reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
nadineczka - nie wiem jak to się sprawdza przy dziecku, ale ja sama używam wody morskiej do nosa i jest to rewelacja :tak:

jeśli chodzi o te kosmetyki które wymieniłaś - ... co z myciem główki?:confused:
Położne na szkole rodzenia mówiły, żeby główkę do roczku myć tym samym co całe ciało i żadnych szamponów choćby tam napisane było, że dla noworodków;-)Im mniej kosmetyków tym zdrowiej dla dzidziusia.

Świetna ta karuzela a co do pojemnika to nie bardzo wiem o czym mowisz:zawstydzona/y: A jakich kosmetykow uzywasz? Co potzrebne konkretnie dla noworodka? Sorki za glupie pytania ale wiesz...:zawstydzona/y:
To jest taki pojemnik do którego wrzucasz zużyte pieluchy, wogóle nic nie śmierdzi, wiem bo sprawdzałam:-p Każda pielucha jest osobno zawijana i tworzy się taka kiełbaska:-p i jak zmieniasz ten wkład to również nic nie śmierdzi:tak: Ja kupiłam taki w mothercare
Co do kosmetyków to pisałam kilka stron wcześniej co kupuję. Minimum:tak: Kup sobie jeden krem nawilżający, najlepiej poproś by wysłali Ci z Polski, jeden z filtrem(czasem zdarza się u nas ostre słońce zimą) do tyłeczka polecam "linomag" i jakiś żel do mycia ja kupuję topialyse Svr, bo na pewno nie uczula:tak: Sól morska niezbędna na katar, u nas też jest i maść majerankowa(to z Polski)
Jeśli chodzi o karuzelę to ja się zgadzam, że nie ma sensu zawieszać jej za wcześnie, ale ta moja ma również światełko i fajne muzyczki, a przecież noworodki mają świetny słuch:tak:

Taki pojemnik to by się przydał:tak:ale za śmietnik na kupki to ja tyle kasy płacić nie będę:-) U nas to trochę za drogie:-)

Kiedy bedziecie kupywac wozek i lozeczka dla waszych pociech .Bo ja juz mam obrany wozek i lozeczka na allegro ale sie zastanawiam kiedy kupic mam.

a ja własnie wróciłam z pełna siatą ubranek dla Małej :)
wkońcu poniedziałek i dostawa w Lumpeksiku :)
naprawde słodkie ubranka tam mają ! tylko wrzucam do siatki tyle tego jest !
i za całą siatke ubranek (Next, H&M itd) zapłaciłam 70 zł !!!!
to w sklepie bym miała pewnie z 4 pary bodziaków oby .... :-)

naprawdę polecam kupować w Lumpikach ubranka dzieciecę bo nie ma sensu wydawac majątku na nowe jak i tak długo nie ponoszą tego nasze dzieciaczki ! :tak:

reklama
a ja własnie wróciłam z pełna siatą ubranek dla Małej :)
wkońcu poniedziałek i dostawa w Lumpeksiku :)
naprawde słodkie ubranka tam mają ! tylko wrzucam do siatki tyle tego jest !
i za całą siatke ubranek (Next, H&M itd) zapłaciłam 70 zł !!!!
to w sklepie bym miała pewnie z 4 pary bodziaków oby .... :-)

naprawdę polecam kupować w Lumpikach ubranka dzieciecę bo nie ma sensu wydawac majątku na nowe jak i tak długo nie ponoszą tego nasze dzieciaczki ! :tak:
Kurcze jak ja ci zazdroszczę nooo - mam kilka swoich ulubionych lumpików i zawsze jak łaziłam i widziałam te cuda dla dzieci to sobie mówiłam - będe w ciązy to się na to rzucę! A teraz musze leżeć i z łażenia po lumpach nici:cool: Ale na początek to coś tam mam dla niuni, a potem nadrobię zaległości, jak już będę mogła:rofl2: Pochwal sie tysiolek co ładnego kupilas - chociaz sobie popatrzę...:eek:

Do góry