reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Szczepienie przeciw Covid dla dzieci 5-11 lat. Zaszczepicie?

reklama
Ta. Jeśli nie kieruje Tobą lęk to już naprawdę nisko Cię oceniam jako człowieka. Jedynie głęboko zakorzeniony lęk i brak umiejętności przystosowania się do nowego usprawiedliwia taki egoizm.
Może poprostu nie boję się choroby która większość przechodzi łagodnie. Nie przeraża mnie również grypa czy pneumokoki. Choroby są I będą. Widzę obled który jest przy codziennym podawaniu liczb, danych, zgonów...widzę ludzi jak Ty-owladnietych lekiem przed straszliwym wirusem którzy pogardzają tymi co potrafią żyć normalnie mimo wirusa. Ja się nie szczepie i zyje szczęśliwie jak dotychczas-ty po 3 dawkach eliksiru srasz dalej w gacie przed choroba. Gdzie w tym wszystkim logika? To ty czujesz się zagrożona nadal nie ja . A to jak mnie oceniasz mam totalnie gdzieś 😁

A może tylko ci się tak wydaje? To wrażenie może zweryfikować prozaiczny wypadek, kiedy nie otrzymasz pomocy, bo będzie karetki a na SORze nie będzie lekarzy ani pielęgniarek; nie będziecie mogli pojechać zagranicę ani na wakacje w Polsce, bo hotele drastycznie podrożeją.
Znowu wróżenie z fusów...
A może za chwilę okaże się że lekarze zmienia zdanie i wszystko co dziś uważa sie za prawdę będzie nieaktualne....

Może poprostu nie boję się choroby która większość przechodzi łagodnie. Nie przeraża mnie również grypa czy pneumokoki. Choroby są I będą. Widzę obled który jest przy codziennym podawaniu liczb, danych, zgonów...widzę ludzi jak Ty-owladnietych lekiem przed straszliwym wirusem którzy pogardzają tymi co potrafią żyć normalnie mimo wirusa. Ja się nie szczepie i zyje szczęśliwie jak dotychczas-ty po 3 dawkach eliksiru srasz dalej w gacie przed choroba. Gdzie w tym wszystkim logika? To ty czujesz się zagrożona nadal nie ja . A to jak mnie oceniasz mam totalnie gdzieś 😁

Jak Ty czytasz to ja nie wiem. Nie czuję się zagrożona. Czuję się sfrustrowana faktem, że w kraju, w którym się urodziłam i mieszkam jest tylu ludzi myślących tylko o czubku własnego nosa, nie słuchających naukowców a fryzjerek i pań z Facebooka. Ty nie umiesz spojrzeć dalej niż czubek Twojego nosa. Skoro nie boisz się szczepienia to trochę tak jakbyś odmawiała zjedzenia żelka w imię dobra ogółu? Paranoja jakaś.

reklama
Jak Ty czytasz to ja nie wiem. Nie czuję się zagrożona. Czuję się sfrustrowana faktem, że w kraju, w którym się urodziłam i mieszkam jest tylu ludzi myślących tylko o czubku własnego nosa, nie słuchających naukowców a fryzjerek i pań z Facebooka. Ty nie umiesz spojrzeć dalej niż czubek Twojego nosa. Skoro nie boisz się szczepienia to trochę tak jakbyś odmawiała zjedzenia żelka w imię dobra ogółu? Paranoja jakaś.
Dla mnie taka "panią z Facebooka " jesteś Ty że swoją krucjata ;)
Więcej luzu życzę bo gorzkniejesz pomalu✌

Do góry