Nie wiem jak jest z ta chłonnością pieluch, ale niemowlakowi zmienia się pieluszkę bardzo często, więc sądzę, że nawet ciut mniej chłonne się sprawdzają. Wczoraj widziałam te naturalne pieluszki z wkładka i otulinką i takie od razu całe do prania - no i taka moja myśl, że ludzie to stosują i dzieci się zdrowo chowają a tu nie wchłania się wszystko jak w gąbkę, a tu wcale nie chodzi o oszczędność tylko o zdrowie dzicka, bo zestaw naturalnych pieluch z pieluszkarni to podobno 800zł. i do tego pranie ciągłe, prąd, woda, proszek...
A no i jedna wada pampersów (pewnie i innych pieluszek tez, ale te sa najbardziej chłonne i to jest też ich wada własnie w tym wypadku) - położna mówiła, że są prowadzone badania albo już nawet skończone, że stosowanie pampersów u chłopców wpływa na ich bezpłodnośc w późnijeszym okresie - bo te siuśki się wchłaniają w tą chemie i sie podgrzewa temperatura w pieluszce, a wiadomo, że siusiaków podgrzewać nie można, bo to źle wpływa na chłopców... więc kazała uważać tym paniom, co chłopców rodzą
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Ja na szczęście mam dziewczynkę, to mniejsze zmartwienie, ale zastanawiam się czy po jakiś 2-3 miesiącach, jak sie pozbieram do kupy z dzidzią i ze soba po porodzie ie spróbować w dzień tych naturalnych