reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Labamba śliczna ta karuzela :tak: ja bym chciała coś delikatnego nie przesadzonego nadal myślę jaką kupić :tak:

co do materacy to też nie wiem jaki kupić mam po córce ale nie wiem czy decydować się na nowy czy ten mieć zobaczymy czas pokaże :tak:

reklama
Na takie macie dziecko leży na pleckach a jest to pozycja niezbyt sprzyjająca rozwojowi - najlepiej na brzuszku. Oczwiście bez przesady - czasem fajnie się tak pobawić ale nie sądze aby to był zakup pierwszej potrzeby.
Wg mnie ;-)

Tylko najbardziej mnie dziwi, że jak kupują mamy karuzele, np. na allegro, w delikatnych pastelowych kolorach, których jak wiadomo niemowlę nie rozróżnia... Bo pastelowe kolory to ostatnie, których maluch uczy się rozróżniać.

kaja_10 no zakup pierwszej potrzeby to nie jest. Z drugiej strony karuzela na łóżeczko kosztuje od 20 do 200 zł. Nie trzeba od razu kupować najdroższej ;-).
Leżenie na brzuszku jest ważne ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby 1 miesięczny maluszek non stop leżał na brzuszku. Wydawało mi się wprowadza się najpierw w formie ćwiczeń, po kilka minut kilka razy dziennie.

non stop nie ;-) będzie karmiony, przewijany - wowczas na brzuszku się nie da ;-)
to bardzo naturalna pozycja, najbezpieczniejsza - nie napisałam, że jedyna ale bardzo ważna i wskazana - kilka minut dziennie to zdecydowanie za mało.

Wg mnie ;-)

ale też maty edukacyjne mają różne gadżety w materacyku, które mają stymulować dzidzię leżącą na brzuszku:tak:my kupimy taką na pewno, ale nie w wyprawce ;-)ten zakup akurat może poczekać aż dzidzia pojawi się na świecie:tak:

Tylko najbardziej mnie dziwi, że jak kupują mamy karuzele, np. na allegro, w delikatnych pastelowych kolorach, których jak wiadomo niemowlę nie rozróżnia... Bo pastelowe kolory to ostatnie, których maluch uczy się rozróżniać.

kaja_10 no zakup pierwszej potrzeby to nie jest. Z drugiej strony karuzela na łóżeczko kosztuje od 20 do 200 zł. Nie trzeba od razu kupować najdroższej ;-).
Leżenie na brzuszku jest ważne ale jakoś nie wyobrażam sobie, żeby 1 miesięczny maluszek non stop leżał na brzuszku. Wydawało mi się wprowadza się najpierw w formie ćwiczeń, po kilka minut kilka razy dziennie.
bo karuzele kupują pod siebie a nie pod dziecko ;-)

co do maty to właśnie na nich dziecko powinno chętniej leżeć na brzuszku dlatego są maty które mają na dole różne zabawki lusterka pamperki szeleszczące elementy by dziecko dłużej na brzuszku poleżało i się nimi zainteresowało :tak:

czy któraś mamuśka używała:

woda morska w sprayu do noska,
alantan krem do pupki
oilatum płyn do kąpieli

moja znajoma do pół roku małego miała tylko te kosmetyki i było wszystko super co Wy na to?

nadineczka - nie wiem jak to się sprawdza przy dziecku, ale ja sama używam wody morskiej do nosa i jest to rewelacja :tak:

jeśli chodzi o te kosmetyki które wymieniłaś - ... co z myciem główki?:confused:

reklama
Proszek dla dzieci musi być NON BIO

Winnie The Pooh Light-Up Cot Mobile - Tomy Ja mam taką karuzelkę ale zawieszę ją dopiero ok2mca.
Mata też przez pierwsze 2 m-ce się nie przyda, Szym wgóle nie lubił leżeć na płasko, preferował bujak:tak: FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA z UK (779358129) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam taką zwykła
Kiedyś już pisałam a tych pojemnikach na brudne pieluchy, to jest świetna sprawa. Jola Tobie polecam bo tu to nie jest drogie, a w Polsce słyszałam że tak. Taki wkład kosztuje ok 10e, a kubeł kupiłam za 20e w tym wkład gratis.

Świetna ta karuzela a co do pojemnika to nie bardzo wiem o czym mowisz:zawstydzona/y: A jakich kosmetykow uzywasz? Co potzrebne konkretnie dla noworodka? Sorki za glupie pytania ale wiesz...:zawstydzona/y:

Do góry