reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

Co do pieluch to też dobre są w Rosmanie " Baby Dream" żółte są najmniejsze.Z Tej serii szczerze mogę też polecić krem do pupy hipoalergiczny, reszty produktów z tej serii nie znam.

reklama
Właśnie dotarła do mnie taka partia że chyba nie wyrobię z praniem i prasowaniem:-) Z całą pewnością teraz to mam tego dużo za dużo a to jeszcze nie wszystko:szok: Dostały mi się też śliczne ciuszki dla chłopaczka:-D ( raczej pójdą pod młotek:-)) Łoże Drewex . Tylko pościel i materacyk kupić:tak: i córcię urodzić:-)

Kaja moja koleżanka miała:tak:(mieszka w Niemczech może tam jest to popularniejsze? ) i nie była zadowolona służyło/służy to jako kosz na śmieci :sorry:;-)

ja wolę zdecydowanie bardziej zwykłą wanienkę i dużo w niej wody jak dziecko się kąpie czuje ciepło na całym ciele a nie tylko pod pleckami jak w przypadku małej ilości wody:tak:i chyba podobnie jest w tym wiaderku że dziecko ma cieplutko na całym ciele :tak:

Kaja moja koleżanka miała:tak:(mieszka w Niemczech może tam jest to popularniejsze? ) i nie była zadowolona służyło/służy to jako kosz na śmieci :sorry:;-)

ja wolę zdecydowanie bardziej zwykłą wanienkę i dużo w niej wody jak dziecko się kąpie czuje ciepło na całym ciele a nie tylko pod pleckami jak w przypadku małej ilości wody:tak:i chyba podobnie jest w tym wiaderku że dziecko ma cieplutko na całym ciele :tak:

No właśnie - zawsze jako kosz na śmieci może skończyć :-D oglądam i uwierzyć nie mogę. Fakt trzymanie dziecka za samą główkę w pierwszych dniach życia wygląda dość dramatycznie - tylko te dzieciaki nie ryczą ... :szok::-D

Na wątku głównym pisze, że odwiedziła mnie koleżanka polozna z Niemiec.
Ale się nagadałam o porodzie i pielęgnacji :-D
No i między innymi powiedziała mi o wiaderku do kąpieli - że to lepiej :szok: zaczełam szukać - w szoku jestem...
Macie jakieś doświadczenia? Wygląda ciekawie
Tummy Tub oryginalne wiaderko do kąpieli dzieci (763213268) - Aukcje internetowe Allegro
Przeglądam też filmy na youtube - szok ;-)
Może się skuszę :rofl2:

Jak dla mnie nie wyglada zbyt ciekawie, chyba bym sie bala tego uzywac i wydaje mi sie ze w wanience dokladnie maluszka umyc mozna bo sie ma wszedzie dostep no ale to tylko moje zdanie:-)

też czytałam o tym wiaderku. I może i lepiej, ale dla starszego dziecka kąpiel ma być też zabawą a nie ... ściśnięciem w wiaderku. To najpierw wydac kasę na wiaderko, a potem na zwykłą wanienkę ? (w przypadku braku wanny w domu) ? :)

Tak - chyba wprawa konieczna jest to jednak logiczne. Zobaczycie jak maleństwa często w wannie mają odruch Moro (przestrachu inaczej) rozkładają rączki, drżą... pewnie, że nie zawsze... ale często.
Tu w wiaderku dziecię czuje się bezpiecznie.
Nie wiem czy to kupię, jednak wydatek ... trudno przewidzieć ale nie jest to głupie chyba.
Kwestia czy można wszędzie umyć dokładnie... hm... tez pewnie od wprawy zaleźy no i przeciez maluch nie jest brudny... ;-)kąpiel ma też inny cel.

reklama
Do góry