reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

reklama
a nie, to że lateksowe są droższe to pewne. Mi się wydawało że te lateksowe będą kosztować do najmniej z 300zł, także "miło" się zdziwiłam że mimo wszystko AŻ tyle nie kosztują :tak:

a nie, to że lateksowe są droższe to pewne. Mi się wydawało że te lateksowe będą kosztować do najmniej z 300zł, także "miło" się zdziwiłam że mimo wszystko AŻ tyle nie kosztują :tak:

To zależy jakiej firmy.... ale te na allegro lateksowe są naprawdę nie drogie... Sama się zastanawiam czemu takie tanie...
Jak wejść na jakąś firmę produkującą materace np. Dormeo. To tam ceny materaców dziecięcych zaczynają się od 400 zł i nie są to lateksowe materace....
Ja sama zrezygnowałam z droższego łóżeczka na rzecz droższego materaca ;-). Choć strasznie mi się podobało łóżeczko z funkcją kołyski.
Tylko średnio mi się podoba ten MATERAC LATEKSOWY HEVEA bo ma 7 stref, ale z drugiej strony ma 5 lat gwarancji. A dla niemowląt powinien być 1 strefowy.
Więc pewnie jak już zamówię ten COMFORTBABY jest grubszy i ma tylko 3 strefy.

Znalazłam jeszcze firmę polską produkującą materace Janpol
Ten kosztuje 250 zł. Jeszcze jak dla mnie cena do przyjęcia. Wygląda na to że ma 1 strefę. Tylko, że wkład ma tylko 6 cm. Także najlepiej wypadają te dwa wyżej.

Ostatnia edycja:
Lateksowe są super na kręgosłup - szczerze POLECAM! nam poleciły rehabilitantki, bo mój M miał straszne problemy z kręgosłupem i w koncu kupiliśmy sobie taki jakis czas temu i jest boski - śpi się cudownie - żadnych bóli kręgosłupa po nocy - po prostu i ja i mąż odkąd kupiliśmy materac z lateksu to kładąc sie wzdychamy co wieczór "o jak wspaniale, o jak cudownie w końcu sie wygodnie położyć i rozprostowac kręgosłup":-D:rofl2:
Także niuni też lateks kupujemy, żeby za wczasu zadbać o kręgosłupik, bo jak tatusia geny dostała to kiepsko będzie:cool2:Taniej zapobiegać niż potem leczyć!

Joasia Oczywiście co do proszku masz rację. Napiszę może inaczej: Mam zamiar od początku prać w "normalnym" proszku. Dla mnie to duży wydatek prać w dwóch różnych proszkach. Na szczęście w mojej i mojego M rodzinie nie ma alergii, więc mam nadzieję, że Maciuś zaakceptuje ten proszek. Jeżeli oczywiście pojawi się wysypka, która będzie oznaczać wrażliwość skóry lub alergię, wtedy zmienię proszek :-D

A czy to az taka duża różńica w cenie między proszkiem dla dzieci a proszkiem normalnym? Bo mi sie wydaje, że chyba podobnie cenowo to wygląda - nie wiem ale jak kupuje Ariel chyba 2,5kg albo 2kg to płacę coś koło 30 zł. i mniej więcej tyle samo dałam za Jelpa 2,4kg. więc różnica może jakiś kilku złotych jest. Ja nie wiem ile proszki inne kosztują, no ale chyba az tak tanie nie są? A jednak wydaje mi się, że tej chemii w proszku dla dzieci mniej jest niż w normalnych, bo jednak co wrażliwsze dzieci to dostają wysypek i alergii więc coś w tym musi być.. Jeszcze sa wiem płatki mydlane do prania dla dzieci - może to taniej wychodzi, a na pewno lepsze i zdrowsze niż takie normalne proszki! Dużo osób poleca pranie w tych płatkach właśnie!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lateksowe są super na kręgosłup - szczerze POLECAM! nam poleciły rehabilitantki, bo mój M miał straszne problemy z kręgosłupem i w koncu kupiliśmy sobie taki jakis czas temu i jest boski - śpi się cudownie - żadnych bóli kręgosłupa po nocy - po prostu i ja i mąż odkąd kupiliśmy materac z lateksu to kładąc sie wzdychamy co wieczór "o jak wspaniale, o jak cudownie w końcu sie wygodnie położyć i rozprostowac kręgosłup":-D:rofl2:
Także niuni też lateks kupujemy, żeby za wczasu zadbać o kręgosłupik, bo jak tatusia geny dostała to kiepsko będzie:cool2:Taniej zapobiegać niż potem leczyć!

A czy to az taka duża różńica w cenie między proszkiem dla dzieci a proszkiem normalnym? Bo mi sie wydaje, że chyba podobnie cenowo to wygląda - nie wiem ale jak kupuje Ariel chyba 2,5kg albo 2kg to płacę coś koło 30 zł. i mniej więcej tyle samo dałam za Jelpa 2,4kg. więc różnica może jakiś kilku złotych jest. Ja nie wiem ile proszki inne kosztują, no ale chyba az tak tanie nie są? A jednak wydaje mi się, że tej chemii w proszku dla dzieci mniej jest niż w normalnych, bo jednak co wrażliwsze dzieci to dostają wysypek i alergii więc coś w tym musi być.. Jeszcze sa wiem płatki mydlane do prania dla dzieci - może to taniej wychodzi, a na pewno lepsze i zdrowsze niż takie normalne proszki! Dużo osób poleca pranie w tych płatkach właśnie!
Proszek dla dzieci musi być NON BIO

Karuzela fajna. Wlasnie tez poszukuje i zastanawiam sie nad mata edukacyjna, macie? Jesli tak to prosze o opinie:-)
Winnie The Pooh Light-Up Cot Mobile - Tomy Ja mam taką karuzelkę ale zawieszę ją dopiero ok2mca.
Mata też przez pierwsze 2 m-ce się nie przyda, Szym wgóle nie lubił leżeć na płasko, preferował bujak:tak: FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA z UK (779358129) - Aukcje internetowe Allegro
Ja mam taką zwykła
Kiedyś już pisałam a tych pojemnikach na brudne pieluchy, to jest świetna sprawa. Jola Tobie polecam bo tu to nie jest drogie, a w Polsce słyszałam że tak. Taki wkład kosztuje ok 10e, a kubeł kupiłam za 20e w tym wkład gratis.

Ostatnia edycja:
Do góry