reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Pomysł ciekawy, ale mi chyba brak odwagi. Z doświadczenia wiem,ze mały bobas ma dużo zabrudzeń między fałdkami nogi i pupa, zwłaszcza ciężko domyć kremy którymi smarujemy pupę np Sudocrem.W wanience jest do dziecka łatwiejszy dostęp, tak mi sie wydaje. A wiaderko jeśli chodzi o kąpiel zawsze może służyć " do namaczania":-D Włożyć dziecko, zostawić na noc, rano rozwiesić:rofl2:

reklama
Joasiu - myślisz, że rodzice, którzy używają takiego wiaderka popadli w paranoję ?:szok::-)
Myślę, że jest to nowość jakich miliony innych wchodzi w obieg. Jednym pasuje, innym nie - na szczęście każda z nas ma prawo uzywać dla swych dzieci to co uważa za słuszne ;-)

Joasiu - myślisz, że rodzice, którzy używają takiego wiaderka popadli w paranoję ?:szok::-)
Myślę, że jest to nowość jakich miliony innych wchodzi w obieg. Jednym pasuje, innym nie - na szczęście każda z nas ma prawo uzywać dla swych dzieci to co uważa za słuszne ;-)
W Polsce owszem nowosc a tu juz opatrzone i nikogo nie dziwi. Uzywaja nie tylko rodzice ale wiele szpitali,klinik czy domow porodowych.Ja kapalam w tym syna kolezanki i bylo to hmmmm....dziwne doswiadczenie;-)Pozostane jednak przy tradycyjnej wanience.

w ostatnim nr "Dziecko" jest porównanie różnych pieluch. warto przeczytać. te z biedronki, czy innych sklepów sa tak samo dobre jak pampersy a dużo tańcze.

ja niezgodze się z tym:sorry2:widziałam jak siostra je uzywała i może nie sa złe itp.ale jednak są lepsze Pampersy ta marka jest najlepsza i porównanie do niej zwykłej marki bezsensu ale zgodze się że jak si ę tak kasy nie ma to warto kupic ale jak już ta kasa jest to jednak Pampers preferuje:tak:

Na wątku głównym pisze, że odwiedziła mnie koleżanka polozna z Niemiec.
Ale się nagadałam o porodzie i pielęgnacji :-D
No i między innymi powiedziała mi o wiaderku do kąpieli - że to lepiej :szok: zaczełam szukać - w szoku jestem...
Macie jakieś doświadczenia? Wygląda ciekawie
Tummy Tub oryginalne wiaderko do kąpieli dzieci (763213268) - Aukcje internetowe Allegro
Przeglądam też filmy na youtube - szok ;-)
Może się skuszę :rofl2:

masakra:szok::-D sorki ale jak dla mnie to głupota w takim czymś dzieciątko kąpać(jeśli można nazwać to kąpiela)jak dla mnie to bezsensu a niby jak w tym dziecko myc :dry:chyba to jest na tej zasadzie żeby brud sam odpadł :rofl2:

Na wątku głównym pisze, że odwiedziła mnie koleżanka polozna z Niemiec.
Ale się nagadałam o porodzie i pielęgnacji :-D
No i między innymi powiedziała mi o wiaderku do kąpieli - że to lepiej :szok: zaczełam szukać - w szoku jestem...
Macie jakieś doświadczenia? Wygląda ciekawie
Tummy Tub oryginalne wiaderko do kąpieli dzieci (763213268) - Aukcje internetowe Allegro
Przeglądam też filmy na youtube - szok ;-)
Może się skuszę :rofl2:
Kaja właśnie wczoraj u mnie na szkole rodzenia to pokazywała położna. Podobno noworodki to lubią, bo kładziesz takiego malucha i on się zwija w pozycję płodową, i wcale nie trzyma się go za głowę... a że mu się to dobrze kojarzy z brzuszkiem mamy to jest szczęśliwy w tym wiaderku. Tu na zdjęciu na allegro to już duży bobas jest, taki noworodek zajmuje mniej miejsca i da rade go wymyć, choć zdecydowanie trudniej niż w wanience i bardziej się trzeba umęczyć. Osobiście też preferuję wanienkę, ale śmieszne to wiaderko, a wszystko jest dla ludzi. A co do tego, że brud sam odpadnie to bez przesady - niemowlaka nie trzymacie w piachu i brudzie i nie ma sie czym tak ubrudzić, żeby musiał mu brud odpadać:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aaa i jeszcze jedna ciekawostka - to mówiła nam pediatra i położna. Sudocrem nie jest do stosowania codziennego przy zdrowej skórze, bo zaburza naturalne procesy skóry-ma w sobie cynk czy coś tam co świetnie działa na podrażnioną i zaczerwieniona pupę, ale stosowanie na zdrową powoduje jej wysuszanie i zaburzenia i potem skóra nie będzie normalna tylko przesuszona i trudniej sobie radzi z tym. Pediatra mówiła żeby sudocrem stosowac doraźnie a nie na zapas, a tak wystarcza zwykłe oliwki, pudry, linomagi i inne. No ale jak ze wszystkim - każdy zrobi co uważa za słuszne;-)

Śmieszne to wiaderko... :-D Jednak wolę wanienkę

Co do pampersów, to nie da się ukryć że są jedne z najdroższych pieluch... W jednym na pewno biją te "tańsze" są bardziej chłonne, a zawdzięczają to sporej ilości chemii...
Te tańsze są zwykle troszkę mniej chłonne, ale może przez to zawierają mniej tej chemii...
Tyle, że obawiałabym się, przy tych tańszych że są produkowane z nieprzepuszczalnych powietrza materiałów.

reklama
Smieszy mnie jak latwo nazywac niektorym rzeczy nowe,czy nieznane glupota...
Tak jak pisalam w swoim poprzednim poscie mialam okazje uzywac tej ''glupoty'' i da sie w tym wykapac calkiem bez problemu dziecko,owszem doswiadczenie to calkiem nowe,dla mnie nieco smieszne ale na pewno nie glupie...Kolezanki dziecko,dzis roczne ,dalej kapane w tym wiadrze nie wyglada na zaniedbane i brudne;-)Co wiecej ona sama po wyprobowaniu i wanienki i wiaderka stwierdzila,ze jej latwiej w tym wlasnie wiaderku.

Do góry