla następnej także ? agagsm - co jeśli cokolwiek stanie się z wózkiem - poplamisz czymś trudnozmywalnym, coś się popsuje itd ?... Emaljunga jest droga, pożyczać wózek to jednak pewien dyskomfort...

Tysiolek - cudne ciuszki!! jejku jakie masz fajne ciuchlandy w okolicy, że takie cudeńka dostałaś!!

reklama
Ivi: chcieliśmy kupić nowy, żeby dla następnej dzidzi był własnie i dlatego tak nie szaleję na ta propozycję koleżanki. Emmaljunga jest granatowa, więc z poplamieniem to musialbym sie postarać, ale chcieliśmy jakiś bardziej kolorowy wózeczek;-)No i tak jak mówisz - pożyczone to cżlowiek sie bardziej boi, żeby nic się nie stało, itp. - jakoś tak dziwnie, nie?

Do góry