Pomysł ciekawy, ale mi chyba brak odwagi. Z doświadczenia wiem,ze mały bobas ma dużo zabrudzeń między fałdkami nogi i pupa, zwłaszcza ciężko domyć kremy którymi smarujemy pupę np Sudocrem.W wanience jest do dziecka łatwiejszy dostęp, tak mi sie wydaje. A wiaderko jeśli chodzi o kąpiel zawsze może służyć " do namaczania" Włożyć dziecko, zostawić na noc, rano rozwiesić
reklama
Kaja_10
Fanka BB :)
Joasiu - myślisz, że rodzice, którzy używają takiego wiaderka popadli w paranoję ?:-)
Myślę, że jest to nowość jakich miliony innych wchodzi w obieg. Jednym pasuje, innym nie - na szczęście każda z nas ma prawo uzywać dla swych dzieci to co uważa za słuszne ;-)
Myślę, że jest to nowość jakich miliony innych wchodzi w obieg. Jednym pasuje, innym nie - na szczęście każda z nas ma prawo uzywać dla swych dzieci to co uważa za słuszne ;-)
don_pedro
Fan(ka)
W Polsce owszem nowosc a tu juz opatrzone i nikogo nie dziwi. Uzywaja nie tylko rodzice ale wiele szpitali,klinik czy domow porodowych.Ja kapalam w tym syna kolezanki i bylo to hmmmm....dziwne doswiadczenie;-)Pozostane jednak przy tradycyjnej wanience.Joasiu - myślisz, że rodzice, którzy używają takiego wiaderka popadli w paranoję ?:-)
P
patrysia*
Gość
w ostatnim nr "Dziecko" jest porównanie różnych pieluch. warto przeczytać. te z biedronki, czy innych sklepów sa tak samo dobre jak pampersy a dużo tańcze.
ja niezgodze się z tymwidziałam jak siostra je uzywała i może nie sa złe itp.ale jednak są lepsze Pampersy ta marka jest najlepsza i porównanie do niej zwykłej marki bezsensu ale zgodze się że jak si ę tak kasy nie ma to warto kupic ale jak już ta kasa jest to jednak Pampers preferuje
Na wątku głównym pisze, że odwiedziła mnie koleżanka polozna z Niemiec.
Ale się nagadałam o porodzie i pielęgnacji
No i między innymi powiedziała mi o wiaderku do kąpieli - że to lepiej zaczełam szukać - w szoku jestem...
Macie jakieś doświadczenia? Wygląda ciekawie
Tummy Tub oryginalne wiaderko do kąpieli dzieci (763213268) - Aukcje internetowe Allegro
Przeglądam też filmy na youtube - szok ;-)
Może się skuszę
masakra sorki ale jak dla mnie to głupota w takim czymś dzieciątko kąpać(jeśli można nazwać to kąpiela)jak dla mnie to bezsensu a niby jak w tym dziecko myc chyba to jest na tej zasadzie żeby brud sam odpadł
G
gość 574
Gość
Kaja właśnie wczoraj u mnie na szkole rodzenia to pokazywała położna. Podobno noworodki to lubią, bo kładziesz takiego malucha i on się zwija w pozycję płodową, i wcale nie trzyma się go za głowę... a że mu się to dobrze kojarzy z brzuszkiem mamy to jest szczęśliwy w tym wiaderku. Tu na zdjęciu na allegro to już duży bobas jest, taki noworodek zajmuje mniej miejsca i da rade go wymyć, choć zdecydowanie trudniej niż w wanience i bardziej się trzeba umęczyć. Osobiście też preferuję wanienkę, ale śmieszne to wiaderko, a wszystko jest dla ludzi. A co do tego, że brud sam odpadnie to bez przesady - niemowlaka nie trzymacie w piachu i brudzie i nie ma sie czym tak ubrudzić, żeby musiał mu brud odpadaćNa wątku głównym pisze, że odwiedziła mnie koleżanka polozna z Niemiec.
Ale się nagadałam o porodzie i pielęgnacji
No i między innymi powiedziała mi o wiaderku do kąpieli - że to lepiej zaczełam szukać - w szoku jestem...
Macie jakieś doświadczenia? Wygląda ciekawie
Tummy Tub oryginalne wiaderko do kąpieli dzieci (763213268) - Aukcje internetowe Allegro
Przeglądam też filmy na youtube - szok ;-)
Może się skuszę
Ostatnio edytowane przez moderatora:
G
gość 574
Gość
Aaa i jeszcze jedna ciekawostka - to mówiła nam pediatra i położna. Sudocrem nie jest do stosowania codziennego przy zdrowej skórze, bo zaburza naturalne procesy skóry-ma w sobie cynk czy coś tam co świetnie działa na podrażnioną i zaczerwieniona pupę, ale stosowanie na zdrową powoduje jej wysuszanie i zaburzenia i potem skóra nie będzie normalna tylko przesuszona i trudniej sobie radzi z tym. Pediatra mówiła żeby sudocrem stosowac doraźnie a nie na zapas, a tak wystarcza zwykłe oliwki, pudry, linomagi i inne. No ale jak ze wszystkim - każdy zrobi co uważa za słuszne;-)
Kubiaczka
Fanka BB :)
Śmieszne to wiaderko... Jednak wolę wanienkę
Co do pampersów, to nie da się ukryć że są jedne z najdroższych pieluch... W jednym na pewno biją te "tańsze" są bardziej chłonne, a zawdzięczają to sporej ilości chemii...
Te tańsze są zwykle troszkę mniej chłonne, ale może przez to zawierają mniej tej chemii...
Tyle, że obawiałabym się, przy tych tańszych że są produkowane z nieprzepuszczalnych powietrza materiałów.
Co do pampersów, to nie da się ukryć że są jedne z najdroższych pieluch... W jednym na pewno biją te "tańsze" są bardziej chłonne, a zawdzięczają to sporej ilości chemii...
Te tańsze są zwykle troszkę mniej chłonne, ale może przez to zawierają mniej tej chemii...
Tyle, że obawiałabym się, przy tych tańszych że są produkowane z nieprzepuszczalnych powietrza materiałów.
reklama
don_pedro
Fan(ka)
Smieszy mnie jak latwo nazywac niektorym rzeczy nowe,czy nieznane glupota...
Tak jak pisalam w swoim poprzednim poscie mialam okazje uzywac tej ''glupoty'' i da sie w tym wykapac calkiem bez problemu dziecko,owszem doswiadczenie to calkiem nowe,dla mnie nieco smieszne ale na pewno nie glupie...Kolezanki dziecko,dzis roczne ,dalej kapane w tym wiadrze nie wyglada na zaniedbane i brudne;-)Co wiecej ona sama po wyprobowaniu i wanienki i wiaderka stwierdzila,ze jej latwiej w tym wlasnie wiaderku.
Tak jak pisalam w swoim poprzednim poscie mialam okazje uzywac tej ''glupoty'' i da sie w tym wykapac calkiem bez problemu dziecko,owszem doswiadczenie to calkiem nowe,dla mnie nieco smieszne ale na pewno nie glupie...Kolezanki dziecko,dzis roczne ,dalej kapane w tym wiadrze nie wyglada na zaniedbane i brudne;-)Co wiecej ona sama po wyprobowaniu i wanienki i wiaderka stwierdzila,ze jej latwiej w tym wlasnie wiaderku.
Podziel się: