reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

a ja nie wiem co myśleć o tych pampersach i przegrzewaniu.. wolałabym nie narażać synka od małego na jakieś problemy zdrowotne.. z drugiej nie chciałabym przeginać :confused2: muszę poczytać i poszukać coś o tym :tak:

reklama
ivi - ja myślę, że to trza na spokojnie i na logikę ;-) Pewnie, że jak nie zmieni się pieluszki kilka godzin i jest ciężka i robi się w niej gorąco to bardzo źle.
W końcu jednak będziemy czuwały aby je zmieniać dość często. Myślę, że wowczas nic się nie stanie.
Chcialabym przejsc na te eko po jakimś czasie dopiero.

Ja chyba niedałabym rady prać tych pieluch:no: Pamiętam jak Szym uczył się na kibelek i czasem walnął klocka w majtasy to je wyrzucałam:no: Wiem, że niemowlaki mają inne kupszczaki, ale jak już zaczynają jeść to masakra:rofl2:

Mój pierwszy syn był w większosci w tetrowych bo kiedys pampersy były luksusem na wyjazd. Natomiast pamiętam jak chłopcy mojej siostry długo mieli problemy sie odzwyczaic od nich, problemy z kupką. To jednostkowe bo jak mama zapobiegliwa to mimo pampersów uczy nocnicka.
Siostra przegapila,
Tez słyszałam to co piszecie - o przegrzewaniu. Tak jak Kubiaczka czytałam o tych tetrowych eko i podobaja mi sie ale nie wiem czy w pierwszych dniach sobie zafunduje... ale potem z pewnością.

Tu sie zgadzam - moja bratanica 11-letnia teraz - była chowana na tetrze, a pampersy na spacerki tylko i w nocy i jak skończyła roczek to sikała juz w nocnik i po pieluchach było:-) No i powiem, że odparzony tyłek miala raz - i to nie po tetrze, ale po pampersach!
Eko też mi się bardzo podobają - ale jak piszecie - tak dopiero od 3 miesiąca spróbuję używać, a na początek zwykłe pampersy, bo najpierw musze się wprawić ze wszystkim a dopiero potem fundować sobie dodatkowe pranie pieluch:cool2:

Ja chyba niedałabym rady prać tych pieluch:no: Pamiętam jak Szym uczył się na kibelek i czasem walnął klocka w majtasy to je wyrzucałam:no: Wiem, że niemowlaki mają inne kupszczaki, ale jak już zaczynają jeść to masakra:rofl2:
W tych eko pieluchach można sobie dokupić takie specjalne chusteczki czy jak to nazwać które kładziesz na pieluchę i że tak powiem ta grubsza część tam się zatrzymuje i te chusteczki wyrzucasz, a resztę tylko pierzesz - dzięki temu się tak nie brudzą bardzo - no bo też się martwiłam, że czasem te kupy to różne sa i prać to...:eek: No ale fakt - zwiększonego prania przy ekopieluchach nie da się uniknąć!

Tysiolek: ładne łózeczko - Drewex chyba dobra firma - też się na tym nie znam, ale słyszałam, że OK. A cena to już zależy od zasobności twojego portfela - to co pokazałas jest ładne i nie takie zwyczajne i proste, więc logicznie jego cena jest wyższa niż takich prościutkich i niefirmowych. Mi się podoba to co pokazalaś i jak dla mnie cena do przyjęcia!:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tez bede miala sliczne lozeczko z drewexu po coreczce siostry.

Czy Wy urzadzacie oddzielne pokoiki dla dzieci ? Ja sadze ze do pol roku dziecko powinno spac w pokoju rodzicow i na razie wstawiam lozeczko do naszej sypialni.

A co do tego wiaderka to już Agbar napisała, że koleżanka jej używa i dziecka brudnego nie ma, a po roku używania to gdyby je tylko odmaczała to by jednak coś widac było, prawda? Widziałam to wiaderko mna żywo i naprawde jest miejsce na to żeby rękę wsadzić i wymyć dziecko - to tylko wrażenie, że tam nic się nie mieści oprócz dziecka:-pDla jednych wynalazki są śmieszne i głupie, a dla innych przydatne i pomysłowe - tylu ilu ludzi tyle opinii;-)

może i tak nie wiem nie widziałam tego na oczy nie mam doświadczenia z tym co moge się mylić:-pale fakt faktem nieco śmieszne to jest:rofl2:

ivi - ja myślę, że to trza na spokojnie i na logikę ;-) Pewnie, że jak nie zmieni się pieluszki kilka godzin i jest ciężka i robi się w niej gorąco to bardzo źle.
W końcu jednak będziemy czuwały aby je zmieniać dość często. Myślę, że wowczas nic się nie stanie.
Chcialabym przejsc na te eko po jakimś czasie dopiero.

dlatego trzeba dobre pampersy dobrać przewiewne dlatego mówie że marka Pampers jest najlepsza jeśli chodzi o gatunek pieluszek jednorazowych;-)

Czy Wy urzadzacie oddzielne pokoiki dla dzieci ? Ja sadze ze do pol roku dziecko powinno spac w pokoju rodzicow i na razie wstawiam lozeczko do naszej sypialni.

ja zawsze mam przy sobie łóżeczko dopiero jak dziecko jest większe bo tak musze mieć na oku smyka no i też wygodniej do wstawiania :tak:

my planujemy inaczej ;-)Na te pół roku ja przeniosę się ze spaniem do pokoju małego (mąż jak będzie chciał, oczywiście też). Ale generalnie chcę żeby chociaż on się wysypiał bo jednak wcześnie rano do pracy będize chodził. Więc łóżeczka w naszej sypialni nie przewidujemy.

reklama
Do góry